Trianda (Rhodos)

Trianda of Ialsyssos is net als Ixia een levendige badplaats met veel restaurants, bars en winkeltjes op het Griekse eiland Rhodos. De restaurants zijn gezellig en goed eten is er zeer betaalbaar. Het kiezelstrand is groot en uitgestrekt. Vanaf Trianta (Trianda) ben je per bus of auto in ongeveer 15 minuten in Rhodos stad.

Het stadje zelf is leuk om eens doorheen te wandelen, typisch Griekse huisjes en straatjes, maar er is niet veel cultuur te vinden. Voor cultuur kan je wel naar de nabij gelegen Filerimos heuvel, waar in de 15e eeuw een middeleeuws klooster (Panagia Filerimos) en kerk werden gebouwd. De Italianen hebben het klooster verbouwd tot een kerk met vier kapellen, ook hebben ze hier ook een enorm kruis gebouwd.

Trianda betekent letterlijk 'dertig'. Men zegt dat vroeger, het hele gebied hier in 30 stukken was verdeeld en dat zo de naam tot stand is gekomen.

Als je in Trianda op vakantie bent, kan je, als je een auto of scooter huurt, leuke uitstapjes maken naar de bezienswaardigheden van Rhodos, zoals naar Rhodos stad, LindosFilerimos, Kalithea, naar het Tsambika strand en naar de opgravingen van Kamiros. Ook is het leuk om de Vlindervallei en Epta Piges (de Zeven bronnen) te bezoeken.

Foto's Trianda - Trianda in beeld

Ialyssos Rhodos - Trianda Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 447 - Foto van De Griekse Gids Ixia Rhodos | De Griekse Gids | Foto 3 - Foto van De Griekse Ialyssos Rhodos | Trianda Rhodos | De Griekse Gids foto 2 - Foto van De Griekse Akropolis Ialyssos Rhodos Griekenland - De Griekse Gids foto 3 - Foto van De Griekse Akropolis Ialyssos Rhodos Griekenland - De Griekse Gids foto 4 - Foto van De Griekse Akropolis Ialyssos Rhodos Griekenland - De Griekse Gids foto 2 - Foto van De Griekse Ialyssos Rhodos - Trianda Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 425 - Foto van De Griekse Gids Ialyssos Rhodos - Trianda Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 423 - Foto van De Griekse Gids Bij Ixia Rhodos en Rhodos stad aan de westkust | foto 6 - Foto van De Griekse Beeld in Rhodos Stad - Foto van cor Ixia Rhodos | De Griekse Gids | Foto 1 - Foto van De Griekse De baai van Ixia op Rhodos - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Trianda»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Trianda?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Trianda


Rhodos vakanties

Hotel Rodos Palace

Bekijken

Hotel Rodos Palace
Rhodos
Ixia (Trianda)
Hotel Mitsis Alila Exclusive Resort & Spa

Bekijken

Hotel Mitsis Alila Exclusive Resort & Spa
Rhodos
Faliraki
Lindos Sun (incl. auto)

Bekijken

Lindos Sun (incl. auto)
Rhodos
Lindos
Valsami

Bekijken

Valsami
Rhodos
Kremasti
© De Griekse Gids 2000-2019