Ixia (Rhodos)

Ixia. Ixia is een vakantieplaatsje op het Griekse eiland Rhodos, dat vier kilometer ten zuidwesten van Rhodos-stad ligt. Het ligt in de gemeente Ialyssos en de plaatsjes Trianda, Ialyssos en Ixia liggen dicht bij elkaar en daarom worden ze vaak samen genoemd.

Ixia, een populaire badplaats

Ixia is één van de populairste badplaatsen op Rhodos, hier kun je de mooiste zonsondergangen meemaken. Dit gebied is vanwege de gunstige wind een ideale plek om te surfen maar het is ook een gebied waar je goed kunt snorkelen. Er zijn verschillende surfscholen. Langs de hoofdweg van Ixia vind je vele restaurantjes, barretjes en hotels. In dit gebied van het eiland bevinden zich de luxere hotels en resorts. Aan het strand zorgt in de zomermaanden het lekkere zeewindje voor de nodige verkoeling. Ixia is een geliefd vakantieplaatsje hoewel de stranden aan deze kant van het eiland kiezelstranden zijn. Er worden ligbedjes en parasols verhuurd. Een taxi vanaf Ixia naar Rhodos-stad kost ongeveer 10 euro en er is om de 15 minuten een directe busverbinding met de stad. Ixia ligt ongeveer 20 minuten vanaf het vliegveld van Rhodos.

Vakantie naar Ixia boeken

Wil je op vakantie naar Ixia, zie hier een overzicht met vakanties naar Ixia. Wil je jouw reis zelf samenstellen en Rhodos combineren met andere eilanden, zoals Kos of Symi? Je kunt dan je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Rhodos en in Ixia vaak geweest en kennen het eiland en de leuke plekjes op Rhodos goed. We zijn ook gespecialiseerd in eilandhoppen. Maak een afspraak en breng een bezoek aan ons reisbureau in Wijk bij Duurstede, zodat we samen een reis op maat voor je samenstellen. Heb je vragen? Stuur een e-mail naar reizen@grieksegids.nl of bel naar (0031) 0343-594447

Foto's Ixia - Ixia in beeld

Ixia Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 452 - Foto van De Griekse Gids Zeilboot | In de  verte Ixia, Ialyssos (Tranda) | Foto 2 - Foto van De Griekse Ixia Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 461 - Foto van De Griekse Gids Zand-kiezelstrand Ixia Rhodos - Foto van De Griekse Gids Ixia Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 453 - Foto van De Griekse Gids Bij Ixia Rhodos en Rhodos stad aan de westkust | foto 3 - Foto van De Griekse Ixia Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 462 - Foto van De Griekse Gids Akropolis Ialyssos Rhodos Griekenland - De Griekse Gids foto 4 - Foto van De Griekse Ixia Rhodos | De Griekse Gids | Foto 4 - Foto van De Griekse Zeilboot | In de  verte Ixia, Ialyssos (Tranda) | Foto 1 - Foto van De Griekse Bij Ixia Rhodos en Rhodos stad aan de westkust | foto 8 - Foto van De Griekse Bij Ixia Rhodos en Rhodos stad aan de westkust | foto 9 - Foto van De Griekse


meer foto's van Ixia»


Bezienswaardigheden Ixia

  • Akropolis van Rhodos: Ten noordoosten van Ixia, op ongeveer 2 km bevindt zich het gebied van Agios Stefanos of zoals het het meest bekend is de heuvel Monte Smith. Hier bevindt zich de oude Akropolis van Rhodos". Dit was tijdens de Hellenistische periode een religieuze plek met o.a. heiligdommen.
  • Het klooster van Panagia Faneromeni bevindt zich aan de hoofdweg van Rhodos stad naar Kremasti. Daar waar het klooster tegenwoordig staat, was in de 19e eeuw de plek waar melaatsen in quarantaine geplaatst werden. De oprichting van van de kerk dateert uit die periode, deze werd gebouwd nadat een icoon van de Heilige Moeder Maria op het Ixia strand gevonden werd. De kerk werd echter verwoest door een zware aardbeving in 1863 maar werd aan het einde van de 19e eeuw herbouwd. In 2010 heeft de kerk zijn huidige vorm gekregen.

Dagtrips vana Ixia

- Naar Rhodos stad
- Naar Lindos
- Naar Filerimos
- Naar Kalithea
- Naar de Vlindervallei
- Naar het Tsambika strand
- Naar Kamiros
- Naar Epta Piges (de Zeven bronnen)


Gemiddelde temperaturen Ixia Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Ixia?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Ixia


© De Griekse Gids 2000-2020