Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Korissia

Korissia Kea - vakantie, informatie en leuke tips

Korissia Kea. In Korissia bevindt zich de haven van Kea die maar 16 mijl vanaf de haven van Lavrio (Attica) ligt. Hier komen de veerboten uit Lavrio en van de overige Cycladische eilanden aan. Het is het commerciële centrum van het eiland. De lokale inwoners noemen Korissia vooral Livadi (betekent ‘weide’).

Korissia is op dezelfde plaats gebouwd als waar het antieke Korissos zich in de oudheid bevond, acht kilometer vanaf de hoofdstad Ioulida (Chora). Aan de haven zijn veel restaurants, cafetaria’s en toeristische winkels. Een wandeling door de smalle steegjes van het pittoreske dorp zijn een aanrader. Zwemmen kun je bij het grote strand naast de haven. Hier zijn ook allerlei watersporten mogelijk.

In Korissia bevond zich in de periode 1927-1957 de fabriek Emagié waar potten en pannen gefabriceerd werden en oorlogsmaterialen zoals bijvoorbeeld helmen. De fabriek is tegenwoordig een soort museum waar allerlei voorwerpen en machines te zien zijn. Deze fabriek speelde in de vorige eeuw een belangrijke rol in de lokale economie.

Het antieke Korissia was gebouwd op twee heuvels precies achter de haven. Op de heuvel van Agios Pavlos zijn de ruïnes te zien van de ‘Kato (Beneden) Akropolis’ en op de heuvel van Agia Triada zijn de ruïnes te zien van de ‘Ano (Boven) Akropolis’.

Bekijk foto's Korissia


Korissia


Beoordeel Korissia (Kea) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Korissia? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Kea: Waar ligt Korissia?

Waar ligt Kea
De kaart / landkaart van Korissia


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Korissia geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021