Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Vaporia

Vaporia - pittoreske wijk in Ermoupolis Syros


Vaporia is een karakteristieke en pittoreske wijk in Ermoupolis, de hoofdstad van het eiland Syros. Het staat bekend om zijn unieke charme en historische betekenis. In Vaporia zijn de huizen tot aan de zee gebouwd, daarom noemt men deze wijk ook wel het Klein Venetië van Syros. Vaporia ontwikkelde zich tijdens de 19e eeuw toen Ermoupolis een bloeiend maritiem en commercieel centrum was. Het gebied werd een prestigieuze buurt, populair bij rijke reders en kooplieden.

"Vaporia noemt men ook wel het Klein Venetië van Syros”

De architectuur wordt gekenmerkt door grote neoklassieke herenhuizen langs de kust. Deze gebouwen vallen op door hun elegante gevels, levendige kleuren en ingewikkelde details die de rijkdom van de oorspronkelijke eigenaars weerspiegelen. Deze historische herenhuizen, vaak gebouwd door rijke kooplieden en scheepseigenaren, laten de rijkdom en het culturele belang van Ermoupoli tijdens die periode zien. Veel van deze gebouwen zijn prachtig bewaard gebleven of zorgvuldig gerestaureerd.

Vaporia Syros
Vaporia Syros

De buurt ligt recht boven de zee en biedt een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee. Vaporia biedt een adembenemend panoramisch uitzicht op de zee en de omgeving. Vooral de zonsondergang is hier beroemd, waarbij de lucht en de zee in oranje en roze tinten worden geschilderd. Vanaf de kliffen leiden trappen naar beneden naar het water, waar platforms en plekken zijn om te zwemmen. Dit is vooral populair in de zomermaanden.

Tijdens de Griekse revolutie vestigden vluchtelingen van de noordelijke Egeïsche Zee en Kreta zich op het eiland Syros. Daar bouwden ze de unieke herenhuizen aan zee, met hoge plafonds met opvallende houtgesneden deuren en marmeren balkons. Deze wijk staat bekend onder de naam Vaporia en dit is een mooi en pittoresk gebied waar ook een aantal kleine rotsachtige stranden zijn. 

Op vakantie naar Syros

Wil je van een heerlijke vakantie op Syros genieten? Bekijk hier ons vakantie overzicht naar Syros. Wil je meerdere Griekse Cycladen eilanden combineren, dan ga je eilandhoppen, je bent dan bij Griekse Gids Reizen aan het goede adres. Wij regelen eilandhop-vakanties tot in de puntjes. 

Bekijk foto's VaporiaBezienswaardigheden en tips Vaporia

  • Zwemmen bij Vaporia: De wijk heeft een betonnen platform aan de waterkant waar locals en toeristen genieten van zwemmen in de helderblauwe wateren van de Egeïsche Zee.
  • In Vaporia bevindt zich de Kerk van Sint Nicolaas. Deze kerk is een bezienswaardigheid en staat bekend om haar indrukwekkende architectuur en haar rol als beschermheilige van de zeelieden. 
  • Wandelen langs de kust: Een wandeling langs de waterkant biedt een prachtig uitzicht op de zee en de architectuur, en is vooral magisch tijdens de zonsondergang.
  • Fotografie: Vaporia is een paradijs voor fotografen, dankzij de prachtige architectuur en het adembenemende uitzicht op de zee.
  • Lokale eetgelegenheden: Probeer enkele lokale delicatessen in de restaurants en taverna's in de buurt. De Griekse keuken staat bekend om zijn verse zeevruchten en traditionele gerechten.

Agios Nikolaos kerk Vaporia Syros
Agios Nikolaos kerk Vaporia Syros


Griekse spullen bestellen

Syros: Waar ligt Vaporia?

Waar ligt Syros
De kaart / landkaart van Vaporia


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Vaporia geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Galissas vakantie
Galissas vakantie
Kini vakantie
Kini vakantie
Azolimnos vakantie
Azolimnos vakantie
Ano Syros vakantie
Ano Syros vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Syros vakanties Griekse webshop to Magazaki

Weer Vaporia Syros

dinsdag
Weer en klimaat Vaporia
31°C

woensdag
Weer en klimaat Vaporia
31°C

donderdag
Weer en klimaat Vaporia
31°C

vrijdag
Weer en klimaat Vaporia
31°C

zaterdag
Weer en klimaat Vaporia
30°C

zondag
Weer en klimaat Vaporia
30°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024