Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Steni

Steni Tinos | Informatie, tips en vakanties

Steni. Steni (dit betekent letterlijk ‘smal’) is een traditioneel dorp op het Griekse eiland Tinos, elf kilometer ten noorden van Tinos stad (Chora). Het ligt ten westen van de hoogste berg van het eiland Tsiknias. Steni, dat ongeveer 300 inwoners telt, ligt op een bergplateau op 400 meter hoogte. Het is een van de meest bevolkte dorpen van het eiland.  Witte huizen, smalle stenen steegjes waar veel  booggewelven de huizen met elkaar verbinden en waar deze huizen blauwe deuren en vensters hebben zijn enkele karakteristieken van het dorp. In het gebied is veel stromend water waardoor het dorp in het midden van een groene natuur ligt.

In Steni bevindt zich de Orthodoxe kerk van Agios Antonios met de houten iconostase waar iconen uit de 17e en 18e eeuw te zien zijn. Er zijn meerdere taverna’s, een cafetaria, cafés , een bakker en allerlei andere winkeltjes. In het dorp bevindt zich een volkenkundig museum.

Steni bestaat uit drie wijken; dat zijn de wijken Sporado, de wijk Kato Steni en de wijk Kamari. In Kato Steni staat de Katholieke Kerk van Agios Nikolaos. Ook in dit dorp leven zowel Katholieken als Orthodoxen samen. De inwoners zijn vooral landbouwers en veehouders.

Bekijk foto's SteniLinks Tinos


Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Tinos: Waar ligt Steni?

Waar ligt Tinos
De kaart / landkaart van SteniGriekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Eilandhoppen Tinos Andros Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020