Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Otzias

Otzias Kea | Informatie, tips en vakanties

Otzias. Otzias is de naam van een gesloten baai helemaal in het noorden het eiland Kea en tegelijk de naam van het dorp dat zich hier bevindt. In Otzias, dat 5 kilometer van de haven Korissia en 12 kilometer van de hoofdstad Ioulida ligt, bevindt zich het grootste en het populairste zandstrand van het eiland.

Het is een schilderachtig strand en dat komt door het gele zand, de dennenbomen die tot aan het water reiken, de rondom liggende bergen en natuurlijk het azuurblauwe zeewater.  Het water is hier ondiep en uitermate geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Rechts in de baai bevindt zich een haventje waar vooral vissersboten aanleggen en daarachter zijn allerlei restaurants en cafetaria’s.

Bij de locatie ‘Kefala’ zijn Neolithische opgravingen ontdekt en vanaf het hoger gelegen kerkje van Agios Sostis heb je een schitterend uitzicht over de baai. Op de route via de oostkust richting Ioulida, bevindt zich op zes kilometer het klooster van de Heilige Moeder Kastriani. Dit klooster staat op de top van een steile rots en is het belangrijkste pelgrimsoord van het eiland. Dit klooster is gebouwd op dezelfde plek als waar  in het jaar 1708 een icoon van Maria door herders is gevonden.

Ten zuiden van het klooster ligt het mooie zandstrand van Spathi. Ook dit strand ligt in een mooie gesloten baai omgeven door hoge bergen. Op het strand zijn parasols en ligstoelen te huur en er zijn cafetaria’s en restaurants die voor de innerlijke mens zorgen. De route hiernaartoe is fascinerend, omdat je vanaf boven komt heb je uitstekende vergezichten over allerlei baaien zo ook over andere Cycladen eilanden ten oosten van Kea. Andere mooie stranden zijn hier Sykamia, Psathi en Orkos.

Bekijk foto's Otzias
Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Kea: Waar ligt Otzias?

Waar ligt Kea
De kaart / landkaart van OtziasGriekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020