Bamies - Okra met kip recept

Okra's (bamies) met kip - Grieks groentegerecht met kip

Bamies met kip (okra met kip)
Bamies of Okra's

Bestel hier bamies (okra) met tomatensaus in blik>

Nodig voor 4 personen:

  • 4 kippenbouten 
  • 1½ kg okra's (vers, blik of diepvries)
  • 500 gr. aardappelen
  • 500gr rode tomaten
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 kop Griekse extra vergine olijfolie 
  • citroensap
  • peper en zout

Okra's (bamies) uit de diepvries of uit een pot of blik zijn gebruiksklaar, maar verse okra's moeten eerst goed gewassen worden. Daarna laten uitlekken. De steeltjes er voorzichtig afsnijden en er zout en citroensap over sprenkelen, omscheppen en twee uur laten staan. (liefst in de zon) Schil de aardappelen. Doe de olijfolie in een grote pan en bak de kippenbouten bruin. Leg de kippenbouten even op een bord. In dezelfde olie de ui en de gepureerde tomaten smoren. Leg de kippenbouten in de saus en doe de okra's en 1½ kop water, peper en zout  erbij. Doe ook de aardappelen erbij. Dit ongeveer 30 minuten zachtjes laten koken, tot de kip en de okra's gaar zijn. Okra's uit blik of pot pas 10 minuten voor het einde van de kooktijd toevoegen.



Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

okra - bamies
 
bamies - okra met kip
 
okra - bamies grieks recept met kip
 
okra - bamies een Grieks recept
Bamies - okra
 
Grieks recept
 

Bamies - okra met kip, een recept uit Griekenland

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis


Ook lekker!

Youvarlakia
Youvarlakia
Briam - Griekse Groenten in de oven
Briam - Griekse Groenten in de oven
Gemista - Gevulde tomaten en paprika's
Gemista - Gevulde tomaten en paprika's
Baklava - Grieks zoet toetje met filodeeg
Baklava - Grieks zoet toetje met filodeeg