Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Vourkari

Vourkari Kea - vakantie, informatie en leuke tips


Vourkari Kea. Vourkari is de geliefde plaats voor mensen die van lekker eten en uitgaan houden. Het is het kosmopolitische centrum van het eiland Kea. Het is een schilderachtig vissersdorp dat ongeveer twee km van Korissia, de haven  van Kea ligt en tien km van de hoofdstad Ioulida.

In Vourkari, dat in de gesloten baai van Agios Nikolaos ligt,  bevindt zich een kleine haven waar behalve vissersboten vooral plezierboten en jachtboten aanleggen. Omdat het eiland Kea vlakbij Athene en Piraeus ligt, komen hier in de zomer, ook in de weekenden, regelmatig welgestelde Grieken om van dit dorp en van dit eiland te genieten.

Vourkari staat bekend om de goede restaurants en vooral de uitstekende visrestaurants. Volgens de echte kenners zijn de visspecialiteiten hier Goddelijk en een koud glaasje ouzo erbij is wat je zeker moet bestellen! Ieder jaar komen in Vourkari bekende nationale en internationale persoonlijkheden omdat het gewoonweg erg mooi en gezellig is en omdat alle voorzieningen hier aanwezig zijn. Vroeger kwamen hier Prins Charles en Diana met een jacht en ook Tom Cruise en Sharon Stone zijn hier wel eens gesignaleerd.

Het dorp is amfitheatrisch gebouwd tegen de hellingen van een heuvel. Vanaf de huizen heb je een mooi uitzicht over het haventje en over het lange schiereilandje met aan het einde de Agios Nikolaos vuurtoren.  Deze vuurtoren is in 1831 gebouwd en was de eerste op de Cycladen. Over het smalste stuk van het schiereiland (Steno tou Lamprou Katsoni) dat hier tegenover ligt,  tilde zeevaarder Lampros Katsonis met zijn mannen in 1790 zijn boot met behulp van boomstammen heen, om voor de Turken die de ingang van de haven dicht hielden, te vluchten. Aan het einde van het schiereiland staat de vuurtoren. 

Naast het haventje, in de bocht van de baai van Vourkari, bevindt zich het strand van Vourkari. Hier staat ook de kerk van Agia Irini, te midden van olijfbomen. Deze kerk is op de plek gebouwd waar zich in de prehistorische tijd een welvarende stad bevond. De opgravingen zijn te bezichtigen. 

Ieder jaar wordt er op 30 juni in Vourkari een volksfeest gehouden, het feest van Agioi Anargiroi. Het is dan de gewoonte dat er vooral rauw vlees genuttigd wordt. Natuurlijk gaat het feest gepaard met traditionele muziek en vooral lokale wijn.

Bekijk foto's Vourkari
Griekse spullen bestellen

Kea: Waar ligt Vourkari?

Waar ligt Kea
De kaart / landkaart van Vourkari


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Vourkari

Jean
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 3 - Kindvriendelijk: 3 - Cultuur: 4 - Stranden: 8 - Omgeving: 8

Toelichting Vourkari:
Vourkari is een klein dorpje op Kea. Het is een klein vissersdorp dat uitgegroeid is tot een toeristisch plaatsje. Er zijn hier heel veel winkels, taverna's en caffeetjes.


Ben je zelf ooit naar Vourkari geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Ioulida vakantie
Ioulida vakantie
Karthaia vakantie
Karthaia vakantie
Gialiskari vakantie
Gialiskari vakantie
Otzias vakantie
Otzias vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Vourkari Kea

maandag
Weer en klimaat Vourkari
28°C

dinsdag
Weer en klimaat Vourkari
29°C

woensdag
Weer en klimaat Vourkari
29°C

donderdag
Weer en klimaat Vourkari
29°C

vrijdag
Weer en klimaat Vourkari
28°C

zaterdag
Weer en klimaat Vourkari
29°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024