Met Tui naar Griekenland
Griekenland Goedkope vakanties


  Faliraki


Faliraki - Rhodos (Griekenland)

FALIRAKI. Faliraki ligt aan de oostkust van het eiland Rhodos, op ongeveer 12 kilometer van Rhodos stad. In Faliraki hebben zich tal van grote hotelketens en resorts gevestigd, dat komt mede door het 5 kilometer lange strand dat zich hier bevindt. Het zijn vooral zandstranden in deze baai van Faliraki, overal wapperen er Blue Flags, een bevestiging dat het zeewater hier heel schoon is en de stranden goed georganiseerd zijn.

De dorpskern bevindt zich helemaal aan het zuiden van de baai en is een trekpleister voor jongeren en voor degenen die van het bruisende nachtleven houden, want Faliraki is het "Chersonissos" van Rhodos. Tientallen bars en discotheken, maar ook fastfoodketens zoals McDonalds en KFC, zitten hier. Je kunt hier aan bungeejumping doen, er is een kermis, alle watersportfaciliteiten zijn aanwezig, alles wat je je maar kan bedenken.

Toch zijn er ook traditionele taverna’s en restaurants en aan het strand bevinden zich veel restaurantjes, clubs, eettentjes en er is ook een gezellig haventje met een typisch Grieks kerkje, het is hier erg aangenaam vertoeven. Wat is er nog meer te doen in Faliraki? In Faliraki bevindt zich het waterpark van Rhodos, maar ook oudheidkundige bezienswaardigheden zoals de oude Akropolis Sarantapichou (bij Kalithies), de grot van Kalamonia en de Anthony Quin-baai waar de werelberoemde films "The guns of Navarone" en "Escape from Athens" werden gedraaid.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Faliraki - Faliraki in beeld

Het haventje van Faliraki - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 234 - Foto van De Griekse Gids Springkussen miniclub - Hotel Esperides Family Faliraki - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 244 - Foto van De Griekse Gids Fireshow - Hotel Esperides Family Faliraki 2009 - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 199 - Foto van De Griekse Gids Blue Flag aan een van de stranden van Faliraki (Rhodos) - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 219 - Foto van De Griekse Gids Draaimolen - Hotel Esperides Family Faliraki - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 227 - Foto van De Griekse Gids

méér foto's van Faliraki»

Film Rhodos - Opgenomen door de Griekse Gids

Vergroten+

 

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Faliraki
Januari
15.1°C
Februari
15.2°C
Maart
16.8°C
April
20.0°C
Mei
24.2°C
Juni
28.4°C
Juli
30.5°C
Augustus
30.7°C
September
28.2°C
Oktober
24.5°C
November
20.1°C
December
16.6°C

Rhodos: Waar ligt Faliraki?

De kaart / landkaart van Rhodos

Uitstapjes vanaf Faliraki (Rhodos)

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Rhodos en bekijk de locaties die je vanaf Faliraki kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Rhodos.

de kaart van Rhodos - map of Rhodes Kiotari Rhodos Monolithos Rhodos Kattavia Rhodos Archangelos Rhodos Griekenland - De Griekse Gids Rhodos
Uitstapjes vanaf Faliraki - Klik op de kaart van Rhodos (©De Griekse Gids)