Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Kini

Kini Syros - vakantie, informatie en leuke tips

Kini Syros Kini is een populaire badplaats op het Griekse eiland Syros, misschien wel de populairste. Het is een klein vissersdorpje dat zich de afgelopen jaren toeristisch enorm heeft ontwikkeld. Het ligt ongeveer acht kilometer ten westen van Ermoupolis, de hoofdstad van Syros. In Kini wonen ongeveer 200 vaste inwoners en in tegenstelling tot de andere badplaatsen op Syros, wordt Kini het hele jaar bewoond.

In de baai van Kini is er een levendig vissershaventje en een mooi zandstrand. Bij het strand en de haven van Kini zijn veel leuke taverna’s en cafetaria’s. Het dorp is rondom de baai en het strand gebouwd. Het strand is een uitstekend zandstrand waar ’s avonds fantastische zonsondergangen te beleven zijn. Bij het strand  bevindt zich het beeld van Gorgona Panagia (Heilige Moeder de Zeemeermin), een werk van de kunstenaar Giorgos Xenoulis. Het werk staat in een waterfontein. 

Naast het strand van Kini, aan de linkerkant, bevindt zich het rustige strand Lotos. Ook dit strand is een mooi zandstrand, om hier te komen moet je over de helling van een heuvel lopen. Aan het strand zijn veel bomen die voor schaduw zorgen.

Ongeveer twee kilometer ten noorden van Kini, in de baai van Delfini, bevindt zich het gelijknamige kiezelstrand. Dit strand is via een zandweg bereikbaar. Hoewel dit strand iets afgelegen ligt, is het best populair onder Grieken. Aan het strand van Delfini zijn parasols en ligstoelen te huur en achter het strand staat een kantine waar badgasten snacks en drinken kunnen kopen.

Wanneer je met de auto richting Ermoupolis rijdt, zie je op het hoogste punt van de heuvel, achter Kini, het Heilige Klooster van Agia Varvara. Dit is het enige Orthodoxe klooster van Syros. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht  over de baai van Kini. Dit klooster is door de Priester Ioakim uit Mykonos gebouwd. Andere bezienswaardigheden in Kini zijn  de kerk van Agios Petros en de Katholieke kerk van de Heilige Moeder Maria.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Bekijk foto's Kini
Syros: Waar ligt Kini?

Waar ligt Syros
De kaart / landkaart van Kini


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021