Pastitsada recept - stoofschotel met rundvlees

Pastitsada een streekrecept uit Corfu (Korfoe)

Pastitsada is een traditioneel gerecht dat uit Corfu komt. Het lijkt op stifado, maar is toch net weer anders, vooral omdat pastitsada met pasta wordt gegeten en er parmezaanse kaas over wordt gestrooid.

Nodig voor 4 tot 6 personen:

Pastitsada
Pastitsada



Recept Pastitsada:

Snijd het vlees in grote vierkante stukken en maak in elk stuk een paar gaten. Snipper de ui en peterselie. Vul de gaten in het vlees op met de peterselie, knoflook, zout en peper. Bestrooi de buitenkant van het vlees met wat zout en peper. Halveer de uien en snijd ze met de nerf mee in plakjes. Verhit de olijfolie in een flinke pan en bak het vlees rondom aan.

Voeg de gesneden uien toe en laat even meebakken. Vervolgens blust u het vlees en de uien af met de wijn. Voeg twee glazen water, de tomatenblokjes, laurierbladen, kruidnagels, het kaneelstokje en de suiker toe. en laat het ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven. Voeg aan het einde van de stooftijd nog een handje peterselie toe.

Kook de penne volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Serveer de penne met het vlees en parmezaanse kaas. Lekker met een glaasje wijn erbij.

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Ingredienten voor Pastitsada
Ingrediënten voor de pastitsada
Pastitsada uit Corfoe
Ingrediënten voor de pastitsada
Peterselie en knoflook fijngesneden
Peterselie en knoflook fijngesneden
Vul het vlees met knoflook en peterselie
Vul het vlees op met knoflook, peterselie, zout en peper
Bak het vlees rondom bruin
Bak het vlees rondom bruin
Voeg de uien toe
Voeg de uien toe
Blus af met wijn
Blus af met wijn.
Voeg de tometaenblokjes toe
Voeg de tomatenblokjes toe
Voeg de kruiden en het suiker toe
Voeg kruiden en suiker toe
Lekker laten stoven
laat ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven (deksel op de pan)
 
Pastitsada uit Corfu
Kook de penne en serveer het
met parmezaanse kaas.
Lekker met een glaasje wijn
Lekker met een glaasje wijn

pastitsada
Pastitsada - Eet Smakelijk


Ook lekker!

Dakos - Ntakos
Dakos - Ntakos
Bifteki gevuld met kaas of feta
Bifteki gevuld met kaas of feta
Imam - Gevulde aubergines
Imam - Gevulde aubergines
Kalamaria - Griekse inktvisringen
Kalamaria - Griekse inktvisringen