Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Kionia

Kionia Tinos - vakantie, informatie en leuke tips

Kionia. Kionia is één van de populairste badplaatsen van het eiland Tinos. Het ligt drie kilometer ten westen van Tinos stad.  Het lange zand-kiezelstrand is goed georganiseerd, hier zijn parasols en ligbedden te huur. In Kionia zijn veel hotels en appartementen waar toeristen kunnen verblijven. Aan het strand, naast de weg, zijn meerdere tavernes en cafeetjes met terrasjes.

Bij het dorp liggen de oude tempels van de Griekse God Poseidon en zijn vrouw Amfitriti die in de vierde eeuw voor Christus zijn gebouwd. Men beweert dat deze tempels gebouwd zijn om ze te bedanken voor het feit dat ze het eiland verlost zouden hebben van een slangenplaag. In de oudheid werd Poseidon ook aangezien  als arts, zo ook zijn vrouw Amfitriti. Amfitriti had de kracht om vrouwen die geen kinderen kregen weer vruchtbaar te maken. In die tijd werden ook spelen georganiseerd die Posidoneia genoemd werden en er waren ook toneelspelen en andere wedstrijden.

Strand Kionia Tinos
Strand Kionia op Tinos

Naast het strand van Kionia bevinden zich meerdere stranden zoals Platia Ammos en Germanos, die echter veel rustiger zijn dat die van Kionia.

Bekijk foto's KioniaLinks Tinos


Tinos: Waar ligt Kionia?

Waar ligt Tinos
De kaart / landkaart van Kionia

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Pyrgos vakantie
Pyrgos vakantie
Tinos stad vakantie
Tinos stad vakantie
Agios Ioannis Porto vakantie
Agios Ioannis Porto vakantie
Volakas vakantie
Volakas vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C
Eilandhoppen Tinos Andros Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021