Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Ano Syros

Ano Syros - vakantie, informatie en leuke tips


Ano Syros. Ano Syros (Boven Syros) of Ano Syra ligt ten noordwesten van Ermoupolis op het eiland Syros. Het is eigenlijk het verlengstuk van de hoofdstad Ermoupolis. Wanneer je met de boot in de haven van Ermoupolis aankomt dan zie je Ano Syros aan de linkerkant, het is de eerste heuvel waar op de top een grote kerk te zien is.

"Ano Syros ligt op de hellingen en top van een heuvel."

Ano Syros, dat in de middeleeuwen is gesticht, ligt op de hellingen en top van een heuvel en is amfiteatrisch gebouwd, met uitzicht over de zee en de eilanden Mykonos en Tinos. De inwoners hebben destijds hun stadje zo hoog gebouwd om zichzelf tegen aanvallen van piraten te beschermen. De huizen waren zo gebouwd dat de buitenste muren van de huizen eigenlijk de buitenste muren van het hele dorp zijn en zo een soort natuurlijke fortificatie vormden.

Ano Syros
Ano Syros

Dit prachtige dorp werd gebouwd rond 1200 na Christus en is uitgegroeid tot de katholieke wijk van Ermoupolis. De combinatie van typische Cycladische architectuur met de middeleeuwse invloed geeft een prachtig resultaat en het is een geweldige ervaring om door de kleine straatjes en over talloze witgekalkte trappen van Ano Syros te dwalen.

De smalle steegjes van Ano Syros

De huisjes zijn naast elkaar gebouwd en via smalle steegjes en trappetjes kun je helemaal tot aan de top wandelen. Veel steegjes lopen onder huizen door, dat is een fenomeen dat je ook op andere Cycladen eilanden terugziet. In Ano Syros kom je geen auto’s of scooters tegen en dat is erg prettig.

Hier zal je ook geen Neoklassieke gebouwen zien, zoals in Ermoupolis, want hier woonde de armere arbeidsklasse van Syros. De schilderachtige sfeer is hier indrukwekkend.

Ano Syros
Ano Syros

Syros vakantie boeken

Wil je een unieke en onvergetelijke vakantie op Syros beleven? Of wil je Syros combineren met bijvoorbeeld Tinos en Andros?  Boek je reis bij Griekse Gids Reizen, gespecialiseerd in eilandhoppen.

Bekijk foto's Ano SyrosMesovouni

De heuvel waarop Ano Syros ligt, is Mesovouni genaamd en op de top bevindt zich de Katholieke kerk van Agios Georgios of, zoals de lokale bevolking hem noemt, de kerk van San Giorgi. Sinds 1652 is de Agios Georgios kerk de zetel van de Katholieke kerk. Naast deze Kathedrale kerk zijn er twee kloosters uit 1535; een klooster is van Kapucijnen, de ander van Jezuïeten.

Ano Syros
Ano Syros

Markos Vamvakaris

In Ano Syros is een klein plein waar een borstbeeld van Markos Vamvakaris staat, één van de grootste Griekse musici en componisten van de ‘Rebetika’ muziek, die hier in Ano Syros is geboren. Er is ook een museum waar persoonlijke spullen van Markos Vamvakaris te zien zijn. In het dorp zijn vele leuke taverna’s en kafeneions en het is een aanrader om hierboven op een terrasje te gaan zitten want het uitzicht over Ermoupolis is werkelijk fantastisch.

Markos Vamvakaris Ano Syros
Markos Vamvakaris Anos Syros


Griekse spullen bestellen

Syros: Waar ligt Ano Syros?

Waar ligt Syros
De kaart / landkaart van Ano Syros


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Ano Syros geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Ermoupolis vakantie
Ermoupolis vakantie
Galissas vakantie
Galissas vakantie
Azolimnos vakantie
Azolimnos vakantie
Kini vakantie
Kini vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Syros vakanties Griekse webshop to Magazaki

Weer Ano Syros Syros

donderdag
Weer en klimaat Ano Syros
22°C

vrijdag
Weer en klimaat Ano Syros
21°C

zaterdag
Weer en klimaat Ano Syros
19°C

zondag
Weer en klimaat Ano Syros
20°C

maandag
Weer en klimaat Ano Syros
21°C

dinsdag
Weer en klimaat Ano Syros
23°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024