Kokkinisto - Stoofvlees in tomatensaus

Kokkinisto - Traditioneel gerecht uit Griekenland

Kokkinisto is een lekker Grieks stoofpotje van rundvlees in tomatensaus. Het lijkt erg op Stifado, maar is toch net iets anders. Het grootste verschil zit hem in het feit dat er veel minder uien bij worden gebruikt



Kokkinisto
Kokkinisto


Nodig:

1 kilo rundvlees in blokjes
2 uien gesnipperd
100 ml olijfolie
100 ml rode wijn
200 ml water
1 blikje tomatenblokjes.
Zout en peper.
Een kaneelstokje
2 kruidnagels 
laurierblaadjes
1 theelepel suiker

 

Recept Kokkinisto
De olijfolie in een pan verwarmen en het rundvlees aanbraden. De ui erbij en even samen bakken. Als het vocht verdampt is doen we er 100 ml rode wijn bij. De deksel op de pan doen en twee minuten zachtjes laten stomen.  De tomatenblokjes toevoegen. De laurier, kruidnagel, suiker en kaneelstokje toevoegen. Het water erbij doen en dan alles zachtjes laten koken tot het vlees gaar is. (ongeveer twee uur, afhankelijk van het vlees) Als de saus te dun is, kun je het even laten koken met de deksel van de pan af. Is de saus te dik en het vlees is nog niet gaar, dan kun je heet water toevoegen en zachtjes laten doorkoken. Tot slot zout en peper naar smaak toevoegen en klaar is de kokkinisto.

Dit gerecht kan zowel met rijst, aardappelpuree, kritharaki of patat. Het is erg lekker met geraspte kaas overheen, vooral als je er kritharaki bij serveert. (Kritharaki is een soort kleine pasta, te koop bij Griekse winkels)

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis

Kokkinisto maken
De ingrediënten voor Kokkinisto
Kokkinisto maken
De olijfolie in een pan verwarmen en het rundvlees aanbraden.
Kokkinisto maken
De ui erbij en even samen bakken.
Kokkinisto maken
Als het vocht verdampt is doen we er 100 ml rode wijn bij.
Kokkinisto maken
De tomatenblokjes toevoegen.
Kokkinisto maken
Het water erbij doen.
Kokkinisto maken
Laurier, kruidnagel, suiker en kaneelstokje toevoegen en alles zachtjes laten koken tot het vlees gaar is.
Kokkinisto maken
Tot slot zout en peper naar smaak toevoegen en klaar is de kokkinisto.
Kokkinisto maken
Het is ook erg lekker met geraspte kaas overheen.

To Magazaki - Grriekse producten

Ook lekker!

Kourabiedes - Griekse Kerstkoekjes
Kourabiedes - Griekse Kerstkoekjes
Spanakopitakia - Spinaziehapjes
Spanakopitakia - Spinaziehapjes
Dolmadakia - Dolmades - gevulde wijnbladeren
Dolmadakia - Dolmades - gevulde wijnbladeren
Loukoumades - Griekse oliebolletjes
Loukoumades - Griekse oliebolletjes