Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Koundouros Kea - vakantie, informatie en leuke tips

Koundouros Kea. Koundouros ligt in het zuidwesten van het eiland Kea, 15 kilometer van Ioulida en 20 kilometer van Korissia. Het dorp ligt in een grote baai waarin meerdere kleinere baaien zijn. De rotsachtige kust wordt afgewisseld met inhammen waar kleine zandstranden zijn. 

Op de rotsen staan stenen huizen, hotels en appartementen verspreid, allen in dezelfde bouwstijl en dat is erg mooi om te zien. De meeste huizen zijn van lokale natuursteen gebouwd en zijn niet geschilderd waardoor ze van grotere afstand moeilijk waarneembaar zijn. Tussen de huizen staan tientallen windmolens die eigenlijk appartementen zijn, ook deze zijn in dezelfde bouwstijl als de overige gebouwen.

Bij de stranden en de baai van Koundouros zie je veel zeilboten en jachten. Aan het strand zijn meerdere cafetaria’s en restaurants. Andere kleinere stranden liggen ten zuiden van Koundouros, dat zijn de stranden Lygia en Kampi. Ook deze stranden zijn erg populair en op de hellingen van de heuvels van deze stranden zijn vele dure villa’s te zien. Deze villa’s zijn vaak van welgestelde Grieken en politici.

Vanaf Koundouros is het meer dan de moeite waard om naar de andere kant van het eiland te gaan waar meerdere verlaten strand zijn en om naar het antieke Karthaia te gaan.

Bekijk foto's Koundouros


Koundouros


Beoordeel Koundouros (Kea) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Koundouros? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Kea: Waar ligt Koundouros?

Waar ligt Kea
De kaart / landkaart van Koundouros


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Koundouros geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021