Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Afandou


Afandou - Rhodos (Griekenland)

AFANDOU. Afandou ligt aan de noordoostkust van Rhodos, op een afstand van ongeveer 20 kilometer van Rhodos-stad en 6 kilometer van Faliraki. Afandou is een dorp, maar het is ook de naam van de gemeente, waartoe ook Kolymbia en Archilpoli behoren. Het strand van Afandou is het langste strand van het eiland Rhodos. Het is een mooi en schoon strand, met zeer helder zeewater. Het strand is een zand/kiezelstrand, kinderen kunnen het beste waterschoentjes dragen. Het zeewater is zelfs in de hete zomer vrij koel. Hier zijn strandbedjes en parasols te huur en er zijn vistaverna’s, restaurantjes en snackbars.

In Afandou, vlakbij het strand, is een modern golfterrein met 18 holes, dat goed bekend staat, het terrein is het gehele jaar geopend. Het plein van Afandou is levendig, met verschillende terrasjes, restaurants en winkels. Ook rijdt er een toeristentreintje door het dorp met als eindpunt het strand. Er zijn veel hotels en appartementen te huur in Afandou.

Afandou is een van de oudste traditionele plaatsjes van Rhodos. Het heeft zo’n 7.500 inwoners en trekt vooral gezinnen en stelletjes aan, die graag in een centrale, gezellige en mooie plaats willen verblijven. Afandou is een van de grootste traditionele dorpen van Rhodos.  De locale keuken en gastvrijheid zijn altijd sterke punten van Afandou  geweest. Leuke uitstapjes vanaf Afandou zijn o.a.: Rhodos-stad, Lindos, de Vlindervallei, Kamiros en Kalithea.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Afandou - Afandou in beeld

Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 56 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 45 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 52 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 39 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 47 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 21 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 44 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 51 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Afandou»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Afandou
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Rhodos: Waar ligt Afandou?

Uitstapjes / Trips vanaf Afandou
De kaart / landkaart van Rhodos (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Afandou Rhodos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Rhodos en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Rhodos.

de kaart van Rhodos - map of Rhodes Kiotari Rhodos Monolithos Rhodos Kattavia Rhodos Archangelos Rhodos Griekenland - De Griekse Gids Rhodos
Uitstapjes maken vanaf Afandou Rhodos (Klik op de plaatsnamen) - ©De Griekse Gids