Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Karthaia

Karthaia Kea - vakantie, informatie en leuke tips

Karthaia Kea. De opgravingen van Karthaia liggen half in het zuidoosten van het eiland Kea. Karthaia was in de oudheid een van de vier stadstaten van Kea, naar aller waarschijnlijkheid de belangrijkste van allemaal. Deze stadstaat is in de Archaïsche periode (800-480 v.Chr.) gesticht en heeft tot aan de Pre-Byzantijnse periode actief bestaan.

Bij Karthaia bevinden zich twee mooie kiezelstranden en in midden van deze kiezelstranden liggen de opgravingen van de oude stad. De opgravingen zijn momenteel aan de gang (juli 2014). Behalve de  Akropolis zijn hier ook de resten van een antiek theater te zien en veel meer.

Naar het strand kun je niet met de auto komen, daarvoor moet je met een boot of te voet. Een wandeling via de antieke wandelroute is schitterend en duurt ongeveer 45 minuten. De hele route is met stenen geplaveid, het is precies dezelfde wandelroute die de oude Grieken, eeuwen vóór Christus gebruikten. Wanneer je je aan deze wandeling waagt, waan je je in andere tijden, want onderweg kom je geen huizen of andere gebouwen uit de hedendaagse tijd tegen. Wat jij hier waarneemt is precies hetzelfde als wat de oude Grieken toen zagen.

Wanneer je deze wandeling maakt, is het aan te raden om water mee te nemen en stevige schoenen. De weg terug is veel lastiger omdat je bergop moet lopen, houd hier rekening mee. Halfweg de route is een waterbron waaruit heerlijk koud drinkwater stroomt.

Op het strand van Karthaia staat de kerk van de Heilige Moeder Maria en op de top van de heuvel, net achter de Akropolis, de kerk van Panagia Mirtidiotissa.

Bekijk foto's Karthaia
Kea: Waar ligt Karthaia?

Waar ligt Kea
De kaart / landkaart van Karthaia


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Griekse restaurants Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021