Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Ioulida

Ioulida Kea - vakantie, informatie en leuke tips


Ioulida (Chora) Kea Ioulida is de hoofdstad van het eiland Kea. Ioulida ligt centraal op het eiland, tegen de hellingen van de heuvels Kastro en Myloi en op 5 kilometer afstand van de haven van Kea, Korissia. Op dezelfde plek bevond zich in de oudheid de oude stad van Ioulida dat in de Archaïsche periode floreerde.

Tegenwoordig is Ioulida eigenlijk een pittoresk dorp dat iets anders lijkt dan doorsnee Cycladen dorpen. Op de Cycladen zijn de huizen veelal wit en hebben blauwe ramen en deuren. In Ioulida hebben de huizen allerlei kleuren, zo ook de deuren en ramen. Wat het meest opvalt,  zijn de keramische dakpannen op de daken van de huizen, dat zie je alleen hier! Elders zijn de daken plat.

“Ioulida, pittoresk hoofdstadje van Kea„

In het centrum van het dorp is het erg gezellig, de smalle kleurrijke steegjes zijn versierd met bloemen. De huizen zijn tegen elkaar aan gebouwd en hier en daar kom je dan weer een pleintje tegen waar een café, een restaurantje of een winkeltje is. Het dorp is erg verzorgd en de huizen zien er mooi uit. Iets wat je vaak ziet, is dat boven de steegjes gebouwd is, voetgangers lopen dan onder een huis of kamer door.

Ioulida, hoofdstad van Kea
Ioulida, hoofdstad van Kea

Een opvallend gebouw in Ioulida is de oude school met zijn neoklassieke stijl (19e eeuw), net als het gemeentehuis (1902). In het dorp zijn veel mooie kerken te zien en zelfs deze kerken zijn in allerlei kleuren geschilderd.

Een paar honderd meter van het centrum bevindt zich de stenen leeuw. De leeuw van Kea is een groot beeld van een beschermleeuw, gebeiteld uit een enkel blok lokaal kalksteen. De leeuw van Kea is een van de oudste werken van Griekse monumentale beeldhouwkunst. Het werd hoogstwaarschijnlijk in de 6e eeuw voor Christus gemaakt, toen het eiland Kea bekend stond onder de naam Keos.

Vakantie op Kea

Wil je op vakantie naar Kea? Je kunt dan je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. We zijn tevens gespecialiseerd in eilandhoppen.

Bekijk foto's Ioulida
Griekse spullen bestellen

Kea: Waar ligt Ioulida?

Waar ligt Kea
De kaart / landkaart van Ioulida


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Ioulida

Jorgos
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 9 - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 9 - Stranden: N.v.t. - Omgeving: 10

Toelichting Ioulida:
Schitterend dorpje hoog in de heuvels van Kea. Schilderachtig dorpje met mooie steegjes en huizen. Een aanrader in het dorp is Taverna i Piatsa.


zakia
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 9 - Uitgaan: 9 - Kindvriendelijk: 8 - Cultuur: 9 - Stranden: 9 - Omgeving: 8

Toelichting Ioulida:
Super mooie plek om er te zijn, wanneer je er 1 keer bent geweest, wil je blijven komen elk jaar, het is er erg fantasierijk en calm maar ook veel te beleven tegelijkertijd


Ben je zelf ooit naar Ioulida geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gialiskari vakantie
Gialiskari vakantie
Otzias vakantie
Otzias vakantie
Karthaia vakantie
Karthaia vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Ioulida Kea

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024