Tsambika (Rhodos)

Tsambika. Volgens velen is Tsambika het mooiste strand van Rhodos. Het ligt aan de oostkust van het eiland, 26 kilometer van Rhodos stad. Het is een breed, lang, duinachtig zandstrand dat omgeven is door prachtige, fraai begroeide heuvels. Het strand heeft de naam gekregen van de Heilige Moeder Tsambika. In het gebied zijn namelijk twee kloosters die aan de heilige Moeder Maria zijn gewijd, op Rhodos noemt men haar Tsambika.

Op het strand bevinden zich een tiental strandpaviljoens die erg hip zijn en in de zomermaanden dagelijks door duizenden badgasten bezocht worden. Zeer regelmatig rijden er lijnbussen tot aan het strand maar mocht je met de auto willen komen, er is ruime parkeermogelijkheid achter het strand.

Het mooiste uitzicht over het strand heb je vanaf het oude klooster dat links van het strand ligt, hoog op de top van de berg. Hier bevindt zich het oude Tsambika klooster dat bovenop de ruïnes van een oude tempel van Artemis is gebouwd. Het is meer dan de moeite waard om naar de top te lopen. Komend vanaf Rhodos stad en een paar honderd meter voor de afslag naar het strand van Tsambika, is er een bord waarop ‘Klooster Tsambika’ staat. Neem die afslag en rij de berg op tot aan het restaurant dat op de hellingen van de berg staat.  Vanaf daar moet je dan nog ongeveer 300 trappen naar boven lopen. De omgeving is hier prachtig, maar het uitzicht is zo ongelofelijk mooi, je zult hier geen spijt van krijgen!

Foto's Tsambika - Tsambika in beeld

Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1815 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1792 - Foto van De Griekse Gids What a view... - Foto van Elisabeth.1957 Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1803 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1771 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1788 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1772 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1804 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1810 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1770 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1776 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1823 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Tsambika»


Griekse Gids Reizen Magazine over Griekenland Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland ;

Video over Tsambika op Rhodos

Video Tsambika - ©De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Tsambika?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Tsambika


Rhodos vakanties

Appartementen Poseidonia

Bekijken

Appartementen Poseidonia
Rhodos
Rhodos stad
Hotel Rodos Palace Garden Suites

Bekijken

Hotel Rodos Palace Garden Suites
Rhodos
Ixia (Trianda)
Helena Christina Hotel

Bekijken

Helena Christina Hotel
Rhodos
Rhodos stad
Heleni Beach Hotel

Bekijken

Heleni Beach Hotel
Rhodos
Trianda
© De Griekse Gids 2000-2020