Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Ixia


Ixia - Rhodos (Griekenland)

Ixia. Ixia is een vakantieplaatsje op het Griekse eiland Rhodos, dat ten zuidwesten van Rhodos-stad ligt. Het ligt in de gemeente Ialyssos en de plaatsjes Trianda, Ialyssos en Ixia liggen dicht bij elkaar en daarom worden ze vaak samen genoemd. Ixia is één van de populairste badplaatsen op Rhodos, hier kun je de mooiste zonsondergangen meemaken.

Dit gebied is vanwege de gunstige wind een ideale plek om te surfen maar het is ook een gebied waar je goed kunt snorkelen. Er zijn verschillende surfscholen. Langs de hoofdweg van Ixia vind je vele restaurantjes, barretjes en hotels. In dit gebied van het eiland bevinden zich de luxere hotels en resorts. Aan het strand zorgt het lekkere zeewindje voor de nodige verkoeling. Ixia is een geliefd vakantieplaatsje. Er zijn veel gezellige winkeltjes en restaurantjes. De stranden aan deze kant van het eiland zijn kiezelstranden. Er worden ligbedjes en parasols verhuurd.

Een taxi vanaf Ixia naar Rhodos-stad kost ongeveer 10 euro en er is om de 15 minuten een directe busverbinding met de stad. Ixia ligt ongeveer 20 minuten vanaf het vliegveld van Rhodos.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Ixia - Ixia in beeld

Zeilboot | In de  verte Ixia, Ialyssos (Tranda) | Foto 1 - Foto van De Griekse Bij Ixia Rhodos en Rhodos stad aan de westkust | foto 6 - Foto van De Griekse Ixia Rhodos | De Griekse Gids | Foto 3 - Foto van De Griekse Ixia Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 448 - Foto van De Griekse Gids Bij Ixia Rhodos en Rhodos stad aan de westkust | foto 3 - Foto van De Griekse Bij Ixia Rhodos en Rhodos stad aan de westkust | foto 8 - Foto van De Griekse Ixia Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 462 - Foto van De Griekse Gids Ixia Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 451 - Foto van De Griekse Gids Bij Ixia Rhodos en Rhodos stad aan de westkust | foto 2 - Foto van De Griekse Ixia Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 456 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Ixia»

Dagtripjes en bezienswaardigheden vanaf Ixia

- Naar Rhodos stad
- Naar Lindos
- Naar Filerimos
- Naar Kalithea
- Naar de Vlindervallei
- Naar het Tsambika strand
- Naar Kamiros
- Naar Epta Piges (de Zeven bronnen)

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Ixia
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Rhodos: Waar ligt Ixia?

Uitstapjes / Trips vanaf Ixia
De kaart / landkaart van Rhodos (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Ixia Rhodos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Rhodos en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Rhodos.

de kaart van Rhodos - map of Rhodes Kiotari Rhodos Monolithos Rhodos Kattavia Rhodos Archangelos Rhodos Griekenland - De Griekse Gids Rhodos
Uitstapjes maken vanaf Ixia Rhodos (Klik op de plaatsnamen) - ©De Griekse Gids