Archangelos (Rhodos)

Archangelos. Archangelos, wat Aartsengel betekent, is een vrij groot, ambachtelijk stadje op het Griekse eiland Rhodos. Het ligt 29 kilometer ten zuiden van Rhodos stad. Archangelos telt meer dan 5000 inwoners en heeft een grote traditie en vakmanschap op het gebied van keramiek, schoenmakerij en tapijtmakerij. Archangelos ligt op een laag bergplateau en is omgeven door bergen.

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn hier het Byzantijnse kasteel dat door de Johannieten Ridders is gebouwd in het jaar 1320, het Klooster van Panagia Tsambika dat op een heuvel ligt met een uitstekend uitzicht en de kerk van Archangelos Michail (Aartsengel Michael) met de met stenen geplaveide binnenplaats. Aan deze kerk heeft het hele gebied de naam 'Archangelos' te danken. Ook zeer de moeite waard om te bezoeken zijn het volkenkundig museum, het middeleeuwse kasteel Feraklos bij het dorp Charaki en de Koumelos-grot, drie kilometer ten noordwesten van Archangelos die op een heuvel ligt en die van archeologisch belang is. Zwemmen kun je aan het strand Stegna dat een drietal kilometer van Archangelos ligt of bij het mooie Tsambika strand.

Foto's Archangelos - Archangelos in beeld

Archangelos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 104 - Foto van De Griekse Gids Archangelos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 114 - Foto van De Griekse Gids Archangelos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 108 - Foto van De Griekse Gids Lef gezinnetje op het Tsambikastrand - Foto van Rob van Westrop Archangelos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 122 - Foto van De Griekse Gids Archangelos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 123 - Foto van De Griekse Gids Rhodos, klooster ergens onderweg2 - Foto van John Hofboer Archangelos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 112 - Foto van De Griekse Gids Rhodos, klooster ergens onderweg - Foto van John Hofboer Een mooi klooster - Foto van John Hofboer What a view... - Foto van Elisabeth.1957 Archangelos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 101 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Archangelos»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland ;

Gemiddelde temperaturen Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Archangelos?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Archangelos


Rhodos vakanties

Hotel Rodos Palace Garden Suites

Bekijken

Hotel Rodos Palace Garden Suites
Rhodos
Ixia
Aparthotel Gregory Peck Beach Break

Bekijken

Aparthotel Gregory Peck Beach Break
Rhodos
Faliraki
Hotel Fantasy

Bekijken

Hotel Fantasy
Rhodos
Kolymbia
Villa Seven (incl. auto)

Bekijken

Villa Seven (incl. auto)
Rhodos
Lachania
© De Griekse Gids 2000-2019