Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Faliraki

Faliraki

FALIRAKI. Faliraki ligt aan de oostkust van het eiland Rhodos, op ongeveer 12 kilometer van Rhodos stad. In Faliraki hebben zich veel grote hotelketens en resorts gevestigd. Dat komt mede door het 5 kilometer lange strand dat zich hier bevindt. Het zijn vooral zandstranden in deze baai van Faliraki, overal wapperen er "Blue Flags", een bevestiging dat het zeewater hier heel schoon is en de stranden goed georganiseerd zijn.

De dorpskern bevindt zich helemaal aan het zuiden van de baai en is een trekpleister voor jongeren en voor degenen die van het bruisende nachtleven houden, want Faliraki is een soort "Chersonissos" van Rhodos. Tientallen bars en discotheken, maar ook fastfoodketens zoals McDonalds en KFC, zitten hier. Je kunt hier aan bungeejumping doen, er is een kermis, alle watersportfaciliteiten zijn aanwezig, alles wat je je maar kan bedenken.

Het strand van Faliraki
Strand Falraki op Rhodos

Toch zijn er ook traditionele taverna’s en restaurants en aan het strand bevinden zich veel restaurantjes, clubs, eettentjes en er is ook een gezellig haventje met een typisch Grieks kerkje, het is hier erg aangenaam vertoeven. Wat is er nog meer te doen in Faliraki? In Faliraki bevindt zich het waterpark van Rhodos, maar ook oudheidkundige bezienswaardigheden zoals de oude Akropolis Sarantapichou (bij Kalithies), de grot van Kalamonia en de Anthony Quin-baai waar de werelberoemde films "The guns of Navarone" en "Escape from Athens" werden gedraaid. Ook is het leuk om naar het mooie Kalithea te gaan, dat hier niet ver vandaan ligt.

Foto's Faliraki - Faliraki in beeld

Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 242 - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 194 - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 215 - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 195 - Foto van De Griekse Gids Hotel Esperides Family Faliraki - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 225 - Foto van De Griekse Gids Blue Flag aan een van de stranden van Faliraki (Rhodos) - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 189 - Foto van De Griekse Gids Faliraki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 186 - Foto van De Griekse Gids Nightlife Faliraki - Foto van De Griekse Gids parasailen, banana of crazy UFO? (Faliraki) - Foto van De Griekse Gids Parasailen in de baai van Faliraki - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Faliraki»

Het strand van Faliraki

Het strand van Faliraki is vier kilometer lang en hoort tot de meest georganiseerde stranden op Rhodos. Het is voornamelijk een zandstrand en is een van de populairste stranden op het eiland. Op het strand zijn overal ligbedden en parasols te huur. Je kan hier watersporten, parasailen en bungeejumpen. Bovendien is Faliraki erg populair bij windsurfers en er is ook een sea waterpark. Aan het strand zijn tientallen leuke beachbars, restaurants en cafés.

Faliraki strand
Faliraki strand

Dagtripjes - bezienswaardigheden vanaf Faliraki:

- Naar Lindos
- Naar Rhodos stad
- Naar de Vlindervallei
- Naar het Tsambika strand
- Naar Kamiros
- Naar Epta Piges (Zeven bronnen)


Gemiddelde temperaturen Faliraki Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Faliraki?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Faliraki


© De Griekse Gids 2000-2020