Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Amorgos

Reviews en beoordelingen eiland Amorgos

Vakantiebeoordelingen Amorgos

Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 217 - Foto van De Griekse Gids Aghia Anna Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 129 - Foto van De Griekse Gids Minoa Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 450 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 376 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen  foto 308 - Foto van De Griekse Gids Panorama Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 66 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 204 - Foto van De Griekse Gids Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 512 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 202 - Foto van De Griekse Gids Tholaria Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 303 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 387 - Foto van De Griekse Gids Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 572 - Foto van De Griekse Gids

Lees beoordelingen - reviews Amorgos

Wilco
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 0 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

In 1985 kwam ik voor het eerst op Amorgos, de camping in Katapola was net aangelegd, de bomen waren één meter hoog. Na een ontbijtje op een pleintje vroeg een Griek of we naar het strand wilden, hij kon ons er met zijn boot naar toe varen. Het strand bleek een rotsplateau van een meter of 30. Aanleggen ging nauwelijks vanwege de golven, bij een hoge golf sprongen we op de rotsen. Er was geen strandtent of iets dergelijks. Als je in zee sprong zag je de bodem niet. Niemand droeg een zwembroek of bikini, het was een topplek! De Griek voer ieder uur heen en weer en had ook nog een collega die naar de rotsen voer. Bij het klooster aan de andere kant van het eiland was een kiezelstrand, moest je eerst een half uurtje klimmen en klauteren, ook erg mooi.


Aerts
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 0 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 1

TOELICHTING:

Ik ben op huwelijksreis geweest in 1977 naar Amorgos, toen totaal onbekend, zelfs een Griek ging er niet naartoe. Ben terug geweest in 2012...toen was er elektriciteit, water, hotels, horeca en wegen! Alweer 10 jaar geleden. Het blijft een parelke, nog niet TE toeristisch. Alleen de naam al doet je dromen !! Hele mooie herinneringen.


nathy
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Een heerlijke eiland met prachtige stranden en geen horde toeristen


Johan Engels
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 8 - STRANDEN: - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
15 dagen in mei geweest en 15 dagen genoten. wandelen over verlaten paden luieren op verlaten stranden,kuieren door mooie dorpjes,met de auto over naar toe. maar het mooiste is de rust en de fijne mensen die je altijd vriendelijk benaderen


Ellen Dijk
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 1 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
weg van alle drukte...de oase van rust bestaat! Zeker wanneer de dagjesmensen met de laatste boot vertrekken is het eiland van jou alleen....


Marian van Vessem
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 1

TOELICHTING:
Wij zijn er lang geleden geweest en hebben geslapen in kleine appartementjes. Het is een heerlijk eiland om te wandelen of je per OV te verplaatsen. Vooral het klooster Panghia Chozoviotissa,dat zo tegen de rotswand over zee uitkijkt heeft mijn hart. Een super Cycladenervaring voor wie rust en sfeer zoekt!


Martien
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
We zijn drie keer op Amorgos geweest en willen graag snel weer heen. Een prachtig eiland, lekker rustig, even weg van de drukte. Onze voorkeur gaat uit naar het dorp Aegiali met het mooie strand. Je kunt prachtig wandelingen maken in de bergen en door de omliggende dorpjes. 's Avonds lekker eten en een drankje doen in een van de cafe's. We hebben overnacht op de camping, bij Lakki Village en bij Yperia. Bij het laatst genoemde hotel zullen we zeker terug komen. Het ligt pal naast de haven en het centrum. Alles ligt op loopafstand. En een heerlijk zwembad. Amorgos is ons favoriete eiland en we hebben er inmiddels 13 bezocht. Kijk ook eens op http://amorgos-island-magazine.com/


tinus
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
het eiland is prachtig, rustig, en er zijn heel weinig toeristen. een nachtleven is er inderdaad niet maar men kan zich toch vermaken in de gezellige cafeetjes tot in de late uurtjes.


joan willemsens
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 3 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 5 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
adembenemend eiland rustig geen massatoerisme gewoon zalig.


wout & trudy
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
bijzonder ruig eiland Amorgos, rond getrokken met gids september `06. speciaal is Monastery Gozoviotissa , en Chora bovenin.


moon van gurp
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
prachtig eiland. Leuke camping, vriendelijke mensen, mooie natuur, leuke strandjes, goed eten tegen redelijke prijs. een eiland waar je langer wil blijven dan gepland.


jan fraijman
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 1 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Heerlijk ! zo'n eiland zonder massatourisme. Natuurlijk is er geen nachtleven in de vorm van stampende disco's. Je komt hier voor je rust, lekker eten en aangenaam vermaak. Je gaat op zoek naar afgelegen strandjes, die vaak pas na een wandeltocht worden gevonden!


Joni
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: 1 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Het eerste wat ik dacht toen mijn boot op Amorgos aankwam was: wat is dit voor een dorre en verlaten bedoening? Amorgos is een droog eiland waar een dringend watertekort is (vond ik ook al vreemd, in het midden van de uitgestrekte zee)


Hennie Buurmans
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 6 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
De tien dagen op Amorgos (langer dan gepland)waren onvergetelijk. We hebben prachtige dagwandelingen gemaakt. Wandeling nr 1 vanaf Chora naar Egiali is een topper. Terug met de Skopelites! De wandelgids 'A Travelogue of Amorgos', is verkrijgbaar in Katapola.


Conny
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Een super eiland. Wij zijn met de boot van Naxos aangekomen in de haven Eïali. Op de camping geslapen (tent gehuurd), leuke taverne erbij. Lekker wandelen daar. Met de bus naar de volgende haven gereisd (21 km) Katapola. Daar een kamertje aan de haven


Jacques
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Een relatief onbekend eiland voor de meeste europese toeristen. Enkel Frankrijk was er goed vertegenwoordigd. Hoe kan het ook anders aangezien Luc Besson hier een aantal van de scenes uit zijn film 'Le Grand Bleu' opnam. Wij verbleven in Aegialis.


DurkReinsma
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Een prachtig en rustig eiland, de reis erheen met de kleine boot vanaf Naxos is een aanrader. Huur een brommer, neem een rugzak ga rijden, wandelen en verkennen.Hier is het nog rustig, vriendelijk. Vergeet niet het klooster tegen de bergwand te bezoeken.


Sharon
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Een geweldig authentiek eiland met vriendelijke mensen. Pension Titika is een aanrader: heel vriendelijke eigenaars en een lekker ontbijt onder de wijnranken. Goed wandeleiland ook (wandelboekje van Dieter Graf).


marian
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Wat een geweldig gebeuren vanuit pension Amorgos als de boot aankomt vanuit Naxos! Vanaf het balkonnetje met een wijntje genieten van het uitzicht en wt er allemaal gebeurt. Verder een eiland wat absoluut ontdekt moet worden per brommer, wind, verlaten.


Mari van der Wekken
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 4 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 6 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
heel puur en rustig eiland


Gast
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 5 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:


© De Griekse Gids 2000-2024