Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Ermoupolis

Ermoupolis Syros - vakantie, informatie en leuke tips

Ermoupolis Syros. Ermoupolis is de hoofdstad van het Griekse eiland Syros. Deze stad ligt in het midden van de oostelijke kust van Syros en wordt gekenmerkt door vele neoklassieke gebouwen en prachtige architectonische monumenten.

"Ermoupolis is de mooie hoofdstad van eiland Syros."

Ermoupolis, dat tegenwoordig twaalfduizend inwoners heeft, was in de 19e eeuw één van de belangrijkste culturele, economische en maritieme centra van Griekenland. Na de opstand tegen de Turken in 1821 vestigden zich hier Grieken uit Klein Azië, maar ook uit diverse eilanden zoals Chios en Psara.

Ermoupolis  Syros
Ermoupolis Syros

Aan het einde van de 19e eeuw waren rondom Ermoupolis maar liefst 110 fabrieken en dat geeft aan hoe belangrijk deze stad in Griekenland was, voor zowel de werkgelegenheid als de economie. In die periode werden honderden neoklassieke gebouwen gebouwd, een bewijs van de welvaart in de stad en deze gebouwen zijn nu nog steeds prachtig om te zien.

Video van Ermoupolis op Syros

 

Een vakantie naar Syros boeken

Wil je een unieke en onvergetelijke vakantie op Syros beleven, dan is Ermoupolis een prachtige bestemming. Zoek je een goed hotel of appartement op het eiland? Bekijk het overzicht van vakanties naar Syros. Of wil je Ermoupolis combineren met bijvoorbeeld de eilanden Tinos en Andros?  Boek je reis bij Griekse Gids Reizen, wij zijn gespecialiseerd in eilandhoppen.

Bekijk foto's ErmoupolisBezienswaardigheden en tips Ermoupolis

In het hart van Ermoupolis bevindt zich het grote Miaoulis-plein. Dit is de ontmoetingsplaats voor jong en oud, met vele cafés en restaurants. Het plein is genoemd naar admiraal Miaoulis, zijn standbeeld staat hier op het plein. Op het plein staat tevens een marmeren podium uit de 19e eeuw, dit podium wordt nog steeds gebruikt voor concerten en andere activiteiten.


Het gemeentehuis van Ermoupolis op het Miaoulis-plein. Op de voorgrond het standbeeld van Andreas Miaoulis

Naast het plein staat het indrukwekkende gemeentehuis dat eerder aan een koninklijk paleis doet denken dan aan een gemeentehuis! Dit gebouw is helemaal met marmer gebouwd door de Duitse architect Ernst Ziller in de periode 1876-1889. Een ander indrukwekkend gebouw is het theater Apollo dat in 1862 is gebouwd door de Italiaanse architect Pietro Sampo; dit theater zou een micrografie zijn van het “La Scala” van Milaan.

Winkelstraat Ermoupolis Syros
Winkelstraat in Ermoupolis

Ermoupolis bestaat uit meerdere wijken. Een daarvan is ‘Vaporia’, wat in het Grieks stoomboot betekent. Deze wijk ligt rechts van de haven, de huizen zijn hier tot aan de zee gebouwd en daarom noemt men deze wijk ook wel het “Klein Venetië van Syros”. In Ermoupolis bevindt zich ook een van de grootste scheepswerven van Griekenland (Neorio). Deze scheepswerf is in 1862 opgericht. In Ermoupolis zijn vele mooie kerken zoals de kerk van Evangelistria (Katholiek) en de kerk van de opstanding  (Anastasi) van Jezus Christus op de top van de gelijknamige heuvel.

Wat moet je in Ermoupolis gezien hebben?

  • Het gemeentehuis van Ermoupolis: het is een van de grootste in het moderne Griekenland, gebouwd door de Duitse architect Ernest Ziller. Het is opgericht in 1876 en voltooid in 1898.
  • Het  "Apollo" theater dat in 1864 is gebouwd door de Italiaanse architect Pietro Sampo.
  • Het Miaoulis-plein en het cultureel centrum naast het gemeentehuis.
  • Het Nike-beeld aan de haven.
  • Het douane gebouw: in de oude haven staat het gebouw van de douane dat in 1834 is gebouwd.
  • De Agios Nikolaos kerk, in de buurt van het Miaoulis-plein uit 1870. Agios Nikolaos is de beschermheilige van Ermoupolis.
  • De Anastaseos kerk die in 1874 is gesticht op de top van de heuvel Vrontados. De kerk is in Byzantijnse stijl gebouwd. Verrassend is de binnen- en buitendecoratie met een binnenplaats die een uniek panoramisch uitzicht biedt over Ermoupolis en de zee.
  • De vele neoklassieke gebouwen en monumenten
  • Het Archeologisch museum, gehuisvest in het stadhuis. Het is opgericht in 1834-1835, in het museum zijn vondsten uit verschillende delen van het eiland te zien.

Ermoupolis centrum
Het Nike beeld aan de haven. Op de achtergond het gemeentehuis van Ermoupolis en boven op de heuvel de Anastasis-kerk.


Griekse spullen bestellen

Syros: Waar ligt Ermoupolis?

Waar ligt Syros
De kaart / landkaart van Ermoupolis


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb

Lees beoordelingen - reviews Ermoupolis

Ingrid
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 8 - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 10 - Stranden: 8 - Omgeving: 10

Toelichting Ermoupolis:

We zijn hier augustus ’20 geweest. Leuk en mooi eiland, Ermoupoli is de hoofdstad met leuke winkeltjes en restaurantjes! Loop ook eens naar boven in Ermoupoli, mooie huizen en een schitterend uitzicht. Neem de stadsbus naar Kini, hier vind je ook een leuk dorpje en een heerlijk strand!


Johan Engels
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 9 - Uitgaan: 9 - Kindvriendelijk: - Cultuur: 9 - Stranden: - Omgeving: 8

Toelichting Ermoupolis:
geweldige stad op een mooi eiland, ben geweest in mei 2013 tijdens pasen,een beleefenis,wat een drukte( gezellig) en wat een goede eetgelegenheden. mooie vakantie gehad.


Ben je zelf ooit naar Ermoupolis geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Azolimnos vakantie
Azolimnos vakantie
Galissas vakantie
Galissas vakantie
Kini vakantie
Kini vakantie
Ano Syros vakantie
Ano Syros vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki

Weer Ermoupolis Syros

dinsdag
Weer en klimaat Ermoupolis
26°C

woensdag
Weer en klimaat Ermoupolis
26°C

donderdag
Weer en klimaat Ermoupolis
27°C

vrijdag
Weer en klimaat Ermoupolis
29°C

zaterdag
Weer en klimaat Ermoupolis
28°C

zondag
Weer en klimaat Ermoupolis
28°C

Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2022