Lindos (Rhodos)

LINDOS Rhodos. Lindos is een schilderachtig wit dorpje, op het Griekse eiland Rhodos. Het ligt ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Rhodos stad. Het dorpje Lindos is een wirwar van geplaveide straatjes, waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. De witte huisjes zijn prachtig om te zien. In de oudheid was het één van de drie belangrijkste steden van Rhodos, samen met Ialyssos en Kamiros. Lindos was in de oudheid een belangrijke stad door de gunstige ligging en de natuurlijke havens die rondom Lindos liggen. Lindos was een handelsstad waar vele schepen het anker uitwierpen.

De baaitjes met stranden bij Lindos zijn idyllisch. De kleur van het heldere zeewater is turquoise, de omgeving is adembenemend mooi. In het hoogseizoen is het hier wel erg druk.

De attractie van Lindos is de Akropolis die zich hier bevindt, omdat deze de samenkomst van culturen in de oudheid symboliseert. Op een grote driehoekige rots die 116 meter hoog is bevindt zich o.a. het kasteel van Lindos. Dit is gemakkelijk wandelend te bereiken als je goed ter been bent. Ook kun je op een ezeltje naar boven of naar beneden worden gebracht. Langs de route naar het kasteel zitten vrouwen met handwerk (vooral tafelkleden). Op deze rots bevinden zich op vier verschillende niveaus diverse historische bezienswaardigheden. Op het eerste niveau bevinden zich drie ondergrondse waterreservoirs uit de Byzantijnse tijd en op een rots zie je een reliëf van een schip. Je volgt de stenen trap en komt op het tweede niveau, waar zich het kasteel der Johannieters bevindt. Op het derde niveau bevinden zich de stoa uit de Hellenistische tijd en op het bovenste plateau de tempel van Athina Lindia.

Vanaf het bovendste gedeelte is er een prachtig uitzicht over het hele gebied, met de baaitjes en de helderblauwe zee.

In Lindos bevinden zich veel traditionele kapiteins huizen uit de 16e, 17e en de 18e eeuw. Deze huizen zijn gerestaureerd en zijn een van de vele attracties van Lindos. Aan de buitenkant van deze huizen staat de datum waarop ze zijn gebouwd, en vaak worden deze huizen als appartementen verhuurd. Sommige van deze huizen zijn nu winkels, restaurants en cafetaria’s.

Foto's Lindos - Lindos in beeld

Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1019 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1034 - Foto van De Griekse Gids Lindos - een van de mooiste dorpen van Rhodos - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1014 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 974 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Dodecanese -  Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 901 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Dodecanese -  Foto 17 - Foto van De Griekse Gids langs de weg in Lindos - Foto van dasc Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 852 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1012 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1081 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Lindos»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Video Lindos

Luchtvideo Lindos op het eiland Rhodos - ©De Griekse Gids
Gemiddelde temperaturen Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Lindos?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Lindos


Rhodos vakanties

Nama Retreat

Bekijken

Nama Retreat
Rhodos
Pastida
Studio's Anika

Bekijken

Studio's Anika
Rhodos
Faliraki
Mediterranean

Bekijken

Mediterranean
Rhodos
Rhodos stad
Esperia City

Bekijken

Esperia City
Rhodos
Rhodos stad
© De Griekse Gids 2000-2019