Faliraki (Rhodos)

FALIRAKI. Faliraki ligt aan de oostkust van het eiland Rhodos, op ongeveer 12 kilometer van Rhodos stad. In Faliraki hebben zich veel grote hotelketens en resorts gevestigd. Dat komt mede door het 5 kilometer lange strand dat zich hier bevindt. Het zijn vooral zandstranden in deze baai van Faliraki, overal wapperen er "Blue Flags", een bevestiging dat het zeewater hier heel schoon is en de stranden goed georganiseerd zijn.

De dorpskern bevindt zich helemaal aan het zuiden van de baai en is een trekpleister voor jongeren en voor degenen die van het bruisende nachtleven houden, want Faliraki is een soort "Chersonissos" van Rhodos. Tientallen bars en discotheken, maar ook fastfoodketens zoals McDonalds en KFC, zitten hier. Je kunt hier aan bungeejumping doen, er is een kermis, alle watersportfaciliteiten zijn aanwezig, alles wat je je maar kan bedenken.

Toch zijn er ook traditionele taverna’s en restaurants en aan het strand bevinden zich veel restaurantjes, clubs, eettentjes en er is ook een gezellig haventje met een typisch Grieks kerkje, het is hier erg aangenaam vertoeven. Wat is er nog meer te doen in Faliraki? In Faliraki bevindt zich het waterpark van Rhodos, maar ook oudheidkundige bezienswaardigheden zoals de oude Akropolis Sarantapichou (bij Kalithies), de grot van Kalamonia en de Anthony Quin-baai waar de werelberoemde films "The guns of Navarone" en "Escape from Athens" werden gedraaid. Ook is het leuk om naar het mooie Kalithea te gaan, dat hier niet ver vandaan ligt.

Foto's Faliraki - Faliraki in beeld

Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 249 - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 206 - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 201 - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 188 - Foto van De Griekse Gids Blue Flag aan een van de stranden van Faliraki (Rhodos) - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 240 - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 235 - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 220 - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 251 - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 192 - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 198 - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 209 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Faliraki»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland ;

Dagtripjes - bezienswaardigheden vanaf Faliraki:

- Naar Lindos
- Naar Rhodos stad
- Naar de Vlindervallei
- Naar het Tsambika strand
- Naar Kamiros
- Naar Epta Piges (Zeven bronnen)


Gemiddelde temperaturen Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Faliraki?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Faliraki


Rhodos vakanties

Esperia Hotel

Bekijken

Esperia Hotel
Rhodos
Rhodos stad
TUI BLUE Atlantica Imperial Resort

Bekijken

TUI BLUE Atlantica Imperial Resort
Rhodos
Kolymbia
Appartementen Rafael

Bekijken

Appartementen Rafael
Rhodos
Trianda
Hotel Atrium Palace Thalasso Spa Resort & Villas

Bekijken

Hotel Atrium Palace Thalasso Spa Resort & Villas
Rhodos
Kalathos
© De Griekse Gids 2000-2020