Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Karthaia

Karthaia Kea - vakantie, informatie en leuke tips

Karthaia Kea. De opgravingen van Karthaia liggen half in het zuidoosten van het eiland Kea. Karthaia was in de oudheid een van de vier stadstaten van Kea, naar aller waarschijnlijkheid de belangrijkste van allemaal. Deze stadstaat is in de Archaïsche periode (800-480 v.Chr.) gesticht en heeft tot aan de Pre-Byzantijnse periode actief bestaan.

Bij Karthaia bevinden zich twee mooie kiezelstranden en in midden van deze kiezelstranden liggen de opgravingen van de oude stad. De opgravingen zijn momenteel aan de gang (juli 2014). Behalve de  Akropolis zijn hier ook de resten van een antiek theater te zien en veel meer.

Kea Karthaia
Kea Karthaia

Naar het strand kun je niet met de auto komen, daarvoor moet je met een boot of te voet. Een wandeling via de antieke wandelroute is schitterend en duurt ongeveer 45 minuten. De hele route is met stenen geplaveid, het is precies dezelfde wandelroute die de oude Grieken, eeuwen vóór Christus gebruikten. Wanneer je je aan deze wandeling waagt, waan je je in andere tijden, want onderweg kom je geen huizen of andere gebouwen uit de hedendaagse tijd tegen. Wat jij hier waarneemt is precies hetzelfde als wat de oude Grieken toen zagen.

Wanneer je deze wandeling maakt, is het aan te raden om water mee te nemen en stevige schoenen. De weg terug is veel lastiger omdat je bergop moet lopen, houd hier rekening mee. Halfweg de route is een waterbron waaruit heerlijk koud drinkwater stroomt.

Op het strand van Karthaia staat de kerk van de Heilige Moeder Maria en op de top van de heuvel, net achter de Akropolis, de kerk van Panagia Mirtidiotissa.

Bekijk foto's Karthaia


Karthaia


Beoordeel Karthaia (Kea) - Plaats een eigen review

Ken jij Karthaia? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:
9.0


Kea: Waar ligt Karthaia?

Waar ligt Kea
De kaart / landkaart van Karthaia


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Lees beoordelingen - reviews Karthaia

Jorgos
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 1 - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 9 - Stranden: 9 - Omgeving: 9

Toelichting Karthaia:
Prachtig gebied dat alleen te voet bereikbaar is. De wandelroute ligt in een prachtige omgeving. Hier bevinden zich de ruïnes, theater en oud Akropolis van oud Karthaia die goed onderhouden zijn. Het kiezelstrand is erg mooi en het water is helderblauw.


Ben je zelf ooit naar Karthaia geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Otzias vakantie
Otzias vakantie
Ioulida vakantie
Ioulida vakantie
Gialiskari vakantie
Gialiskari vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021