Pastitsada is een traditioneel gerecht dat uit Corfu komt. Het lijkt op stifado, maar is toch net weer anders, vooral omdat pastitsada met pasta wordt gegeten en er parmezaanse kaas over wordt gestrooid.
Nodig voor 4 tot 6 personen:
Pastitsada
Griekse producten zoals olijfolie, kruiden, pastitsio, honing, Nescafé frappé, maar ook originele Griekse souvenirs en cadeautjes en prachtige Griekenland tuinposters bestel je bij hét Griekse (online) winkeltje in Nederland: tomagazaki.nl. Kalos orisate! (Welkom!)
Recept Pastitsada:
Snijd het vlees in grote vierkante stukken en maak in elk stuk een paar gaten. Snipper de ui en peterselie. Vul de gaten in het vlees op met de peterselie, knoflook, zout en peper. Bestrooi de buitenkant van het vlees met wat zout en peper. Halveer de uien en snijd ze met de nerf mee in plakjes. Verhit de olijfolie in een flinke pan en bak het vlees rondom aan.
Voeg de gesneden uien toe en laat even meebakken. Vervolgens blust u het vlees en de uien af met de wijn. Voeg twee glazen water, de tomatenblokjes, laurierbladen, kruidnagels, het kaneelstokje en de suiker toe. en laat het ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven. Voeg aan het einde van de stooftijd nog een handje peterselie toe.
Kook de penne volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Serveer de penne met het vlees en parmezaanse kaas. Lekker met een glaasje wijn erbij.
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis
Pastitsada - Eet Smakelijk