Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Ermoupolis

Ermoupolis Syros - vakantie, informatie en leuke tips

Ermoupolis Syros. Ermoupolis is de hoofdstad van het Griekse eiland Syros. Deze stad ligt in het midden van de oostelijke kust van Syros en wordt gekenmerkt door vele neoklassieke gebouwen en prachtige architectonische monumenten. Ermoupolis, dat tegenwoordig twaalfduizend inwoners heeft, was in de 19e eeuw één van de belangrijkste culturele, economische en maritieme centra van Griekenland. Na de opstand tegen de Turken in 1821 vestigden zich hier Grieken uit Klein Azië, maar ook uit diverse eilanden zoals Chios en Psara. Aan het einde van de 19e eeuw waren rond Ermoupolis maar liefst 110 fabrieken en dat geeft aan hoe belangrijk deze stad in Griekenland was, voor de werkgelegenheid en de economie. In die periode werden honderden neoklassieke gebouwen gebouwd, een bewijs van de welvaart in de stad en deze gebouwen zijn vandaag nog prachtig om te zien.

Video van Ermoupolis op Syros

Een vakantie naar Syros boeken

Wil je een unieke en onvergetelijke vakantie op Syros beleven, dan is Ermoupolis een prachtige bestemming? Of wil je Ermoupolis combineren met bijvoorbeeld de eilanden Tinos en Andros?  Boek je reis bij Griekse Gids Reizen, wij zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Maak een afspraak en kom langs bij ons reisbureau in Wijk bij Duurstede. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447.

Een vakantie naar Syros boeken

Wil je een unieke en onvergetelijke vakantie op Syros beleven, dan is Ermoupolis een prachtige bestemming? Of wil je Ermoupolis combineren met bijvoorbeeld de eilanden Tinos en Andros?  Boek je reis bij Griekse Gids Reizen, wij zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Maak een afspraak en kom langs bij ons reisbureau in Wijk bij Duurstede. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447.

Bekijk foto's ErmoupolisBezienswaardigheden en tips in Ermoupolis

In het hart van Ermoupolis bevindt zich het grote Miaoulis-plein. Dit is de ontmoetingsplaats voor jong en oud, met vele cafés en restaurants. Het plein is genoemd naar admiraal Miaoulis, zijn standbeeld staat hier op het plein. Op het plein staat tevens een marmeren podium uit de 19e eeuw, dit podium wordt nog steeds gebruikt voor concerten en andere activiteiten.


Het gemeente van Ermoupolis op het Miaoulis-plein. Op de voorgroond het standbeeld van Andreas Miaoulis

Naast het plein staat het indrukwekkende gemeentehuis dat eerder aan een Koninklijk paleis doet denken, dan aan een gemeentehuis! Dit gebouw is helemaal met marmer gebouwd door de Duitse architect Ernst Ziller in de periode 1876-1889. Een ander indrukwekkend gebouw is het theater Apollo dat in 1862 is gebouwd door de Italiaanse architect Pietro Sampo; dit theater zou een micrografie zijn van het “La Scala” van Milaan.

Winkelstraat Ermoupolis Syros
Winkelstraat in Ermoupolis

Ermoupolis bestaat uit meerdere wijken. Een daarvan is ‘Vaporia’, wat in het Grieks stoomboot betekent. Deze wijk ligt rechts van de haven, de huizen zijn hier tot aan de zee gebouwd en daarom noemt men deze wijk ook het “Klein Venetië van Syros”. In Ermoupolis bevindt zich ook een van de grootste scheepswerven van Griekenland (Neorio). Deze scheepswerf is in het jaar 1862 opgericht. In Ermoupolis zijn vele mooie kerken zoals de kerk van Evangelistria (Katholiek) en de kerk van de opstanding  (Anastasi) van Jezus Christus op de top van de gelijknamige heuvel.

Wat moet je in Ermoupolis gezien hebben?

  • Het gemeentehuis van Ermoupolis: Het is een van de grootste in het moderne Griekenland, gebouwd door de Duitse architect Ernest Ziller. Het is opgericht in 1876 en voltooid in 1898.
  • Het  "Apollo" theater dat in 1864 is gebouwd door de Italiaanse architect Pietro Sampo.
  • Het Miaoulis-plein en het cultureel centrum naast het gemeentehuis
  • Het Nike-beeld aan de haven
  • Het douane gebouw: In de oude haven staan de gebouwen van de douane, die in 1834 zijn gebouwd.
  • De Agios Nikolaos kerk dat in de buurt van het Miaoulis-plein uit 1870. Agios Nikolaos is de beschermheilige van Ermoupolis.
  • De Anastaseos Kerk dat in 1874 is gesticht op de top van de heuvel Vrontados. De kerk is in Byzantijnse stijl gebouwd. Verrassend is de binnen- en buitendecoratie met een binnenplaats die een uniek panoramisch uitzicht biedt over Ermoupolis en de zee.
  • De vele Neoklassieke gebouwen en monumenten
  • het Archeologisch Museum, gehuisvest in het stadhuis. Het is opgericht in 1834-1835, in het museum zijn vondsten uit verschillende delen van het eiland te zien.

Ermoupolis centrum
Het Nike beeld aan de haven. Op de achtergond het gemeentehuis van Ermoupolis en boven op de heuvel de Anastasis-kerk.


Syros: Waar ligt Ermoupolis?

Waar ligt Syros
De kaart / landkaart van Ermoupolis


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse restaurants De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021