Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Monolithos


Monolithos - Rhodos (Griekenland)

Monolithos. Monolithos is een traditioneel bergdopje centraal in het westen van het Griekse eiland Rhodos. Het ligt 70 kilometer ten zuidwesten van Rhodos-stad, je doet er ruim anderhalf uur over om hier met de auto te komen.

Monolithos is een dorp dat in een groene natuur ligt. In het dorp zijn smalle steegjes en veel trappen. Via een zandweg is het middeleeuwse kasteel van Monolithos bereikbaar dat iets buiten het dorp ligt, op de top van grote, rotsachtige, begroeide berg. Aan de rots heeft Monolithos ook zijn naam te danken, want Mono + Lithos betekent enkele of enige rots.

Dit kasteel is oorspronkelijk door Byzantijnen gebouwd, later hebben de Johannieten ridders het kasteel uitgebreid, dat moet rond 1476 gebeurd zijn. Dit kasteel moest het hele zuidwestelijke deel van Rhodos bescherming bieden tegen de aanvallen van piraten.

Het kasteel van Monolithos hoorde tot de vier sterkste forten van Rhodos en is nooit ingenomen geweest.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Monolithos - Monolithos in beeld

Monolithos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1090 - Foto van De Griekse Gids Monolithos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1115 - Foto van De Griekse Gids Huis in Siana bij Monolithos - Foto van Joke Ouwehand Monolithos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1133 - Foto van De Griekse Gids Kloof Apolakkia - Foto van Cor v Boxtel Monolithos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1107 - Foto van De Griekse Gids Drank Souma uit Siana bij Monolithos - Foto van Joke Ouwehand Rocks at beach in Monolithos - Foto van elisabeth1957 Monolithos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1135 - Foto van De Griekse Gids Monolithos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1129 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Monolithos»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Monolithos
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Rhodos: Waar ligt Monolithos?

Uitstapjes / Trips vanaf Monolithos
De kaart / landkaart van Rhodos (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Monolithos Rhodos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Rhodos en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Rhodos.

de kaart van Rhodos - map of Rhodes Kiotari Rhodos Monolithos Rhodos Kattavia Rhodos Archangelos Rhodos Griekenland - De Griekse Gids Rhodos
Uitstapjes maken vanaf Monolithos Rhodos (Klik op de plaatsnamen) - ©De Griekse Gids