Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Ialyssos

Ialyssos - vakantiebestemming op Rhodos bij Ixia en Trianda


Ialyssos is de naam van een en een populaire vakantiebestemming en gemeente aan de westkust van het Griekse eiland Rhodos. Het ligt op een afstand van zes kilometer ten zuidwesten van Rhodos-stad. Ialyssos wordt ook wel in een adem met Ixia en Trianda genoemd.

"Lalyssos is een gezellige plek met een strand op Rhodos"

De toeristendorpen Trianda en Ixia in de gemeente Ialyssos liggen dicht bij elkaar en daarom worden ze vaak tegelijk genoemd. Het hele gebied is door de aanwezige zeewind ideaal om te surfen. Er zijn dan ook verschillende surfscholen. Aan het strand zorgt het lekkere zeewindje voor de nodige verkoeling. 's Avonds is het gezellig in Ialyssos.

Ialyssos Rhodos
Ialyssos Rhodos

Ialyssos is een populair vakantiegebied. Er zijn veel gezellige winkeltjes en restaurantjes. De stranden aan deze kant van het eiland zijn kiezelstranden. Er worden ligbedjes en parasols verhuurd. Een taxi naar Rhodos stad kost ongeveer 10 euro en er rijdt ook regelmatig (elk kwartier) een bus heen en weer. De rit naar de stad duurt ongeveer een kwartier.

Vakantie

Ialyssos is een leuke vakantie bestemming.Wil je op vakantie naar Ialyssos en zoek je een goed hotel of appartement? Zie hier een overzicht met vakanties naar Ialyssos. Wil je jouw reis naar Rhodos combineren met andere eilanden, zoals Kos of Symi? Je kunt dan je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. We zijn gespecialiseerd in eilandhoppen

Bekijk foto's IalyssosGeschiedenis van Ialyssos

Ialyssos was vroeger één van de drie oudste stadstaten op Rhodos, samen met Lindos en Kamiros. Het oude Ialyssos lag strategisch op de top van een versterkte heuvel (de Filerimos heuvel) op ongeveer 10 km afstand van de huidige Rhodos-stad. Ialyssos werd al bewoond in de prehistorie.

Er zijn bij Ialyssos overblijfselen van een Minoïsche nederzetting gevonden en er zijn Myceense (1700-1400 voor Christus) begraafplaatsen gevonden op de omringende heuvels. Op de plek van de antieke stad zijn resten gevonden uit de Archaïsche en Byzantijnse periode en uit de periode van de ridders.

De tempel van Athena Polias, die in de tweede en derde eeuw voor Christus werd gebouwd stond bovenop de plek waar eerst een oudere klassieke tempel stond. In de 15e eeuw werden op deze plaats een middeleeuws klooster (Panagia Filerimos) en een kerk gebouwd. Het antieke Ialyssos werd volledig verwoest door plunderende Turken.

In de 20e eeuw kwam Rhodos onder het bewind van de Italianen te staan. De Italianen hebben het klooster verbouwd tot een kerk met vier kapellen. Eén daarvan was bedoeld voor de orthodoxe christenen, één voor de katholieken, één voor de ridders en een voor relikwieën. De Italianen hebben hier ook een enorm kruis gebouwd.

Ialyssos
Strand in Ialyssos

Tips voor dagtripjes en bezienswaardigheden vanaf Ialyssos:

1. Naar Rhodos stad: de hoofdstad en de grootste bezienswaardigheid van het eiland. De stad met haar vesting en kasteel ligt aan de noordkust van het eiland. Het is erg leuk om te wandelen door de kleine straatjes van de prachtige, historische oude stad met de vele middeleeuwse invloeden. 
2. Naar Lindos: en schilderachtig wit dorpje, het ligt ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Rhodos stad. Het dorpje Lindos is een wirwar van geplaveide straatjes, waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. De witte huisjes zijn prachtig om te zien. In de oudheid was het één van de drie belangrijkste steden van Rhodos, samen met Ialyssos en Kamiros. Op een grote driehoekige rots (Akropolis) die 116 meter hoog is bevindt zich o.a. het kasteel van Lindos.
3. Naar Filerimos: een berg ten zuiden van het dorp Ialyssos (Trianda). Hier bevond zich in de oudheid de stad Ialyssos en de Acropolis van Ialyssos (tempel van Athena Polias en Zeus Polias). In de vroegchristelijke periode is hier de kerk van Moeder-Gods gebouwd en een doopkapel. Tegenover het klooster bevindt zich een weg waar aan beide kanten hoge bomen staan. Wanneer je deze weg uitloopt, kom je bij het indrukwekkende 18-meter hoge kruis.
4. Naar Kalithea de thermen: Kalithea is de naam van de thermen. De woorden "kali en thea" betekenen in het Grieks letterlijk: "goed uitzicht"
5. Naar de Vlindervallei: De vlindervallei is een prachtig natuurgebied met beekjes, watervalletjes en brugjes en heel veel (nacht)vlinders.
6. Naar het Tsambika strand: het mooiste strand van Rhodos. Het ligt aan de oostkust van het eiland, 26 kilometer van Rhodos stad. Het is een breed, lang, duinachtig zandstrand dat omgeven is door prachtige, fraai begroeide heuvels. In het gebied zijn twee kloosters die aan de heilige Moeder Maria zijn gewijd, op Rhodos noemt men haar Tsambika.
7. Naar Kamiros: de archeologische opgravingen van Kamiros aan de westkust van het eiland. In de oudheid waren er drie belangrijke steden op Rhodos: Lindos, Ialyssos en Kamiros. Kamiros was de kleinste van de drie steden.
8. Naar Epta Piges (de Zeven bronnen): De Zeven Bronnen of Epta Piges is een mooi natuurgebied in het binnenland van Rhodos, aan de oostkant van het eiland. In de prachtige natuur kan je mooi wandelen en de 7 bronnen bekijken die in een beekje samenkomen.
9. Naar Monolithos: een dorp dat in een groene natuur ligt. In het dorp zijn smalle steegjes en veel trappen. Via een zandweg is het middeleeuwse kasteel van Monolithos bereikbaar dat iets buiten het dorp ligt, op de top van grote, rotsachtige, begroeide berg. Aan de rots heeft Monolithos ook zijn naam te danken, want Mono + Lithos betekent enkele of enige rots.


Griekse spullen bestellen

Rhodos: Waar ligt Ialyssos?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Ialyssos


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Ialyssos

Mevr. Van Soest Onkruijt
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 8 - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 8 - Stranden: 8 - Omgeving: 7

Toelichting Ialyssos:

Wij komen al sinds 1991 in Ialyssos en het verveeld ons niet ondanks dat er veel veranderd is in die tijd. Wij kunnen app. Perla Marina ( voormalig Korrali)van harte aanbevelen, Chronis kan een zeer goede maaltijd op tafel zetten , samen met Annet en de kinderen hebben ze een er mooi app.complex van gemaakt. Als tip wil ik meegeven dat ook Indonesische gerechten tot Chronis zijn talenten behoren die erg lekker zijn.


Linda Zevenbergen
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 10 - Uitgaan: 7 - Kindvriendelijk: 7 - Cultuur: 7 - Stranden: 8 - Omgeving: 8

Toelichting Ialyssos:
Ialyssos is een rustige omgeving aan de windkant van het eiland wat in de hete zomer heerlijk is. Er zijn genoeg winkels en restaurants en ligt ca 15 auto min van Rhodosstad en 20 min van vliegveld. Wil je stappen en feesten kies je eerder faliraki en voor mooie stranden moet je ook het eiland oversteken want ialyssos heeft keien strand. Eten doen wij al jaren bij San Allote, gewoon de beste voor het diner, kwaliteit, prijs en service zijn super.


Ben je zelf ooit naar Ialyssos geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Lindos vakantie
Lindos vakantie
Trianda vakantie
Trianda vakantie
Vlindervallei vakantie
Vlindervallei vakantie
Anthony Quinn vakantie
Anthony Quinn vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Eilandhoppen Rhodos Symi Kos Griekse webshop to Magazaki

Weer Ialyssos Rhodos

maandag
Weer en klimaat Ialyssos
27°C

dinsdag
Weer en klimaat Ialyssos
24°C

woensdag
Weer en klimaat Ialyssos
23°C

donderdag
Weer en klimaat Ialyssos
23°C

vrijdag
Weer en klimaat Ialyssos
22°C

zaterdag
Weer en klimaat Ialyssos
22°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024