Met Tui naar Griekenland
Griekenland Goedkope vakanties


  Rhodos stad


Rhodos stad - Rhodos (Griekenland)

Rhodos stad. Rhodos stad is de hoofdstad en grootste trekpleister van het Griekse eiland Rhodos. De stad met haar vesting en kasteel ligt aan de noordkust van het eiland. Het is erg leuk om te wandelen door de kleine straatjes van de prachtige, historische oude stad met de vele middeleeuwse invloeden.  De oude stad van Rhodos staat sinds 1988 op de lijst van het Werelderfgoed van UNESCO. Er staan in Rhodos stad verschillende Byzantijnse kerken en Turkse moskeeën. In Rhodos stad is een archeologisch museum, vlakbij de haven, je kunt het Paleis van de Grootmeester bezoeken en er is een museum voor volkskunst. 

Rhodos stad bestaat eigenlijk uit drie delen:

a) De antieke stad
Hier bevindt zich de Akropolis van Rhodos-stad, het theater en het stadion. Deze laatste zijn grotendeels gerestaureerd door de Italianen en nog steeds prachtig om te zien, vooral 's avonds als alles verlicht is. Dit gedeelte is 24 uur per dag toegankelijk en er wordt geen entreegeld gevraagd. vanaf de tempel kunt u de zon prachtig zien ondergaan achter de Turkse bergen.

b) De oude middeleeuwse stad
Dit is ongetwijfeld het meest indrukwekkende deel van Rhodos-stad. Door de vier kilometer lange stadsmuren is de Oude stad vanaf de buitenkant net een groot kasteel. U kunt de stadsmuren bewandelen op dinsdag en zaterdag om 14.45 uur, beginpunt is de ingang bij het Grootmeesterpaleis. Wandelend door de oude stad waant u zich terug in de middeleeuwen. Rhodos-stad werd eveneens verdeeld in twee delen, namelijk het zuidelijke gedeelte en Chora, waar tijdens de ridderperiode Grieken, Franken en Joden woonden. In de oude stad van Rhodos bevindt zich de tempel van Aphrodite. Opvallend zijn in dit gedeelte van de stad de smalle straatjes met de hoge gebouwen.

c) De nieuwe stad
De nieuwe stad begint aan de haven en strekt zich uit tot Rodini en de oude Akropolis. Aan de ingang van de oude haven staan 3 oude molens. In de nieuwe stad kan je prima winkelen of een terrasje pakken. Dominerend zijn de gebouwen uit de Italiaanse overheersing bij de Mandraki haven. Ook vind je hier het wapen van Rhodos: "Het hert en de hinde".

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Rhodos stad - Rhodos stad in beeld

Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1318 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1665 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1710 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1366 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1454 - Foto van De Griekse Gids Hammam Baths Rhodos stad - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1282 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1518 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1437 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1347 - Foto van De Griekse Gids

méér foto's van Rhodos stad»

Film Rhodos - Opgenomen door de Griekse Gids

Vergroten+

 

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Rhodos stad
Januari
15.1°C
Februari
15.2°C
Maart
16.8°C
April
20.0°C
Mei
24.2°C
Juni
28.4°C
Juli
30.5°C
Augustus
30.7°C
September
28.2°C
Oktober
24.5°C
November
20.1°C
December
16.6°C

Rhodos: Waar ligt Rhodos stad?

De kaart / landkaart van Rhodos

Uitstapjes vanaf Rhodos stad (Rhodos)

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Rhodos en bekijk de locaties die je vanaf Rhodos stad kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Rhodos.

de kaart van Rhodos - map of Rhodes Kiotari Rhodos Monolithos Rhodos Kattavia Rhodos Archangelos Rhodos Griekenland - De Griekse Gids Rhodos
Uitstapjes vanaf Rhodos stad - Klik op de kaart van Rhodos (©De Griekse Gids)