Met TUI naar Griekenland
Griekenland Goedkope vakanties


  


Stifado

Stifado - Griekse stoofschotel met rundvlees, een Grieks recept



stifado
Stifado


Nodig voor 4 personen :

1 kg mager rundvlees (stoofvlees)
1 kg uien of sjalotten
1 kop olijfolie
500 gr rode tomaten gepureerd
1 runderbouillon tablet
1 glas wijn (150 ml)
3 laurierblaadjes
1/2 kop peterselie fijngesneden
zout en peper
eventueel een stokje kaneel
 


 

Bereiding Stifado:
Snijd het rundvlees in vrij grote vierkante blokjes van ongeveer 3 cm. Halveer de uien en snijd ze met de nerf mee in plakjes, of gebruik kleine uitjes of sjalotten in z'n geheel. Bestrooi het vlees met zout en peper. Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees op een hoog vuur rondom bruin. Voeg de wijn toe. Voeg daarna de uien toe. Eventjes laten bakken en doe dan de gepureerde tomaten, de runderbouillonblokje, de laurierblaadjeserbij en eventueel het kaneelstokje. Laat dit ongeveer 2 uur zachtjes stoven (deksel dus op de pan) tot het vlees lekker mals is. De peterselie erbij en laat nog twee minuutjes zachtjes stoven. Tot slot op smaak maken met zout en peper. Dit gerecht is lekker met frietjes, kritharakia (Griekse pasta) of aardappelpuree en heerlijk met een stukje feta erbij!

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Stifado - griekse stoofschotel
Rundvlees bakken
Stifado - griekse stoofschotel
Uien toevoegen
Stifado - griekse stoofschotel
Tomaten, bouillonblokje, laurier
Stifado - griekse stoofschotel
laten stoven
Stifado - griekse stoofschotel
Klaar is de stoofschotel
uit Griekenland!

Stifado - stoofschotel uit Griekenland
Stifado - Griekse stoofschotel

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis



(Tekst ©De Griekse Gids)