Bamies of Okra's
Bestel hier bamies (okra) met tomatensaus in blik>
Nodig voor 4 personen:
Okra's (bamies) uit de diepvries of uit een pot of blik zijn gebruiksklaar, maar verse okra's moeten eerst goed gewassen worden. Daarna laten uitlekken. De steeltjes er voorzichtig afsnijden en er zout en citroensap over sprenkelen, omscheppen en twee uur laten staan. (liefst in de zon) Schil de aardappelen. Doe de olijfolie in een grote pan en bak de kippenbouten bruin. Leg de kippenbouten even op een bord. In dezelfde olie de ui en de gepureerde tomaten smoren. Leg de kippenbouten in de saus en doe de okra's en 1½ kop water, peper en zout erbij. Doe ook de aardappelen erbij. Dit ongeveer 30 minuten zachtjes laten koken, tot de kip en de okra's gaar zijn. Okra's uit blik of pot pas 10 minuten voor het einde van de kooktijd toevoegen.
Griekse producten zoals olijfolie, kruiden, pastitsio, honing, Nescafé frappé, maar ook originele Griekse souvenirs en cadeautjes en prachtige Griekenland tuinposters bestel je bij hét Griekse (online) winkeltje in Nederland: tomagazaki.nl. Kalos orisate! (Welkom!)
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis