Bifteki, deze Griekse gehaktballetjes zijn altijd een groot succes zowel bij kinderen als volwassenen. We hebben ze hier met kaas gemaakt, maar ook gevuld met feta zijn ze heerlijk! Maak er een lekkere Griekse salade bij en wat frietjes en het is feest! Griekse bifteki dankt zijn unieke smaak aan de kruiden. Je kunt de bifteki natuurlijk ook zonder kaas maken, ook dan zijn ze heerlijk.
"Bifteki, die heerlijke Griekse gehaktballetjes"
Sappig en goed gekruid gehakt, doordrenkt met de aroma's en smaken van peterselie, ui en oregano, gevuld met feta of een andere kaas. Nou, meer kan je je niet wensen! Behalve een Griekse salade en tzatziki ernaast.
Bifteki me tiri -
Griekse gehaktballetjes gevuld met kaas
Nodig voor 4 tot 6 personen
Probeer ook eens de gehakt recepten voor: Keftedes, Soutzoukakia en Keftedakia
Recept bifteki: (zonder kaas)
Het gehakt met de eieren, peterselie, paneermeel goed door elkaar mengen. Vervolgens de peper, zout, paprikapoeder, oregano, Griekse gehaktballetjes kruiden en 2 eetlepels extra vergine olijfolie aan het gehakt toevoegen en goed kneden tot een glad geheel. Rol hiervan langwerpige, niet te dikke gehaktballetjes en grill ze op een barbecue, in de grillpan of op een hete bakplaat. Bekijk hieronder de stap-voor-stap foto's.
Griekse producten zoals olijfolie, kruiden, pastitsio, honing, Nescafé frappé, maar ook originele Griekse souvenirs en cadeautjes en prachtige Griekenland tuinposters bestel je bij hét Griekse (online) winkeltje in Nederland: tomagazaki.nl. Kalos orisate! (Welkom!)
Recept voor bifteki me tiri (bifteki gevuld met kaas.)
Neem jong belegen kaas of feta. Vorm de gehaktballetjes om kleine blokjes kaas. Zie foto's.
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis