Trianda (Rhodos)

Trianda of Ialsyssos is net als Ixia een levendige badplaats met veel restaurants, bars en winkeltjes op het Griekse eiland Rhodos. De restaurants zijn gezellig en goed eten is er zeer betaalbaar. Het kiezelstrand is groot en uitgestrekt. Vanaf Trianta (Trianda) ben je per bus of auto in ongeveer 15 minuten in Rhodos stad.

Het stadje zelf is leuk om eens doorheen te wandelen, typisch Griekse huisjes en straatjes, maar er is niet veel cultuur te vinden. Voor cultuur kan je wel naar de nabij gelegen Filerimos heuvel, waar in de 15e eeuw een middeleeuws klooster (Panagia Filerimos) en kerk werden gebouwd. De Italianen hebben het klooster verbouwd tot een kerk met vier kapellen, ook hebben ze hier ook een enorm kruis gebouwd.

Trianda betekent letterlijk 'dertig'. Men zegt dat vroeger, het hele gebied hier in 30 stukken was verdeeld en dat zo de naam tot stand is gekomen.

Als je in Trianda op vakantie bent, kan je, als je een auto of scooter huurt, leuke uitstapjes maken naar de bezienswaardigheden van Rhodos, zoals naar Rhodos stad, LindosFilerimos, Kalithea, naar het Tsambika strand en naar de opgravingen van Kamiros. Ook is het leuk om de Vlindervallei en Epta Piges (de Zeven bronnen) te bezoeken.

Foto's Trianda - Trianda in beeld

sunset - Foto van Jeanet M. Ixia Rhodos | De Griekse Gids | Foto 5 - Foto van De Griekse Ialyssos Rhodos - Trianda Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 444 - Foto van De Griekse Gids Bij Ixia Rhodos en Rhodos stad aan de westkust | foto 8 - Foto van De Griekse Het plaatsje Kritika bij Ixia op Rhodos - Foto van De Griekse Gids Ialyssos Rhodos - Trianda Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 428 - Foto van De Griekse Gids Ialyssos Rhodos - Trianda Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 439 - Foto van De Griekse Gids Ialyssos Rhodos - Trianda Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 433 - Foto van De Griekse Gids Rhodos - Foto van kd29 Ialyssos Rhodos - Trianda Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 445 - Foto van De Griekse Gids Bij Ixia Rhodos en Rhodos stad aan de westkust | foto 9 - Foto van De Griekse Akropolis Ialyssos Rhodos Griekenland - De Griekse Gids foto 2 - Foto van De Griekse


meer foto's van Trianda»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Trianda?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Trianda


Rhodos vakanties

Sentido Ixian Grand

Bekijken

Sentido Ixian Grand
Rhodos
Ixia
Matoula Beach

Bekijken

Matoula Beach
Rhodos
Trianda
Beach Break

Bekijken

Beach Break
Rhodos
Faliraki
Avra Beach Resort

Bekijken

Avra Beach Resort
Rhodos
Ixia (Trianda)
© De Griekse Gids 2000-2019