Met TUI naar Griekenland
Last minutes Sunweb


  


Varkensvlees met bloemkool

Griekse stoofschotel met rundvlees met bloemkool



Grieks recept met bloemkool

Nodig voor 4 personen:

1 kg mager varkensvlees
1 kilo bloemkool
500 gr aardappelen
1 ui, gesnipperd
1 kop olijfolie
500 gr rode tomatenblokjes
1 kruidenbouillon tablet
1 glas wijn
1 eetlepel dille, fijngesneden
1 eetlepel peterselie, fijngesneden
zout en peper


 

Snijd het varkensvlees in vierkante stukken blokjes van ongeveer 3 cm. Snipper de ui. Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees met de ui rondom bruin. Voeg daarna de wijn toe. Nog eventjes bakken en doe dan de aardappelen, de bloemkool erbij, voeg zout toe. Vervolgens de tomatenblokjes met de dille, peterselie en het bouillonblokje toevoegen. Aan de kook brengen en daarna zachtjes laten stoven met de deksel op de pan Laat dit ongeveer 45 minuten zachtjes stoven. Warm opdienen en erg lekker met een stukje feta erbij.

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Het vlees bakken met de ui
Het varkensvlees bakken met de gesnipperde ui
Rode wijn erbij
Rode wijn erbij
De aardappels en de bloemkool erbij
Aardappels en bloemkool erbij
Bloemkool
Beetje zout over de bloemkool
Tomatenblokjes erbij
Tomatenblokjes erbij
Lekker Grieks eten!
Eet smakelijk!

Grieks recept met varkensvlees en bloemkool
Grieks recept voor varkensvlees met bloemkool - Griekse bloemkoolschotel

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis


(Tekst ©De Griekse Gids)





Advertenties

Sunweb Griekenland
TUI Griekenland