Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Tinos stad

Tinos stad (Chora) - vakantie, informatie en leuke tips


Tinos stad of Chora. Tinos stad, de hoofdstad van het eiland Tinos, ligt in het zuidwesten van het eiland. Hier wonen ongeveer vijfduizend mensen. De inwoners van het eiland noemen hun stad vooral Chora. Tinos stad is de belangrijkste en tevens enige stad van het eiland. Hier bevindt zich ook de grote haven van het eiland.

Tinos stad of Chora is pas sinds de 17e en 18e eeuw bewoond en is ontstaan nadat de bewoners van de oude hoofdstad die toen bij Exomvourgo lag, hun stad verlieten en zich hier vestigden. De stad is explosief gegroeid na de Griekse opstand tegen de Turken in 1821. Toen zijn hier Grieken uit o.a. Kreta, Chios, Psara en Kasos komen wonen om aan de Turken te ontkomen.

Tinos-stad is tegenwoordig een moderne en leuke stad met veel mooie gebouwen. Er zijn gezellige pleintjes en straatjes met tavernes en restaurants. In Tinos stad bevindt zich het archeologisch museum en het museum van de kunstenaars uit Tinos.

Tinos-stad
Tinos stad

De Panagia Evangelistria Kerk

De stad heeft een enorme economische welvaart gekend nadat de Panagia Evangelistria Kerk of de kerk van de Heilige Moeder Maria in de stad is gebouwd, die ervoor gezorgd heeft dat het één van de belangrijkste bedevaartsoorden van Griekenland werd. De kerk is in 1823 gebouwd op de plek waar een non, genaamd Pelagia, een icoon van de Heilige Moeder vond, nadat ze een visioen had gezien.

Ieder jaar komen sindsdien op 15 augustus duizenden gelovigen hier naartoe op bedevaart. Je kunt hier dan een bijzonder tafereel gadeslaan. Bedevaartgangers gaan kruipend op handen en knieën over de straat, vanaf de haven en dan de hoge trappen op naar de kerk. Zij hopen hiermee op hulp van de heilige moeder. (Maria/Panagia). Het doel van deze bedevaartstocht is om het heilige beeld van de maagd Maria aan te raken dat zich in de kerk bevindt, want dat zou helende krachten hebben. Veel mensen die dit doen hopen op een wonder dat hen of een familielid van hen zal genezen of helpen.

Tinos Panagia Evangelistria Kerk
Tinos Panagia Evangelistria Kerk

Vakantie op Tinos

Wil je een bijzondere vakantie in Tinos stad meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk het vakantieoverzicht. Boek je reis bij Griekse Gids Reizen, wij zijn ook gespecialiseerd in eilandhoppen. Tinos kun je bijvoorbeeld goed combineren met Andros en Syros.

Bekijk foto's Tinos stadLinks Tinos


Griekse spullen bestellen

Tinos: Waar ligt Tinos stad?

Waar ligt Tinos
De kaart / landkaart van Tinos stad


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Tinos stad geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Agios Ioannis Porto vakantie
Agios Ioannis Porto vakantie
Kardiani vakantie
Kardiani vakantie
Volakas vakantie
Volakas vakantie
Pyrgos vakantie
Pyrgos vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Eilandhoppen Tinos Andros Griekse webshop to Magazaki

Weer Tinos stad Tinos

vrijdag
Weer en klimaat Tinos stad
29°C

zaterdag
Weer en klimaat Tinos stad
29°C

zondag
Weer en klimaat Tinos stad
30°C

maandag
Weer en klimaat Tinos stad
27°C

dinsdag
Weer en klimaat Tinos stad
26°C

woensdag
Weer en klimaat Tinos stad
25°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2023