Vis in de oven

Griekse ovenschotel met vis, uien en tomatensaus | Psari sto fourno



Vis in de oven
Vis in de oven

 
Nodig:

  1 kilo pangasius filet
1 kilo aardappelen in plakjes gesneden
500 gram uien, in halve ringen gesneden
200 ml. olijfolie
1 glas witte wijn
1 kruiden bouillontablet
1 blikje tomatenblokjes
2 eetlepels fijngehakte peterselie
zout
citroensap
water


 

In een pan de olijfolie verwarmen en de uien glazig bakken, hierna de witte wijn toevoegen en de tomatenblokjes, peterselie en het kruidenbouillontablet. Dit even laten koken. Ondertussen de aardappels schillen, in plakjes snijden, bestrooien met zout en in de ovenschaal leggen. De vis met zout bestrooien en met citroensap besprenkelen. Doe een glas water bij de aardappelschijfjes. Giet de helft van de saus over de aardappels, met alle uien. Leg de vis er bovenop. Giet nu de rest van de tomatensaus over de vis. In een voorverwarmde oven (250 graden) ongeveer 45 minuten tot een uur bakken.

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis

Uien bakken
Uien bakken
Aardappels schillen en in partjes snijden
Aardappels schillen en
in partjes snijden
Wijn en tomaten tioevoegen
Wijn en tomatenblokjes toevoegen, even laten sudderen
Vis in de oven
Bestrooi de vis met zout en citroensap
Vis in de oven
De rest van de tomatensaus
over de vis verdelen
In de oven
Het gerecht kan in de oven

Vis in de oven
Psari sto fourno- Griekse ovenschotel met vis

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis


(Tekst ©De Griekse Gids)



Griekenland vakanties

Utopia Blu

Bekijken

Utopia Blu
Kos
Tigaki
Koutrakis Suites

Bekijken

Koutrakis Suites
Lassithi Kreta
Sissi
Gloria Maris Hotel

Bekijken

Gloria Maris Hotel
Zakynthos
Agios Sostis
Klio Aparthotel

Bekijken

Klio Aparthotel
Heraklion Kreta
Gouves
© De Griekse Gids 2000-2019