Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Kremasti Rhodos - vakantie, informatie en leuke tips

Kremasti is een van de grootste dorpen van Rhodos. Het ligt ten oosten van het vliegveld van Rhodos, 10 kilometer ten zuidwesten van Rhodos stad. Het is een toeristisch dorp dat langs de hoofdweg ligt wanneer je vanaf Rhodos stad richting het vliegveld rijdt. Het is een vakantiebestemming die grenst aan de badplaats Ialyssos. Er is een breed kiezelstrand, maar let op: de zeebodem loopt hier steil af en dus niet zo geschikt voor kleine kinderen.

"Kremasti is een van de grootste dorpen op Rhodos."

Bekende dorpen vlakbij Kremasti zijn Ialyssos en Ixia. De inwoners van het dorp zijn voornamelijk landbouwers. In het centrum van Kremasti bevindt zich de grote Maria-Hemelvaart kerk. Ieder jaar, op 15 augustus, worden ter ere van Maria grote volksfeesten gehouden. Heel beroemd is ook de klassieke bibliotheek van Kremasti en het middeleeuwse kasteel. Het is de moeite waard om de kerk te bezoeken, die volledig in de oude Byzantijnse stijl is geschilderd, met bijbelse taferelen.

Op de vlakte richting het brede kiezelstrand zijn er hotels, veel studio's, kitesurf-stations en watersportfaciliteiten. De nabijheid van de internationale luchthaven "Diagoras" geeft wel wat geluidsoverlast, vooral in de zomer. Een uitstapje naar Kremastí is vooral 's avonds de moeite waard vanwege de tavernes.

Het nabijgelegen dorp Pastida in het binnenland is een bezoek waard, een oase van rust tussen citrus- en olijfboomgaarden, met enkele kleine winkeltjes en taverna's.

Vakantie

Wil je op vakantie naar Rhodos,en zoek je en accommodatie zoals een hotel of appartement, bekijk dan het vakantieoverzicht van eiland Rhodos. Wil je jouw reis naar Rhodos combineren met andere eilanden, zoals Kos of Symi? Je kunt dan je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. We zijn gespecialiseerd in eilandhoppen

Foto's Rhodos - Rhodos in beeld


Kremasti


Beoordeel Kremasti (Rhodos) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Kremasti? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:


8.0


Rhodos: Waar ligt Kremasti?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Kremasti


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Lees beoordelingen - reviews Kremasti

Bart Kesimaat
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 10 - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 0 - Stranden: 7 - Omgeving: 8

Toelichting Kremasti:

Gaan nu voor de derde keer en verblijven in Emerald app. Prima uitvalsbasis. En ''s avonds even naar de Ideal Bar altijd gezellig.


Ben je zelf ooit naar Kremasti geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Kalithea vakantie
Kalithea vakantie
Ixia vakantie
Ixia vakantie
Trianda vakantie
Trianda vakantie
Rhodos stad vakantie
Rhodos stad vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Eilandhoppen Rhodos Symi Kos De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021