Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Posidonia

Posidonia Syros | Informatie, tips en vakanties

Posidonia. Posidonia is een badplaats in het zuidwesten van het eiland Syros, het is de aristocratische buurt van het eiland. Het ligt in het zuidelijke gedeelte van de baai van Finikas, anderhalve kilometer van de badplaats Finikas en tien kilometer vanaf de hoofdstad Ermoupolis.

In het begin van de 20e eeuw heette het ‘De la Gracia’ en was het de vakantiebestemming van de rijke mensen uit de hoofdstad. Veel rijke mensen uit Ermoupolis hadden destijds hier een tweede huis dat ze als vakantiehuis gebruikten. Markos Vamvakaris, de bekendste Griekse Rebetika componist schreef al een liedje over Posidonia dat een groot succes werd  (Frangkosyriani). 

Veel huizen in dit gebied zijn werkelijk luxe villa’s, een bewijs van de welvaart van de inwoners. Wat je hier ook opvallend veel ziet zijn dennenbomen die sinds de 19e eeuw door de eigenaren van de woningen hier zijn geplant. ‘De la Gracia’ is het Italiaans voor ‘Van Genade’ refererend aan ‘Onze Lieve Vrouw van Genade’. Ook vandaag de dag noemen de lokale bewoners van Syros hun dorp ‘De La Gracia’.  De naam Posidonia refereert naar het antieke Posidonia dat op precies dezelfde plek lag en dat de naam te danken had aan de Griekse God Poseidon.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Posidonia is de villa van de voormalige burgemeester van Ermoupolis; Tsiropinas en op de heuvel achter Posidonia, de Katholieke kerk van Agios Petros.

In het zuiden van de baai bevindt zich een klein haventje en precies achter het haventje aan de andere kant van de baai het strand van Agathopes. Agathopes is een schilderachtig strandje dat erg geliefd is onder de Grieken. Aan het strand zijn parasols en ligstoelen te huur.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Bekijk foto's Posidonia
Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Syros: Waar ligt Posidonia?

Waar ligt Syros
De kaart / landkaart van PosidoniaGriekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020