Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Galissas

Galissas Syros | Informatie, tips en vakanties

Galissas. Galissas is een van de populairste stranden op Syros en een van de eerste toeristische plekken van het eiland die zich enorm ontwikkeld hebben. Galissas is een badplaats die je eerder op Kreta, Kos of Rhodos zou verwachten. Galissas is ook erg populair omdat het maar acht kilometer van Ermoupolis ligt, aan de westelijke kust van het eiland, in de gelijknamige baai. 

Bij het strand van Galissas zijn allerlei watersporten mogelijk zoals waterskiën en kanoën en er zijn veel hotels en appartementen waar toeristen kunnen verblijven. In het dorpje zijn veel winkeltjes, restaurants en cafetaria’s.

Links van Galissas bevindt zich de heuvel Pakous. Op de heuvel Pakous staat het gelijknamige kapelletje van Agia Pakous. Vanaf dit hoger gelegen kerkje heb je een uitstekend uitzicht over de baai en de stranden van Galissas en Armeos.

Het strand van Armeos ligt aan de linkerkant van Pakous en van Galissas. Dit strand is erg populair onder nudisten. Aan deze kant zijn de archeologische resten van Galissas te zien. In de oudheid stond hier een klein fort, helaas is hiervan weinig bewaard.

Bij het dorp ligt de camping ‘Dyo Kardies’. Deze camping is van allerlei faciliteiten voorzien en biedt zelfs bungalows.

Op zondag in de laatste week van augustus wordt hier een traditioneel feest gehouden om de Heilige Stefanos te eren.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Bekijk foto's Galissas
Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Syros: Waar ligt Galissas?

Waar ligt Syros
De kaart / landkaart van GalissasGriekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020