Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Ermoupolis

Ermoupolis Syros - vakantie, informatie en tips


Ermoupolis Syros. Ermoupolis is de hoofdstad van het Griekse eiland Syros. Deze stad ligt in het midden van de oostkust van Syros en wordt gekenmerkt door mooie neoklassieke gebouwen en prachtige monumenten. De stad is gebouwd op twee heuvels en het is leuk om te wandelen door de smalle straatjes. Handige tip: neem in Ermoupolis een taxi naar de bovenstad en wandel door de mooie straatjes terug naar beneden.

"Ermoupolis is de mooie hoofdstad van eiland Syros."

De huizen in de bovenstad (Ano Syros) zijn gebouwd rond de kathedraal van Agios Georgios op de top van de berg en het uitzicht vanaf hier is prachtig! Ermoupolis heeft veel mooie kerken en witte en gekleurde huisjes. Gezellige terrasjes en taverna's bevinden zich in de benedenstad rondom het Miaoulisplein en aan de haven. Rondom dit centrale plein liggen marktstraatjes met groentekramen, verse vis, groenten, sponzen etc.

Ermoupolis, dat tegenwoordig twaalfduizend inwoners heeft, was in de 19e eeuw één van de belangrijkste culturele, economische en maritieme centra van Griekenland. Na de opstand tegen de Turken in 1821 vestigden zich hier Grieken uit Klein Azië, maar ook uit diverse eilanden zoals Chios en Psara.

Ermoupolis centrum
Ermoupolis Syros. Het Nike beeld aan de haven. Op de achtergond het gemeentehuis van Ermoupolis en boven op de heuvel de Anastasis-kerk.

Een vakantie naar Syros boeken

Wil je een unieke en onvergetelijke vakantie op Syros beleven, dan is Ermoupolis een prachtige bestemming. Zoek je een goed hotel of appartement op het eiland? Bekijk het overzicht van vakanties naar Syros. Of wil je Ermoupolis combineren met bijvoorbeeld de eilanden Tinos en Andros?  Boek je reis bij Griekse Gids Reizen, wij zijn gespecialiseerd in eilandhoppen.

Bekijk foto's ErmoupolisBezienswaardigheden informatie en tips Ermoupolis

In het hart van Ermoupolis bevindt zich het grote Miaoulis-plein. Dit is de ontmoetingsplaats voor jong en oud, met vele cafés en restaurants. Het plein is genoemd naar admiraal Miaoulis, zijn standbeeld staat hier op het plein. Op het plein staat tevens een marmeren podium uit de 19e eeuw, dit podium wordt nog steeds gebruikt voor concerten en andere activiteiten.


Het gemeentehuis van Ermoupolis op het Miaoulis-plein. Op de voorgrond het standbeeld van Andreas Miaoulis

Naast het plein staat het indrukwekkende gemeentehuis dat eerder aan een koninklijk paleis doet denken dan aan een gemeentehuis! Dit gebouw is helemaal met marmer gebouwd door de Duitse architect Ernst Ziller in de periode 1876-1889. Een ander indrukwekkend gebouw is het theater Apollo dat in 1862 is gebouwd door de Italiaanse architect Pietro Sampo; dit theater zou een micrografie zijn van het “La Scala” van Milaan.

Winkelstraat Ermoupolis Syros
Winkelstraat in Ermoupolis

Ermoupolis bestaat uit meerdere wijken. Een daarvan is ‘Vaporia’, wat in het Grieks stoomboot betekent. Deze wijk ligt rechts van de haven, de huizen zijn hier tot aan de zee gebouwd en daarom noemt men deze wijk ook wel het “Klein Venetië van Syros”. In Ermoupolis bevindt zich ook een van de grootste scheepswerven van Griekenland (Neorio). Deze scheepswerf is in 1862 opgericht. In Ermoupolis zijn vele mooie kerken zoals de kerk van Evangelistria (Katholiek) en de kerk van de opstanding  (Anastasi) van Jezus Christus op de top van de gelijknamige heuvel.

Aan het einde van de 19e eeuw waren rondom Ermoupolis maar liefst 110 fabrieken en dat geeft aan hoe belangrijk deze stad in Griekenland was, voor zowel de werkgelegenheid als de economie. In die periode werden honderden neoklassieke gebouwen gebouwd, een bewijs van de welvaart in de stad en deze gebouwen zijn nu nog steeds prachtig om te zien.

Video van Ermoupolis op Syros

Wat moet je in Ermoupolis gezien hebben?

  • Het gemeentehuis van Ermoupolis: het is een van de grootste in het moderne Griekenland, gebouwd door de Duitse architect Ernest Ziller. Het is opgericht in 1876 en voltooid in 1898.
  • Het  "Apollo" theater dat in 1864 is gebouwd door de Italiaanse architect Pietro Sampo.
  • Het Miaoulis-plein en het cultureel centrum naast het gemeentehuis.
  • Het Nike-beeld aan de haven.
  • Het douane gebouw: in de oude haven staat het gebouw van de douane dat in 1834 is gebouwd.
  • De Agios Nikolaos kerk, in de buurt van het Miaoulis-plein uit 1870. Agios Nikolaos is de beschermheilige van Ermoupolis.
  • De Anastaseos kerk die in 1874 is gesticht op de top van de heuvel Vrontados. De kerk is in Byzantijnse stijl gebouwd. Verrassend is de binnen- en buitendecoratie met een binnenplaats die een uniek panoramisch uitzicht biedt over Ermoupolis en de zee.
  • De vele neoklassieke gebouwen en monumenten
  • Het Archeologisch museum, gehuisvest in het stadhuis. Het is opgericht in 1834-1835, in het museum zijn vondsten uit verschillende delen van het eiland te zien.

Griekse spullen bestellen

Syros: Waar ligt Ermoupolis?

Waar ligt Syros
De kaart / landkaart van Ermoupolis


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Ermoupolis

Niek
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 9 - Uitgaan: 8 - Kindvriendelijk: 8 - Cultuur: 9 - Stranden: 9 - Omgeving: 1

Toelichting Ermoupolis:

Erpoumolis de stad waar je aankomt met de ferry en wat gelijk een mooie indruk op je maakt Rond het plein en bij de haven heerlijk eten prachtige straatjes Het eiland met mijn favoriete Loukomia en Chalvadopita(nougakoek alleen op Syros) Ano Syros moet je geweest zijn zo mooi Vari heerlijk strand fijn hotel Kini top Galissas heerlijk strand Een eiland waar veel Grieken op vakantie heen gaan Gelukkig geen massa toerisme Dit jaar voor ons weer Syros!


Ingrid
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 8 - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 10 - Stranden: 8 - Omgeving: 10

Toelichting Ermoupolis:

We zijn hier augustus geweest. Leuk en mooi eiland, Ermoupoli is de hoofdstad met leuke winkeltjes en restaurantjes! Loop ook eens naar boven in Ermoupoli, mooie huizen en een schitterend uitzicht. Neem de stadsbus naar Kini, hier vind je ook een leuk dorpje en een heerlijk strand!


Ben je zelf ooit naar Ermoupolis geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Galissas vakantie
Galissas vakantie
Kini vakantie
Kini vakantie
Ano Syros vakantie
Ano Syros vakantie
Vaporia vakantie
Vaporia vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Syros vakanties Griekse webshop to Magazaki

Weer Ermoupolis Syros

zaterdag
Weer en klimaat Ermoupolis
25°C

zondag
Weer en klimaat Ermoupolis
26°C

maandag
Weer en klimaat Ermoupolis
26°C

dinsdag
Weer en klimaat Ermoupolis
27°C

woensdag
Weer en klimaat Ermoupolis
26°C

donderdag
Weer en klimaat Ermoupolis
25°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024