Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Exomvourgo

Exomvourgo Tinos | Informatie, tips en vakantie

Exomvourgo Tinos. Exomvourgo was de naam van een van de twee provincies van Tinos in de periode 1999 tot 2010. Deze bijzondere naam had de provincie te danken aan de grote rots op de gelijknamige heuvel in het hart van de toenmalige provincie. Op deze heuvel bevond zich de oude stad van Tinos waar de Akropolis van Tinos in de vijfde eeuw voor Christus gebouwd was. De andere provincie was in die periode de provincie Tinos.

De geschiedenis van deze rots gaat echter veel verder terug naar de bronstijd toen de Cyclopische muren gebouwd werden. In het jaar 1207 veroverden de gebroeders Gizi de rots en noemden deze ‘het kasteel van de heilige Helena’,  genoemd naar het kapelletje van de Heilige Helena op de rots. In het jaar 1390 kwamen de Venetianen, ze bouwden niet ver van de rots de Venetiaanse stad Bourgo. Toen de Turken het eiland in het jaar 1715 veroverden, gaven ze de naam ‘Exomvourgo’.

Exomvourgo
Exomvourgo Tinos

Informatie en tips

Een andere benaming van Exomvourgo is Xombourgo, deze naam is afgeleid uit het Venetiaanse woord Sobborgo dat ‘in de buurt van de burcht’ betekent. De meeste inwoners van deze gemeente zijn Katholiek. Het is de Griekse gemeente waar de op één na meeste Katholieken wonen, na de gemeente Ano Syros op het Cycladen eiland Syros. Dat is bijzonder, omdat in Griekenland de meeste mensen Grieks- Orthodox zijn.

De rots van Exomvourgo is een paradijs voor rots beklimmers, zowel voor beginnende klimmers als voor gevorderden. De hoogste top van Exomvourgo is 641 meter en dat is wellicht de meest imposante bezienswaardigheid van het eiland. Deze top kun je te voet beklimmen (wandelen) vanaf het Iera Kardia Klooster (Sacre Coeur - Heilig hart klooster) ten oosten van de rots.

Vakantie op Tinos

Wil je een bijzondere vakantie op Tinos beleven en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk het vakantieoverzicht. Boek je reis bij Griekse Gids Reizen, wij zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Tinos kun je bijvoorbeeld  goed combineren met Andros en Syros.

Bekijk foto's Exomvourgo


Exomvourgo


Beoordeel Exomvourgo (Tinos) - Plaats een eigen review

Ken jij Exomvourgo? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:

Links Tinos


Griekse spullen bestellen

Tinos: Waar ligt Exomvourgo?

Waar ligt Tinos
De kaart / landkaart van Exomvourgo


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb
Ben je zelf ooit naar Exomvourgo geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Pyrgos vakantie
Pyrgos vakantie
Agios Ioannis Porto vakantie
Agios Ioannis Porto vakantie
Tinos stad vakantie
Tinos stad vakantie
Volakas vakantie
Volakas vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Eilandhoppen Tinos Andros De Griekse winkel to Magazaki

Weer Exomvourgo Tinos

woensdag
Weer en klimaat Exomvourgo
20°C

donderdag
Weer en klimaat Exomvourgo
19°C

vrijdag
Weer en klimaat Exomvourgo
20°C

zaterdag
Weer en klimaat Exomvourgo
20°C

zondag
Weer en klimaat Exomvourgo
20°C

maandag
Weer en klimaat Exomvourgo
20°C

Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021