Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Noord Syros

Noord Syros Syros - vakantie, informatie en leuke tips


Noord Syros. Het noorden van Syros is rotsachtig, bergachtig en soms erg kaal, toch zie je ook hier en daar druivengaarden en olijfgaarden. De eilandbewoners noemen dit deel van het eiland ‘Ano Meria’. In dit deel van Syros zijn leuke baaien, waar enkele mooie stranden zijn. Van noordwest naar zuidwest zijn het de stranden Grammata, Marmari, Lia, Avlaki, Aetos en Barbarousa (Varvarousa). In het noordoosten zijn het de stranden Klisoura en Koraki. Deze stranden zijn met de auto niet bereikbaar en kunnen alleen met de boot of te voet bezocht worden.

In het noorden van het eiland zijn enkele zeer kleine dorpen waar tegenwoordig heel weinig mensen wonen. Dat zijn de dorpen Kampos, Sa Michalis en aan de andere kant Chalandriani, Ligero en Plati Vouni. De weg naar deze dorpen is geasfalteerd en de route is prachtig, want vanaf de bergen heb je een fantastisch uitzicht over het noordelijke gedeelte van het eiland en het eiland Tinos. Wat je hier ook ziet zijn kilometerslange stenen muren (Xerolithies). Deze muren vormen de natuurlijke grens tussen de landbouwgrond van boeren en zijn dus privé eigendom van de boeren. In dit gebied zijn meerdere druivengaarden.

Noord Syros
Noord Syros

In Sa Michalis, dat genoemd is naar de kerk van Agios Michalis aan de rand van het dorp, zijn enkele vervallen huizen te zien en door het dorp lopen enkele geplaveide stegen en is ook een taverna. Een paar kilometer verder ligt Kampos. Ook dit dorp bestaat uit een aantal huizen die hier en daar verspreid liggen. Ook enkele duurdere villa’s zijn hier te zien. Vanaf dit punt lopen diverse  wandelpaden naar o.a. de badplaatsen Lia, Marmari en Grammata en zelfs tot de meest noordelijke punten van Syros: Palos en Petritis. Op een houten bord worden hier de loopafstanden naar de stranden aangegeven.

Het strand Grammata,  wat in het Grieks ‘letters’ betekent,  is de meest noordwestelijke baai van Syros. De naam heeft deze baai te danken aan de gegraveerde letters op de rotsen in dit gebied. Op de rotsen staan gravures in het Grieks en in het Latijn van o.a. wensen, gebeden en namen van zeevaarders die bij slecht weer zich hier kwamen schuilen. 

Iets zuidelijker, op ongeveer negen kilometer  van de hoofdstad, ligt het dorpje Chalandriani waar prehistorische nederzettingen uit het 3e millennium voor Christus zijn gevonden. Het kleine aantal inwoners van dit dorp houdt zich bezig met de landbouw. Op 45 minuten loopafstand van Chalandriani ligt het fort van Kastri en naast het dorp een prehistorisch kerkhof. Vanaf het dorp Plati Vouni loopt er een wandelpad naar Richopo en dan tot Ermoupolis. Als we de borden moeten geloven duurt een wandeling vanaf hier tot Ermoupolis maar 75 minuten.

Bekijk foto's Noord Syros
Griekse spullen bestellen

Syros: Waar ligt Noord Syros?

Waar ligt Syros
De kaart / landkaart van Noord Syros


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Noord Syros geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Ano Syros vakantie
Ano Syros vakantie
Vaporia vakantie
Vaporia vakantie
Azolimnos vakantie
Azolimnos vakantie
Galissas vakantie
Galissas vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Syros vakanties Griekse webshop to Magazaki

Weer Noord Syros Syros

donderdag
Weer en klimaat Noord Syros
33°C

vrijdag
Weer en klimaat Noord Syros
31°C

zaterdag
Weer en klimaat Noord Syros
29°C

zondag
Weer en klimaat Noord Syros
30°C

maandag
Weer en klimaat Noord Syros
30°C

dinsdag
Weer en klimaat Noord Syros
30°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024