Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Vari

Vari Syros - vakantie, informatie en leuke tips

Vari Syros. Zeven kilometer ten zuiden van Ermoupolis ligt het dorp Vari, een van de oudste en tevens grootse dorpen van het eiland Syros. Vari is een agrarisch dorp, omdat het in een vruchtbaar gebied ligt en veel inwoners uit de regio zijn dan ook landbouwer. In Vari zijn archeologische ruïnes uit de prehistorische tijd ontdekt. Bij Vari ligt ook de grote gelijknamige baai.  In deze baai liggen twee populaire zandstranden; het strand Vari en het strand Achladi. 

Het strand Vari is het grotere strand. Aan het strand zijn twee taverna’s, de terrassen hiervan liggen dicht aan de zee. In de water zie je allerlei jachtboten en zeilboten. De gesloten baai vormt immers een veilige plek voor boten. Links op de heuvel ligt een privaat gebied dat van de familie Goulandris is, één van de rijkste families in Griekenland. Op het grondgebied staan twee kasteeltorens die vanaf het strand te zien zijn.

Een paar honderd meter aan de rechterkant van de baai en achter de heuvel, ligt het strand Achladi wat in het Grieks ‘peer’ betekent. Het is een klein zandstrand met aan de rechterkant een taverna waar de blauwe stoelen en tafels letterlijk tot aan het water komen. Voor de taverna is een klein haventje waar vissersbootjes  kunnen aanleggen.

Ten oosten van Vari zijn meerdere leuke badplaatsen, dat zijn de stranden Fabrika, Empatis en Santorinioi. Dit zijn stuk voor stuk smalle stranden die omgeven zijn door rotsen. 

Bij het zandstrand van Fabrika is een klein haventje waar kleine vissersboten kunnen aanmeren. Achter het strand zijn appartementen te huur. De naam Fabrika verraadt het al, achter het strand stond vroeger een fabriek die keramische voorwerpen produceerde, vandaar de naam Fabrika.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Bekijk foto's Vari


Vari


Beoordeel Vari (Syros) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Vari? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:


8.0


Syros: Waar ligt Vari?

Waar ligt Syros
De kaart / landkaart van Vari


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Lees beoordelingen - reviews Vari

Mon
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 7 - Uitgaan: 5 - Kindvriendelijk: 7 - Cultuur: 1 - Stranden: 9 - Omgeving: 8

Toelichting Vari:
Diepe beschutte baai met breedste (langste is Galissas) zandstrand van het eiland. Enkele kleine, oudere hotels. Talrijke kamers en appartementen te huur. Zondag rond midden september druivenpersen voor de lokale vereniging. 1 km richting Megas Yalos l


Ben je zelf ooit naar Vari geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Ano Syros vakantie
Ano Syros vakantie
Kini vakantie
Kini vakantie
Galissas vakantie
Galissas vakantie
Ermoupolis vakantie
Ermoupolis vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021