|
|
Recept Griekse Kalfsrollade
Snijd het vlees als een harmonica open, zodat het een lange plak wordt. Bestrooi het vlees met peper en zout, knoflook en peterselie. De feta in kleine stukjes brokkelen en erover verdelen. Het vlees oprollen en met een draadje tot rollade opbinden. De olijfolie en boter in een grote pan laten smelten en het vlees rondom bruin bakken. Afblussen met de wijn en vervolgens 5 minuten laten smoren. Hierna de gepureerde tomaten en een kop water erbij doen en ongeveer in een uur laten gaarstoven. De plakken vlees opdienen met gebakken aardappeltjes, kritharakia, pilaf of makaronia.
Griekse producten zoals olijfolie, kruiden, pastitsio, honing, Nescafé frappé, maar ook originele Griekse souvenirs en cadeautjes en prachtige Griekenland tuinposters bestel je bij hét Griekse (online) winkeltje in Nederland: www.tomagazaki.nl. Kalos orisate! (Welkom!)
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis
Griekse kalfsrollade met feta
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis