Griekse gevulde kipfilet met feta en tomaat (of Kotopoulo ston fourno me feta) is een erg lekker recept. Die heerlijke Griekse smaak ontstaat door de verschillende Griekse kruiden, de feta en de Griekse extra vergine olijfolie. Dit recept uit de Griekse keuken is een moderner recept dan de meeste traditionele Griekse recepten. De combinatie van de kip, feta, tomaat en kruiden is heerlijk.
Bekijk hier het recept voor gevulde kipfiets op zijn Grieks:
Gevulde Griekse kip met feta
Nodig voor 4 personen :
Griekse producten zoals olijfolie, kruiden, pastitsio, honing, Nescafé frappé, maar ook originele Griekse souvenirs en cadeautjes en prachtige Griekenland tuinposters bestel je bij hét Griekse (online) winkeltje in Nederland: tomagazaki.nl. Kalos orisate! (Welkom!)
Recept en stap voor stap foto's:
Snijd eerst de tomaten, paprika's en knoflook in kleine stukjes. Doe alles samen in een grote schaal en verbrokkel de feta erover. De Griekse slade kruiden erbij en alles door elkaar mengen. (Eventueel wat fijn gehakte kalamon olijven er doorheen.)
Nu snijd je de kipfilets open in de lengte. aan de achterkant blijft de kipfilet heel, zodat je een soort envelopje krijgt. Bestrooi de buitenkant van de kipfilets met zout en de Griekse kipkruiden. De kipfilets vullen met het mengsel dat je gemaakt hebt. Steek een prikkertje door de kipfilets zodat ze dichtblijven als je ze gaat bakken.
In een koekenpan in de olijfolie de kipfilets rondom bruin bakken. Neem een ovenschaal en bedek de bodem met olijfolie. Nu leg je de kipfilets en de rest van je tomatenmengsel in de schaal (Zie foto's) Nog een beetje olijfolie over de kip sprenkelen en je kunt de schaal ongeveer 20 minuten op 190 graden in de oven zetten. Ondertussen kun je het bijgerecht klaarmaken, zoals (bijv.) kritaharki. (Griekse pasta.)
Ingrediënten voor gevulde kip met feta.
Tomaat, paprika en knoflook fijnsnijden en alles bij elkaar in een schaal doen.
Feta eroverheen verbrokkelen.
Griekse salade kruiden erbij en alles door elkaar heen husselen.
Kipfilet over de lengte opensnijden.
De kipfilets met Griekse kipkruiden en zout bestrooien.
De kipfilets vullen en een prikkertje erin, zodat ze dicht blijven
Kipfilets aan beide zijden even in de olijfolie bakken.
De kipfilets en de rest van de vulling in de ovenschaal met olijfolie.
Eet smakelijk, gevulde kipfilet met feta. (vergeet het prikkertje er niet uit te halen!)
advertentie
Bestel Griekse producten bij To Magazaki