Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Ermoupolis

Ermoupolis Syros - vakantie, informatie en leuke tips

Ermoupolis Syros. Ermoupolis is de hoofdstad van het Griekse eiland Syros. Deze stad ligt in het midden van de oostelijke kust van Syros en wordt gekenmerkt door vele neoklassieke gebouwen en prachtige architectonische monumenten.

"Ermoupolis is de mooie hoofdstad van eilans Syros."

Ermoupolis, dat tegenwoordig twaalfduizend inwoners heeft, was in de 19e eeuw één van de belangrijkste culturele, economische en maritieme centra van Griekenland. Na de opstand tegen de Turken in 1821 vestigden zich hier Grieken uit Klein Azië, maar ook uit diverse eilanden zoals Chios en Psara.

Ermoupolis  Syros
Ermoupolis Syros

Aan het einde van de 19e eeuw waren rond Ermoupolis maar liefst 110 fabrieken en dat geeft aan hoe belangrijk deze stad in Griekenland was, voor de werkgelegenheid en de economie. In die periode werden honderden neoklassieke gebouwen gebouwd, een bewijs van de welvaart in de stad en deze gebouwen zijn vandaag nog prachtig om te zien.

Video van Ermoupolis op Syros

 

Een vakantie naar Syros boeken

Wil je een unieke en onvergetelijke vakantie op Syros beleven, dan is Ermoupolis een prachtige bestemming. Zoek je een goed hotel of appartement op het eiland? Bekijk het overzicht van vakanties naar Syros. Of wil je Ermoupolis combineren met bijvoorbeeld de eilanden Tinos en Andros?  Boek je reis bij Griekse Gids Reizen, wij zijn gespecialiseerd in eilandhoppen.

Bekijk foto's Ermoupolis


Ermoupolis


Beoordeel Ermoupolis (Syros) - Plaats een eigen review

Ken jij Ermoupolis? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:
9.2

Bezienswaardigheden en tips in Ermoupolis

In het hart van Ermoupolis bevindt zich het grote Miaoulis-plein. Dit is de ontmoetingsplaats voor jong en oud, met vele cafés en restaurants. Het plein is genoemd naar admiraal Miaoulis, zijn standbeeld staat hier op het plein. Op het plein staat tevens een marmeren podium uit de 19e eeuw, dit podium wordt nog steeds gebruikt voor concerten en andere activiteiten.


Het gemeente van Ermoupolis op het Miaoulis-plein. Op de voorgroond het standbeeld van Andreas Miaoulis

Naast het plein staat het indrukwekkende gemeentehuis dat eerder aan een Koninklijk paleis doet denken, dan aan een gemeentehuis! Dit gebouw is helemaal met marmer gebouwd door de Duitse architect Ernst Ziller in de periode 1876-1889. Een ander indrukwekkend gebouw is het theater Apollo dat in 1862 is gebouwd door de Italiaanse architect Pietro Sampo; dit theater zou een micrografie zijn van het “La Scala” van Milaan.

Winkelstraat Ermoupolis Syros
Winkelstraat in Ermoupolis

Ermoupolis bestaat uit meerdere wijken. Een daarvan is ‘Vaporia’, wat in het Grieks stoomboot betekent. Deze wijk ligt rechts van de haven, de huizen zijn hier tot aan de zee gebouwd en daarom noemt men deze wijk ook het “Klein Venetië van Syros”. In Ermoupolis bevindt zich ook een van de grootste scheepswerven van Griekenland (Neorio). Deze scheepswerf is in het jaar 1862 opgericht. In Ermoupolis zijn vele mooie kerken zoals de kerk van Evangelistria (Katholiek) en de kerk van de opstanding  (Anastasi) van Jezus Christus op de top van de gelijknamige heuvel.

Wat moet je in Ermoupolis gezien hebben?

  • Het gemeentehuis van Ermoupolis: Het is een van de grootste in het moderne Griekenland, gebouwd door de Duitse architect Ernest Ziller. Het is opgericht in 1876 en voltooid in 1898.
  • Het  "Apollo" theater dat in 1864 is gebouwd door de Italiaanse architect Pietro Sampo.
  • Het Miaoulis-plein en het cultureel centrum naast het gemeentehuis
  • Het Nike-beeld aan de haven
  • Het douane gebouw: In de oude haven staan de gebouwen van de douane, die in 1834 zijn gebouwd.
  • De Agios Nikolaos kerk dat in de buurt van het Miaoulis-plein uit 1870. Agios Nikolaos is de beschermheilige van Ermoupolis.
  • De Anastaseos Kerk dat in 1874 is gesticht op de top van de heuvel Vrontados. De kerk is in Byzantijnse stijl gebouwd. Verrassend is de binnen- en buitendecoratie met een binnenplaats die een uniek panoramisch uitzicht biedt over Ermoupolis en de zee.
  • De vele Neoklassieke gebouwen en monumenten
  • het Archeologisch Museum, gehuisvest in het stadhuis. Het is opgericht in 1834-1835, in het museum zijn vondsten uit verschillende delen van het eiland te zien.

Ermoupolis centrum
Het Nike beeld aan de haven. Op de achtergond het gemeentehuis van Ermoupolis en boven op de heuvel de Anastasis-kerk.


Griekse spullen bestellen

Syros: Waar ligt Ermoupolis?

Waar ligt Syros
De kaart / landkaart van Ermoupolis


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb

Lees beoordelingen - reviews Ermoupolis

Ingrid
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 8 - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 10 - Stranden: 8 - Omgeving: 10

Toelichting Ermoupolis:

We zijn hier augustus ’20 geweest. Leuk en mooi eiland, Ermoupoli is de hoofdstad met leuke winkeltjes en restaurantjes! Loop ook eens naar boven in Ermoupoli, mooie huizen en een schitterend uitzicht. Neem de stadsbus naar Kini, hier vind je ook een leuk dorpje en een heerlijk strand!


Johan Engels
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 9 - Uitgaan: 9 - Kindvriendelijk: - Cultuur: 9 - Stranden: - Omgeving: 8

Toelichting Ermoupolis:
geweldige stad op een mooi eiland, ben geweest in mei 2013 tijdens pasen,een beleefenis,wat een drukte( gezellig) en wat een goede eetgelegenheden. mooie vakantie gehad.


Ben je zelf ooit naar Ermoupolis geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Galissas vakantie
Galissas vakantie
Kini vakantie
Kini vakantie
Ano Syros vakantie
Ano Syros vakantie
Azolimnos vakantie
Azolimnos vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki

Weer Ermoupolis Syros

zaterdag
Weer en klimaat Ermoupolis
21°C

zondag
Weer en klimaat Ermoupolis
21°C

maandag
Weer en klimaat Ermoupolis
22°C

dinsdag
Weer en klimaat Ermoupolis
22°C

woensdag
Weer en klimaat Ermoupolis
21°C

donderdag
Weer en klimaat Ermoupolis
21°C

Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021