Faliraki (Rhodos)

FALIRAKI. Faliraki ligt aan de oostkust van het eiland Rhodos, op ongeveer 12 kilometer van Rhodos stad. In Faliraki hebben zich veel grote hotelketens en resorts gevestigd. Dat komt mede door het 5 kilometer lange strand dat zich hier bevindt. Het zijn vooral zandstranden in deze baai van Faliraki, overal wapperen er "Blue Flags", een bevestiging dat het zeewater hier heel schoon is en de stranden goed georganiseerd zijn.

De dorpskern bevindt zich helemaal aan het zuiden van de baai en is een trekpleister voor jongeren en voor degenen die van het bruisende nachtleven houden, want Faliraki is een soort "Chersonissos" van Rhodos. Tientallen bars en discotheken, maar ook fastfoodketens zoals McDonalds en KFC, zitten hier. Je kunt hier aan bungeejumping doen, er is een kermis, alle watersportfaciliteiten zijn aanwezig, alles wat je je maar kan bedenken.

Toch zijn er ook traditionele taverna’s en restaurants en aan het strand bevinden zich veel restaurantjes, clubs, eettentjes en er is ook een gezellig haventje met een typisch Grieks kerkje, het is hier erg aangenaam vertoeven. Wat is er nog meer te doen in Faliraki? In Faliraki bevindt zich het waterpark van Rhodos, maar ook oudheidkundige bezienswaardigheden zoals de oude Akropolis Sarantapichou (bij Kalithies), de grot van Kalamonia en de Anthony Quin-baai waar de werelberoemde films "The guns of Navarone" en "Escape from Athens" werden gedraaid. Ook is het leuk om naar het mooie Kalithea te gaan, dat hier niet ver vandaan ligt.

Foto's Faliraki - Faliraki in beeld

Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 198 - Foto van De Griekse Gids De baai van Faliraki (Rhodos) - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 200 - Foto van De Griekse Gids Vanaf balkon Hotel Esperides Family Faliraki - Foto van De Griekse Gids Watersportmogelijkheden in Faliraki (Rhodos) - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 232 - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 213 - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 187 - Foto van De Griekse Gids Terrasjes Faliraki-strand Rhodos - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 195 - Foto van De Griekse Gids Blue flag op het strand van Hotel Esperides Family Faliraki - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 249 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Faliraki»


Griekse Gids Reizen Magazine over Griekenland Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland ;

Dagtripjes - bezienswaardigheden vanaf Faliraki:

- Naar Lindos
- Naar Rhodos stad
- Naar de Vlindervallei
- Naar het Tsambika strand
- Naar Kamiros
- Naar Epta Piges (Zeven bronnen)


Gemiddelde temperaturen Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Faliraki?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Faliraki


Rhodos vakanties

Georgia Hotel

Bekijken

Georgia Hotel
Rhodos
Theologos
Hotel Mitsis Petit Palais

Bekijken

Hotel Mitsis Petit Palais
Rhodos
Rhodos stad
Astoria Hotel

Bekijken

Astoria Hotel
Rhodos
Faliraki
Antigon Urban Chic Hotel

Bekijken

Antigon Urban Chic Hotel
Rhodos
Rhodos stad
© De Griekse Gids 2000-2020