Ixia (Rhodos)

Ixia. Ixia is een vakantieplaatsje op het Griekse eiland Rhodos, dat ten zuidwesten van Rhodos-stad ligt. Het ligt in de gemeente Ialyssos en de plaatsjes Trianda, Ialyssos en Ixia liggen dicht bij elkaar en daarom worden ze vaak samen genoemd. Ixia is één van de populairste badplaatsen op Rhodos, hier kun je de mooiste zonsondergangen meemaken.

Dit gebied is vanwege de gunstige wind een ideale plek om te surfen maar het is ook een gebied waar je goed kunt snorkelen. Er zijn verschillende surfscholen. Langs de hoofdweg van Ixia vind je vele restaurantjes, barretjes en hotels. In dit gebied van het eiland bevinden zich de luxere hotels en resorts. Aan het strand zorgt het lekkere zeewindje voor de nodige verkoeling. Ixia is een geliefd vakantieplaatsje. Er zijn veel gezellige winkeltjes en restaurantjes. De stranden aan deze kant van het eiland zijn kiezelstranden. Er worden ligbedjes en parasols verhuurd.

Een taxi vanaf Ixia naar Rhodos-stad kost ongeveer 10 euro en er is om de 15 minuten een directe busverbinding met de stad. Ixia ligt ongeveer 20 minuten vanaf het vliegveld van Rhodos.

Foto's Ixia - Ixia in beeld

Ixia Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 448 - Foto van De Griekse Gids Ixia Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 450 - Foto van De Griekse Gids Bij Ixia Rhodos en Rhodos stad aan de westkust | foto 1 - Foto van De Griekse Bij Ixia Rhodos en Rhodos stad aan de westkust | foto 6 - Foto van De Griekse Zeilboot | In de  verte Ixia, Ialyssos (Tranda) | Foto 2 - Foto van De Griekse Rhodos stad - Foto van bummel Ixia Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 458 - Foto van De Griekse Gids Rhodos - Foto van kd29 Bij Ixia Rhodos en Rhodos stad aan de westkust | foto 4 - Foto van De Griekse Windsurfen bij Ixia Rhodos - Foto van De Griekse Gids Akropolis Ialyssos Rhodos Griekenland - De Griekse Gids foto 2 - Foto van De Griekse Ixia Rhodos | De Griekse Gids | Foto 6 - Foto van De Griekse


meer foto's van Ixia»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Ross Holidays Griekenland Tui Griekenland;

Dagtripjes en bezienswaardigheden vanaf Ixia

- Naar Rhodos stad
- Naar Lindos
- Naar Filerimos
- Naar Kalithea
- Naar de Vlindervallei
- Naar het Tsambika strand
- Naar Kamiros
- Naar Epta Piges (de Zeven bronnen)


Gemiddelde temperaturen Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Ixia?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Ixia


Rhodos vakanties

Hotel Dessole Lippia Golf Resort

Bekijken

Hotel Dessole Lippia Golf Resort
Rhodos
Afandou
Hotel Sunshine Rhodes

Bekijken

Hotel Sunshine Rhodes
Rhodos
Ialyssos
Atlantica Princess

Bekijken

Atlantica Princess
Rhodos
Trianda
Hotel Casa Cabana - adults only

Bekijken

Hotel Casa Cabana - adults only
Rhodos
Faliraki
© De Griekse Gids 2000-2019