Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

15 tips voor je vakantie op Kos

Tekst: Wendy Nikolidakis - De Griekse Gids

"We gaan met vakantie naar Kos dit jaar, maar wat is er eigenlijk allemaal te doen en te zien?" Dit is een vraag die we bij De Griekse Gids regelmatig krijgen. Kos is natuurlijk een klein eiland, maar er is wel zeer veel te doen en te zien! Vandaar dat we 15 tips (in willekeurige volgorde) op een rijtje hebben gezet.

Bekijk eilandhoppen met Kos

1. Kos-Stad.
Kos is een levendige stad met gezellige terrasjes en leuke smalle straatjes, pleintjes en winkeltjes. De stad is opvallend groen met overal palmbomen en bloemen. Rondom Kos zijn fietspaden. Het kasteel uit de 16e eeuw aan de haven is een opvallend punt van de stad. Kos stad is een absolute must als je op het eiland bent. Vergeet niet het schilderachtige plekje van The Fish House Taverna te bezoeken (foto). Je kunt er ook lekker eten (Niet alleen vis).
Lees hier meer over Kos-stad>

Kos stad
Kos stad

2. Bergdorp Zia.
Het traditionele bergdorp Zia ligt 14 kilometer ten zuidwesten van Kos stad. Het is een mooi toeristisch bergdorp. Het dorp is erg kleurrijk en er zijn hier veel gezellige restaurants en taverna’s. Ook zijn er heel veel souvenirwinkeltjes en gezellige straatjes om te wandelen. Lees hier meer over Zia>

Zia Kos
Zia Kos

3. Strand van Tigaki.
Tigaki bevindt zich op ongeveer elf kilometer van Kos stad. Het is een van de mooiste en meest bezochte stranden van  Kos. Het is een klein plaatsje met veel winkels, restaurants, cafetaria’s en bars.
Lees hier meer over Tigaki>

Tigaki eiland Kos
Tigaki Kos


4. De Thermen.
De Thermen van Kos liggen ongeveer 12 kilometer van Kos stad, in zuidoostelijke richting. Het is een plaats met warmwaterbronnen die via berghellingen te bereiken is. Een gedeelte van de zee is met rotsen en grote keien afgezet, het hete water loopt zo uit de grot de zee in en blijft warm tussen deze rotsen en keien.
Lees hier meer over  de Thermen >

Thermen Kos
Thermen Kos


5. Fietsen op Kos
Bij een artikel over Kos kan het fietsen natuurlijk niet ontbreken. We raden de bezoeker van Kos zeker aan om fietsen te huren. Je kunt er heerlijk fietsen. Er zijn verschillende fietsverhuurbedrijven in Kos en tegenwoordig zijn er zelfs elektrische fietsen te huur. Er zijn rondom Kos stad fietspaden en er bestaan fietskaarten van Kos, zodat je weet welke routes je kunt nemen. Deze kaarten zijn ter plekke te verkrijgen of via internet.
Lees hier meer over fietsen op Kos >

Fietsen eiland Kos
Fietsen op Kos

Bekijk eilandhopvakanties met Kos

6. Het Asklepeion
Het Asklepeion is een van de belangrijkste archeologische monumenten van het eiland Kos. Het was het beste en bekendste ziekenhuis uit de oudheid. Het Asklepieion ligt op een heuvel, vier kilometer ten noorden van Kos-stad en het uitzicht is vanaf hier prachtig.
Lees hier meer over  het Asklepeion >

Asklepieion Kos
Asklepieion

8. Badplaats Marmari.
Marmari is een kleine badplaats die 15 kilometer ten zuidwesten van Kos-stad ligt. Marmari is het zandstrand van het traditionele dorp Pyli. Het strand is werkelijk schitterend. Hier bevinden zich tal van vistavernes, restaurants, bars en cafés.
Lees meer over Marmari Beach >

Marmari Kos
Marmari Kos

9. Boottocht naar eiland Kalymnos.
Vanaf de haven van Kos stad en vanaf de haven van Mastichari zijn veel verschillende boottochten mogelijk. Je kunt bijv. een leuke boottocht maken naar het eiland Kalymnos. Wanneer je in de haven van Kalymnos arriveert, zie je de kleurrijke huisjes tegen de hellingen van de bergen. Erg mooi zijn ook de grote kerken in de stad. Bovenop de berg zie je het klooster van Agios Savvas. Een wandeling door de smalle, geplaveide steegjes in de stad is meer dan de moeite waard, hier zijn allerlei winkeltjes en bij de haven zijn veel restaurants en terrasjes. Ook zijn er allerlei marktkraampjes die sponzen, schelpen en andere souvenirs verkopen.
Lees meer over het eiland Kalymnos >

 Kalymnos
Kalymnos


10. Paradise Beach Kos
Paradise Beach is het populairste strand van Kos. Het ligt in een prachtige baai met veel bomen, die soms tot bij het water groeien. Het zeewater is hier kristalhelder. Op de helling van de heuvel is een groot restaurant met fantastisch uitzicht op de zee.
Lees meer over Paradise-beach Kos >

Paradise Beach Kos
Paradise Beach Kos

11. Traditioneel dorp Pyli
Het plaatsje Pyli ligt ongeveer 15 kilometer ten westen van Kos-stad. . Dit traditionele dorp is op de hellingen van de berg Dikeos gebouwd. In Pyli zijn diverse leuke Griekse kafeneions en taverna’s. In het "Oude Pylí", op een heuveltop iets buiten Pyli, kan je de ruïnes van een middeleeuws kasteel zien. In het kasteel bevinden zich drie kleine kerkjes.
Lees meer over Pyli >

Pyli Kos
Pyli Kos

12. Boottochtje naar Eiland Nisyros.
Nisyros is een klein vulkanisch eiland, tussen Kos en Tilos. Je kunt het bezoeken met de boot vanaf Kos. Bij aankomst in de haven van Nisyros staan de bussen te wachten om de toeristen naar de vulkaan te brengen. Na ongeveer een half uur rijden over sterk stijgende wegen kom je aan bij de grootste krater. (de vulkaan heeft 10 grote en kleinere kraters). Mandraki, de hoofdstad maar ook de haven van Nisyros, is meer een groot dorp dan een klein stadje. Wat hier opvalt zijn de witte huisjes met de platte daken. Boven Mandraki uit, steekt de hoge rots met erop het kasteel van Spiliani dat vroeger bezit was van de Ioanniten Ridders. Lees hier meer over Nisyros >

Nisyros
Vulkaan op Nisyros

13. Vissersdorp en zandstrand Mastichari
Mastichari heeft zich tot een leuk toeristisch dorp ontwikkeld. Het is een klein vissersdorpje op ca. 28 km ten zuidwesten van Kos stad met mooie zandstranden. De zee kan hier, vooral in de zomer en wanneer het hard waait, grote golven veroorzaken.
Lees meer over Mastichari >

Mastichari Kos
Mastichari Kos

14. Waterpark Kos
Meestal vinden de kinderen het erg leuk om een dagje van glijbanen af te roetsjen. Dat kan in het waterpark bij Mastichari.

Waterpark Lido Kos
Waterpark Kos

15. Boottocht naar eiland Pserimos
Dagelijks zijn er boottochten naar Pserimos. Op dit eilandje wonen in de winter minder dan 20 inwoners, vooral vissers. In de zomer zijn een aantal taverna's open waar lekkere vis geserveerd wordt. Dan zijn ook de marktkraampjes open waar schelpen en sponzen verkocht worden. Het zandstrand van het dorpje is al geweldig, maar mocht je naar een meer afgelegen strand willen lopen dan kan dat ook want binnen een halfuurtje wandelen ben je aan de andere kant van het eiland, bij een verlaten strand.  Lees hier meer over Pserimos >

Pserimos
Pserimos


NL: Vakanties naar Kos>>> BE: Vakanties naar Kos>>>


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Top 10 van Kos stad
Top 10 van Kos stad
Kos, meer dan fietsen!
Kos, meer dan fietsen!
5 redenen om naar bergdorp Zia op KOS te gaan
5 redenen om naar bergdorp Zia op KOS te gaan
Fietsen op eiland Kos!
Fietsen op eiland Kos!

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024