Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Ano Syros

Ano Syros - vakantie, informatie en leuke tips

Ano Syros. Ano Syros (Boven Syros) of Ano Syra ligt ten noordwesten van Ermoupolis op eiland Syros. Het is eigenlijk het verlengstuk van de hoofdstad Ermoupolis. Wanneer je met de boot in de haven van Ermoupolis aankomt dan zie je Ano Syros aan de linkerkant, het is de eerste heuvel waar op de top een grote kerk te zien is.

"Ano Syros ligt op de hellingen en top van een heuvel."

Ano Syros, dat in de middeleeuwen is gesticht, ligt op de hellingen en top van een heuvel en is amfiteatrisch gebouwd, met uitzicht over de zee en de eilanden Mykonos en Tinos. De inwoners hebben destijds hun stadje zo hoog gebouwd om zichzelf tegen aanvallen van piraten te beschermen. De huizen waren zo gebouwd dat de buitenste muren van de huizen eigenlijk de buitenste muren van het hele dorp zijn en zo een soort natuurlijke fortificatie vormden.

Ano Syros
Ano Syros

De smalle steegjes van Ano Syros

De huisjes zijn naast elkaar gebouwd en via smalle steegjes en trappetjes kun je helemaal tot aan de top wandelen.  Veel steegjes lopen onder huizen door, dat is een fenomeen dat je ook op andere Cycladische eilanden terugziet. Hier in Ano Syros, kom je geen auto’s of scooters tegen en dat is erg prettig. Hier zal je ook geen Neoklassieke gebouwen zien, zoals in Ermoupolis, want hier woonde de armere arbeidsklasse van Syros. De schilderachtige sfeer is hier indrukwekkend.

Ano Syros
Ano Syros

De heuvel waarop Ano Syros ligt, is Mesovouni genaamd en hier op de top bevindt zich de Katholieke kerk van Agios Georgios of, zoals de lokale bevolking het noemt, de kerk van San Giorgi. Sinds 1652 is de Agios Georgios kerk de zetel van de Katholieke kerk. Naast deze Kathedrale kerk zijn er twee kloosters uit het jaar 1535; een klooster is van Kapucijnen en een klooster van Jezuïeten.

In Ano Syros is een klein plein waar een borstbeeld van Markos Vamvakaris staat, één van  de grootste Griekse musici en componisten van de ‘Rebetika’ muziek, die hier in Ano Syros is geboren. Er is ook een museum waar persoonlijke spullen van Markos Vamvakaris te zien zijn. In het dorp zijn vele leuke taverna’s en kafeneions en het is een aanrader om hierboven op een terrasje te gaan zitten want het uitzicht over Ermoupolis is werkelijk fantastisch.

Bekijk foto's Ano Syros
Griekse spullen bestellen

Syros: Waar ligt Ano Syros?

Waar ligt Syros
De kaart / landkaart van Ano Syros


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb
Ben je zelf ooit naar Ano Syros geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Azolimnos vakantie
Azolimnos vakantie
Kini vakantie
Kini vakantie
Ermoupolis vakantie
Ermoupolis vakantie
Galissas vakantie
Galissas vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki

Weer Ano Syros Syros

dinsdag
Weer en klimaat Ano Syros
16°C

woensdag
Weer en klimaat Ano Syros
16°C

donderdag
Weer en klimaat Ano Syros
19°C

vrijdag
Weer en klimaat Ano Syros
19°C

zaterdag
Weer en klimaat Ano Syros
19°C

zondag
Weer en klimaat Ano Syros
17°C

Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021