Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Noord Syros

Noord Syros Syros - vakantie, informatie en leuke tips

Noord Syros. Het noorden van Syros is rotsachtig, bergachtig en soms erg kaal, toch zie je ook hier en daar druivengaarden en olijfgaarden. De eilandbewoners noemen dit deel van het eiland ‘Ano Meria’. In dit deel van Syros zijn leuke baaien, waar enkele mooie stranden zijn. Van noordwest naar zuidwest zijn het de stranden Grammata, Marmari, Lia, Avlaki, Aetos en Barbarousa (Varvarousa). In het noordoosten zijn het de stranden Klisoura en Koraki. Deze stranden zijn met de auto niet bereikbaar en kunnen alleen met de boot  of te voet benaderd worden.

In het noorden van het eiland zijn enkele zeer kleine dorpen waar tegenwoordig heel weinig mensen wonen. Dat zijn de dorpen Kampos, Sa Michalis en aan de andere kant Chalandriani, Ligero en Plati Vouni. De weg naar deze dorpen is geasfalteerd en de route is prachtig, want vanaf de bergen heb je een fantastisch uitzicht over het noordelijke gedeelte van het eiland en het eiland Tinos. Wat je hier ook ziet zijn kilometerslange stenen muren (Xerolithies). Deze muren vormen de natuurlijke grens tussen de landbouwgrond van boeren en zijn dus privé eigendom van de boeren. In dit gebied zijn meerdere druivengaarden.

Noord Syros
Foto Noord Syros

In Sa Michalis, dat genoemd is naar de kerk van Agios Michalis aan de rand van het dorp, zijn enkele vervallen huizen te zien en door het dorp lopen enkele geplaveide stegen en is ook een taverna. Een paar kilometer verder ligt Kampos. Ook dit dorp bestaat uit een aantal huizen die hier en daar verspreid liggen. Ook enkele duurdere villa’s zijn hier te zien. Vanaf dit punt lopen diverse  wandelpaden naar o.a. de badplaatsen Lia, Marmari en Grammata en zelfs tot het meest noordelijke punten van Syros, Palos en Petritis. Op een houten bord worden hier de loopafstanden naar de stranden aangegeven.

Het strand Grammata,  wat in het Grieks ‘letters’ betekent,  is de meest noordwestelijke baai van Syros. De naam heeft deze baai te danken aan de gegraveerde letters  op de rotsen in dit gebied. Op de rotsen staan gravures in het Grieks en in het Latijn van o.a. wensen, gebeden en namen van zeevaarders die bij slecht weer zich hier kwamen verschuilen. 

Iets zuidelijker, op ongeveer negen kilometer  van de hoofdstad, ligt het dorpje Chalandriani waar  prehistorische nederzettingen uit het 3e millennium voor Christus zijn gevonden. Ook in dit dorp wonen weinig inwoners die zich vooral met de landbouw bezig houden. Op 45 minuten loopafstand van Chalandriani ligt het fort van Kastri en naast het dorp een prehistorisch kerkhof. Vanaf het dorp Plati Vouni loopt er een wandelpad naar Richopo en dan tot Ermoupolis. Als we de borden moeten geloven duurt een wandeling vanaf hier tot Ermoupolis maar 75 minuten.

Bekijk foto's Noord Syros


Noord Syros


Beoordeel Noord Syros (Syros) - Plaats een eigen review

Ken jij Noord Syros? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:


Griekse spullen bestellen

Syros: Waar ligt Noord Syros?

Waar ligt Syros
De kaart / landkaart van Noord Syros


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb
Ben je zelf ooit naar Noord Syros geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Kini vakantie
Kini vakantie
Ano Syros vakantie
Ano Syros vakantie
Azolimnos vakantie
Azolimnos vakantie
Ermoupolis vakantie
Ermoupolis vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki

Weer Noord Syros Syros

zondag
Weer en klimaat Noord Syros
22°C

maandag
Weer en klimaat Noord Syros
22°C

dinsdag
Weer en klimaat Noord Syros
22°C

woensdag
Weer en klimaat Noord Syros
21°C

donderdag
Weer en klimaat Noord Syros
21°C

vrijdag
Weer en klimaat Noord Syros
23°C

Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021