Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Archangelos

Archangelos - groot, ambachtelijk stadje op Rhodos.


Archangelos. Archangelos, wat Aartsengel betekent, is een vrij groot, ambachtelijk stadje op het Griekse eiland Rhodos. Het ligt 29 kilometer ten zuiden van Rhodos stad. Archangelos telt meer dan 5000 inwoners en heeft een grote traditie en vakmanschap op het gebied van keramiek, schoenmakerij en tapijtmakerij. Archangelos ligt op een laag bergplateau en is omgeven door bergen.

"Archangelos is een stadje met een Byzantijns kasteel."

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn hier het Byzantijnse kasteel dat in 1320 door de Johannieten Ridders is gebouwd, het klooster van Panagia Tsambika dat op een heuvel ligt met een uitstekend uitzicht en de kerk van Archangelos Michail (Aartsengel Michael) met de met stenen geplaveide binnenplaats. Aan deze kerk heeft het hele gebied de naam 'Archangelos' te danken.

Archangelos Rhodos
Stegna en Archangelos Rhodos

Ook zeer de moeite waard om te bezoeken zijn het Volkenkundig Museum, het middeleeuwse kasteel Feraklos bij het dorp Charaki en de Koumelos-grot, drie kilometer ten noordwesten van Archangelos die op een heuvel ligt en die van archeologisch belang is. Zwemmen kun je aan het strand Stegna dat een drietal kilometer van Archangelos ligt of bij het mooie Tsambika strand.

Tip: bezoek met de auto, scooter of lopend het klooster van Panagia Tsambika, gelegen boven op de ongeveer 300 meter hoge berg, links van het mooie strand van Tsambika, en geniet van het mooie klooster en het adembenemende uitzicht. Het klooster wordt vaak bezocht door kinderloze vrouwen die het icoon van Panagia Tsambika kinderpoppen aanbieden in de hoop daarna vruchtbaar te worden. Als je op een gegeven moment niet meer verder kunt rijden moet de auto of scooter worden geparkeerd. Daarna is het een aardige klim van een kleine 300 treden naar het klooster. Die treden zijn het uitzicht overigens meer dan waard! Ook het klooster zelf en alle kinderpoppen zijn een attractie op zich.

Rhodos vakantie

Wil je een onvergetelijke vakantie meemaken en zoek je een goed hotel of appartement op Rhodos? Bekijk dan het uitgebreide vakantie overzicht Rhodos. We kennen de leuke plekjes en adresjes! Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn vaak in op het eiland Rhodos geweest en kennen het erg goed. We zijn tevens gespecialiseerd in eilandhoppen. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld eilandhoppen Rhodos Symi en Kos.

Bekijk foto's Archangelos
Griekse spullen bestellen

Rhodos: Waar ligt Archangelos?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Archangelos


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Archangelos

A Vos
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 8 - Kindvriendelijk: 9 - Cultuur: 9 - Stranden: 10 - Omgeving: 9

Toelichting Archangelos:
Archangelos is een redelijk modern zeer levendig dorp. Leuke terrasjes, restaurantjes. Wij kennen heel veel Grieken zoals de eigenaren van Appartementen Karavos. Ze hebben een eigen radiostation radio "Archangelos".


Matina
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 9 - Kindvriendelijk: 6 - Cultuur: 7 - Stranden: 9 - Omgeving: 7

Toelichting Archangelos:
Archangelos is zeker een fantastische plek om te zijn. Ik heb er zelf 9 jaar gewoont en weet dan ook hoe leuk het is. De jongeren zijden s'avonds rondjes door de straten of zitten gezellig bij elkaar in de Club: Legend, MezzomMio of Dixtyo.


Ben je zelf ooit naar Archangelos geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Epta Piges - Zeven bronnen vakantie
Epta Piges - Zeven bronnen vakantie
Anthony Quinn vakantie
Anthony Quinn vakantie
Lindos vakantie
Lindos vakantie
Vlindervallei vakantie
Vlindervallei vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Eilandhoppen Rhodos Symi Kos Griekse webshop to Magazaki

Weer Archangelos Rhodos

dinsdag
Weer en klimaat Archangelos
25°C

woensdag
Weer en klimaat Archangelos
23°C

donderdag
Weer en klimaat Archangelos
22°C

vrijdag
Weer en klimaat Archangelos
22°C

zaterdag
Weer en klimaat Archangelos
21°C

zondag
Weer en klimaat Archangelos
22°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024