Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Ysternia

Ysternia Tinos | Informatie, tips en vakanties

Ysternia (Isternia). Ysternia is een traditioneel dorp in het westen van het eiland Tinos. Het ligt ongeveer 18 kilometer ten noordwesten van Tinos stad, op de hellingen van de berg Meroviglia op 300 meter hoogte en met uitzicht op het eiland Syros. 

Het is een dorp met witte huizen en smalle geplaveide steegjes.  Tijdens de bouw van de huizen, de kerken en de stegen is marmer uit Tinos gebruikt, dat is iets wat je overal terugziet. Ysternia heeft zijn economische welvaart in het verleden ook hieraan te danken, want het werd na Panormos, het belangrijkste ambachtelijke centrum voor marmerbewerking op het eiland. Diverse bekende kunstenaars kwamen hier vandaan, het waren vooral beeldhouwers.

De meeste huizen bestaan uit twee verdiepingen en de deuren en vensters van deze huizen zijn aan de bovenkant versierd met marmeren lateien. In Ysternia woonden in de eerste helft van de 20e eeuw meer dan duizend inwoners, tegenwoordig zijn het er maar iets meer dan honderd. Vanaf het moderne café 'Exo Meria', aan het einde van het dorp, heb je een fantastisch uitzicht over de zee.

Onder aan de hellingen van de berg bevindt zich de baai van Ysternia waar de badplaats Ormos Ysternia zich bevindt. Hier is een zandstrand en een haventje waar boten kunnen aanleggen. Via een weg met veel haarspeldbochten kun je vanaf Ysternia met de auto of scooter naar beneden rijden. Bij het haventje en het strand zijn meerdere restaurants en cafeetjes. De stoelen en de tafels bij veel horecazaken staan hier tot aan het water.

Het mooie zandstrand van Ysternia ligt aan de linkerkant van de baai, in oostelijke richting. Dit strand is in de zomer erg populair.

Bekijk foto's YsterniaLinks Tinos


Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Tinos: Waar ligt Ysternia?

Waar ligt Tinos
De kaart / landkaart van YsterniaEilandhoppen Tinos Andros Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020