Met Tui naar Griekenland
Griekenland Goedkope vakanties


  Lindos


Lindos - Rhodos (Griekenland)

LINDOS Rhodos. Lindos is een schilderachtig wit dorpje, op het Griekse eiland Rhodos. Het ligt ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Rhodos stad. Het dorpje Lindos is een wirwar van geplaveide straatjes, waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. De witte huisjes zijn prachtig om te zien. In de oudheid was het één van de drie belangrijkste steden van Rhodos, samen met Ialyssos en Kamiros. Lindos was in de oudheid een belangrijke stad door de gunstige ligging en de natuurlijke havens die rondom Lindos liggen. Lindos was een handelsstad waar vele schepen het anker uitwierpen.

De attractie van Lindos is de Akropolis die zich hier bevindt, omdat deze de samenkomst van culturen in de oudheid symboliseert. Op een grote driehoekige rots die 116 meter hoog is bevindt zich o.a. het kasteel van Lindos. Dit is gemakkelijk wandelend te bereiken als u goed ter been bent. Ook kunt u op een ezeltje naar boven of naar beneden worden gebracht. Langs de route naar het kasteel zitten vrouwen met handwerk (vooral tafelkleden). Op deze rots bevinden zich op vier verschillende niveaus diverse historische bezienswaardigheden. Op het eerste niveau bevinden zich drie ondergrondse waterreservoirs uit de Byzantijnse tijd en op een rots ziet u een reliëf van een schip. U volgt de stenen trap en u komt op het 2e niveau waar zich het kasteel der Johannieters bevindt. Op het derde niveau bevinden zich de stoa uit de Hellenistische tijd en op het bovenste plateau de tempel van Athina Lindia.

In Lindos bevinden zich veel traditionele Kapiteinshuizen uit de 16e, 17e en de 18e eeuw. Deze huizen zijn gerestaureerd en zijn een van de vele attracties van Lindos. Aan de buitenkant van deze huizen staat de datum waarop ze zijn gebouwd, en vaak worden deze huizen als appartementen verhuurd. Sommige van deze huizen zijn nu winkels, restaurants en cafetaria’s.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Lindos - Lindos in beeld

Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1069 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 894 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1044 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 911 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 858 - Foto van De Griekse Gids Op de top de Acropolis van Lindos - Foto van De Griekse Gids Boot in baai van Lindos - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1030 - Foto van De Griekse Gids Rhodos, Lindos - Foto van jojolie Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 998 - Foto van De Griekse Gids

méér foto's van Lindos»

Film Rhodos - Opgenomen door de Griekse Gids

Vergroten+

 

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Lindos
Januari
15.1°C
Februari
15.2°C
Maart
16.8°C
April
20.0°C
Mei
24.2°C
Juni
28.4°C
Juli
30.5°C
Augustus
30.7°C
September
28.2°C
Oktober
24.5°C
November
20.1°C
December
16.6°C

Rhodos: Waar ligt Lindos?

De kaart / landkaart van Rhodos

Uitstapjes vanaf Lindos (Rhodos)

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Rhodos en bekijk de locaties die je vanaf Lindos kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Rhodos.

de kaart van Rhodos - map of Rhodes Kiotari Rhodos Monolithos Rhodos Kattavia Rhodos Archangelos Rhodos Griekenland - De Griekse Gids Rhodos
Uitstapjes vanaf Lindos - Klik op de kaart van Rhodos (©De Griekse Gids)