Rhodos stad (Rhodos)

Rhodos stad. Rhodos stad is de hoofdstad en de grootste trekpleister van het Griekse eiland Rhodos. De stad met haar vesting en kasteel ligt aan de noordkust van het eiland. Het is erg leuk om te wandelen door de kleine straatjes van de prachtige, historische oude stad met de vele middeleeuwse invloeden.  De oude stad van Rhodos staat sinds 1988 op de lijst van het Werelderfgoed van Unesco. Er staan in Rhodos stad verschillende Byzantijnse kerken en Turkse moskeeën. In Rhodos stad is een archeologisch museum, vlakbij de haven, je kunt het Paleis van de Grootmeester bezoeken en er is een museum voor volkskunst. 

Rhodos stad bestaat eigenlijk uit drie delen:

a) De antieke stad
Hier bevindt zich de Akropolis van Rhodos-stad, het theater en het stadion. Deze laatste zijn grotendeels gerestaureerd door de Italianen en nog steeds prachtig om te zien, vooral 's avonds als alles verlicht is. Dit gedeelte is 24 uur per dag toegankelijk en er wordt geen entreegeld gevraagd. vanaf de tempel kunt u de zon prachtig zien ondergaan achter de Turkse bergen.

b) De oude middeleeuwse stad
Dit is ongetwijfeld het meest indrukwekkende deel van Rhodos-stad. Door de vier kilometer lange stadsmuren is de Oude stad vanaf de buitenkant net een groot kasteel. Je kunt de stadsmuren bewandelen op dinsdag en zaterdag om 14.45 uur, beginpunt is de ingang bij het Grootmeesterpaleis. Wandelend door de oude stad waan je jezelf terug in de middeleeuwen. Elf poorten geven toegang tot de stad . Rhodos-stad werd eveneens verdeeld in twee delen, namelijk het zuidelijke gedeelte en Chora, waar tijdens de ridderperiode Grieken, Franken en Joden woonden. In de oude stad van Rhodos bevindt zich de tempel van Aphrodite. Opvallend zijn in dit gedeelte van de stad de smalle straatjes met de hoge gebouwen. Het indrukwekkende middeleeuwse Paleis van de grootmeesters en de kleine straatjes van de prachtige, historische oude stad met de middeleeuwse invloeden zijn indrukwekkend. De ommuurde stad is uitgeroepen tot internationaal cultureel erfgoed en hoort onbetwist in de Top 10 van bezienswaardigheden in Griekenland.

c) De nieuwe stad
De nieuwe stad begint aan de haven en strekt zich uit tot Rodini en de oude Akropolis. Aan de ingang van de oude haven staan 3 oude molens. In de nieuwe stad kan je prima winkelen of een terrasje pakken. Dominerend zijn de gebouwen uit de Italiaanse overheersing bij de Mandraki haven. Ook vind je hier het wapen van Rhodos: "Het hert en de hinde".

Foto's Rhodos stad - Rhodos stad in beeld

Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1383 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1651 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1739 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1692 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1494 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1443 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1460 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1352 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1289 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1398 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1741 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1752 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Rhodos stad»


Luchtvideo Rhodos stad (4K)

 

Dronevideo van Rhodos stad - ©De Griekse Gids

Impressie Rhodos stad

 

Korte impressie van Rhodos stad - ©De Griekse Gids

 

Links


Gemiddelde temperaturen Rhodos stad Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Rhodos stad?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Rhodos stad


© De Griekse Gids 2000-2020