Ialyssos (Rhodos)

Ialyssos is de naam van een gemeente aan de westkust van het Griekse eiland Rhodos, die op een afstand van zes kilometer ten zuidwesten van Rhodos-stad ligt. Ialyssos wordt ook wel Ixia of Trianda genoemd. De toeristendorpen Trianda en Ixia in de gemeente Ialyssos liggen dicht bij elkaar en daarom worden ze vaak tegelijk genoemd. Het hele gebied is ideaal om te surfen door de aanwezige zeewind. Er zijn dan ook verschillende surfscholen. Aan het strand zorgt het lekkere zeewindje voor de nodige verkoeling. Ialyssos is een populair vakantiegebied. Er zijn veel gezellige winkeltjes en restaurantjes. De stranden aan deze kant van het eiland zijn kiezelstranden. Er worden ligbedjes en parasols verhuurd. Een taxi naar Rhodos stad kost ongeveer tien Euro en er rijdt ook regelmatig (elk kwartier) een bus heen en weer. De rit naar de stad duurt ongeveer een kwartier.

9 Tips voor dagtripjes en bezienswaardigheden vanaf Ialyssos:

1. Naar Rhodos stad
2. Naar Lindos
3. Naar Filerimos
4. Naar Kalithea
5. Naar de Vlindervallei
6. Naar het Tsambika strand
7. Naar Kamiros
8. Naar Epta Piges (de Zeven bronnen)
9. Naar Monolithos

Foto's Ialyssos - Ialyssos in beeld

Ialyssos Rhodos - Trianda Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 444 - Foto van De Griekse Gids Bij Ixia Rhodos en Rhodos stad aan de westkust | foto 1 - Foto van De Griekse Ialyssos Rhodos - Trianda Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 427 - Foto van De Griekse Gids Ialyssos Rhodos - Trianda Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 439 - Foto van De Griekse Gids Bij Ixia Rhodos en Rhodos stad aan de westkust | foto 5 - Foto van De Griekse Akropolis Ialyssos Rhodos Griekenland - De Griekse Gids foto 3 - Foto van De Griekse Bij Ixia Rhodos en Rhodos stad aan de westkust | foto 7 - Foto van De Griekse Ialyssos Rhodos - Trianda Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 430 - Foto van De Griekse Gids Filerimos klooster - Foto van John Hofboer Filerimos klooster - Foto van John Hofboer Ixia Rhodos | De Griekse Gids | Foto 2 - Foto van De Griekse Ialyssos Rhodos - Trianda Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 423 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Ialyssos»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Geschiedenis van Ialyssos

Ialyssos was vroeger één van de drie oudste stadstaten op Rhodos, samen met Lindos en Kamiros. Het oude Ialyssos lag strategisch op de top van een versterkte heuvel (de Filerimos heuvel) op ongeveer 10 km afstand van de huidige Rhodos-stad. Ialyssos werd al bewoond in de prehistorie. Er zijn bij Ialyssos overblijfselen van een Minoïsche nederzetting gevonden en er zijn Myceense (1700-1400 voor Christus) begraafplaatsen gevonden op de omringende heuvels. Op de plek van de antieke stad zijn resten gevonden uit de Archaïsche en Byzantijnse periode en uit de periode van de ridders. De tempel van Athena Polias, die in de tweede en derde eeuw voor Christus werd gebouwd stond bovenop de plek waar eerst een oudere klassieke tempel stond. In de 15e eeuw werd op deze plaats een middeleeuws klooster (Panagia Filerimos) en kerk gebouwd. Het antieke Ialyssos werd volledig verwoest door plunderende Turken.

In de 20e eeuw kwam Rhodos onder het bewind van de Italianen te staan. De Italianen hebben het klooster verbouwd tot een kerk met vier kapellen. Eén daarvan was bedoeld voor de orthodoxe christenen, één voor de katholieken, één voor de Ridders en een voor relikwieën. De Italianen hebben hier ook een enorm kruis gebouwd.


Gemiddelde temperaturen Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Ialyssos?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Ialyssos


Rhodos vakanties

Hotel Lydia Maris

Bekijken

Hotel Lydia Maris
Rhodos
Kolymbia
Estrella Villas

Bekijken

Estrella Villas
Rhodos
Lardos
Hotel Blue Sky City Beach

Bekijken

Hotel Blue Sky City Beach
Rhodos
Rhodos stad
Hotel Santa Helena

Bekijken

Hotel Santa Helena
Rhodos
Ialyssos
© De Griekse Gids 2000-2019