Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Arnados

Arnados Tinos - vakantie, informatie en leuke tips

Arnados Tinos. Arnados is een traditioneel bergdopje op eiland Tinos. Het ligt de hellingen van de berg Kechrovouni. Het ligt ongeveer tien kilometer ten noordoosten van Tinos stad. Het dorp bestaat uit witte huisjes en smalle stenen steegjes waar diverse booggewelven te zien zijn. Op de kleine binnenplaatsen en op de muren zie je overal bloemen en planten. Op het grote dorpsplein staat de imposante kerk van de Hemelvaart van Christus die in de 17e eeuw is gebouwd.

Een wandeling door het dorp is aangenaam, maar je moet goed ter been zijn, want er zijn veel trappen. In het dorp bevindt zich een kerkelijk museum waar oude iconen en boeken te zien zijn. Er is ook een agrarisch museum waar traditionele keukengebruiksvoorwerpen en gereedschappen tentoongesteld worden. Vanaf het dorp, dat vlakbij het klooster van Agia Pelagia ligt,  heb je een fantastisch uitzicht over de Egeïsche zee.

Arnados Tinos Griekenland
Arnados Tinos

De dorpelingen houden echt van hun dorp, ze hebben de traditionele stijl die Arnados uitstraalt nooit aangetast. In het dorp zijn enkele leuke traditionele cafés (kafeneions) en tavernes. Op de route naar het dorp Dyo Choria, bevindt zich het expositie centrum van Arnados, waar ieder jaar allerlei activiteiten en tentoonstellingen gehouden worden.

Vlakbij Arnados, op kleine loopafstand, liggen meerdere schilderachtige dorpen zoals Berdemiaros, Triantaros en Dyo Choria.

Bekijk foto's Arnados


Arnados


Beoordeel Arnados (Tinos) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Arnados? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:
Links Tinos


Tinos: Waar ligt Arnados?

Waar ligt Tinos
De kaart / landkaart van Arnados


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Arnados geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Pyrgos vakantie
Pyrgos vakantie
Kardiani vakantie
Kardiani vakantie
Tinos stad vakantie
Tinos stad vakantie
Agios Ioannis Porto vakantie
Agios Ioannis Porto vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Eilandhoppen Tinos Andros De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021