Lindos (Rhodos)

LINDOS Rhodos. Lindos is een schilderachtig wit dorpje, op het Griekse eiland Rhodos. Het ligt ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Rhodos stad. Het dorpje Lindos is een wirwar van geplaveide straatjes, waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. De witte huisjes zijn prachtig om te zien. In de oudheid was het één van de drie belangrijkste steden van Rhodos, samen met Ialyssos en Kamiros. Lindos was in de oudheid een belangrijke stad door de gunstige ligging en de natuurlijke havens die rondom Lindos liggen. Lindos was een handelsstad waar vele schepen het anker uitwierpen.

De baaitjes met stranden bij Lindos zijn idyllisch. De kleur van het heldere zeewater is turquoise, de omgeving is adembenemend mooi. In het hoogseizoen is het hier wel erg druk.

De attractie van Lindos is de Akropolis die zich hier bevindt, omdat deze de samenkomst van culturen in de oudheid symboliseert. Op een grote driehoekige rots die 116 meter hoog is bevindt zich o.a. het kasteel van Lindos. Dit is gemakkelijk wandelend te bereiken als je goed ter been bent. Ook kun je op een ezeltje naar boven of naar beneden worden gebracht. Langs de route naar het kasteel zitten vrouwen met handwerk (vooral tafelkleden). Op deze rots bevinden zich op vier verschillende niveaus diverse historische bezienswaardigheden. Op het eerste niveau bevinden zich drie ondergrondse waterreservoirs uit de Byzantijnse tijd en op een rots zie je een reliëf van een schip. Je volgt de stenen trap en komt op het tweede niveau, waar zich het kasteel der Johannieters bevindt. Op het derde niveau bevinden zich de stoa uit de Hellenistische tijd en op het bovenste plateau de tempel van Athina Lindia.

Vanaf het bovendste gedeelte is er een prachtig uitzicht over het hele gebied, met de baaitjes en de helderblauwe zee.

In Lindos bevinden zich veel traditionele kapiteins huizen uit de 16e, 17e en de 18e eeuw. Deze huizen zijn gerestaureerd en zijn een van de vele attracties van Lindos. Aan de buitenkant van deze huizen staat de datum waarop ze zijn gebouwd, en vaak worden deze huizen als appartementen verhuurd. Sommige van deze huizen zijn nu winkels, restaurants en cafetaria’s.

Foto's Lindos - Lindos in beeld

Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1052 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 978 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1023 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1076 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Dodecanese -  Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1001 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1054 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1014 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1062 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 845 - Foto van De Griekse Gids Zandkastelen bouwen - Lindos (Rhodos) - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 879 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Lindos»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Video Lindos

Luchtvideo Lindos op het eiland Rhodos - ©De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Lindos?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Lindos


Rhodos vakanties

Hotel Mayia Exclusive Resort & Spa

Bekijken

Hotel Mayia Exclusive Resort & Spa
Rhodos
Kiotari
White Dreams

Bekijken

White Dreams
Rhodos
Faliraki
Hotel Ocean Blue All Senses

Bekijken

Hotel Ocean Blue All Senses
Rhodos
Ialyssos
Oceanis

Bekijken

Oceanis
Rhodos
Ixia (Trianda)
© De Griekse Gids 2000-2019