Chirino Skordato recept - Grieks varkensvlees met knoflook

Chirino Skordato - Varkensvlees met knoflook en mosterd

Chirino skordato sto fourno - Kerstspecialiteit uit Griekenland

Met kerstmis en het nieuwe jaar worden in Griekenland heerlijke feestelijke gerechten gemaakt. Erg populair tijdens de feesdagen is het varkensvlees met knoflook en mosterd.

Hoe maak je Chirino Skordato? Recept voor Chirino Skordato met foto's

Prik in de ronde stukken varkensvlees met een mes gaten en vul deze gaten met de teentjes knoflook en de peperkorrels. Het vlees wordt aan de buitenkant met zout en peper bestrooid en geheel ingesmeerd met mosterd. Bewaar het vlees dan minstens 6 uur in de koelkast. Leg op het vlees de in stukken gesneden roomboter en giet er vier eetlepels Griekse extra vergine olijfolie overheen. Hierna is het tijd om het vlees in een oven zachtjes, op 180 graden, ongeveer in tweeënhalf uur gaar te laten worden. Het vlees regelmatig omkeren, zodat het rondom bruin wordt. Ook lekker met champignonsaus.

Chirino Skordato


Wat heb ik nodig om Chirino Skordato te maken?

Nodig voor 8 personen:
2 kilo varkensfilet (2 grote stukken)
30 gram knoflook
Peperkorrels
200 gr. mosterd
200 gr. roomboter
4 eetlepels Griekse extra vergine olijfolie
Zout en peper


Chirino Skordato stap voor stap maken?
 

  1. In de gaatjes om en om knoflook

    Chirino Skordato

     
  2. ... en peper doen

    Chirino Skordato
     
  3. Bestrooi het vlees met zout

    Chirino Skordato
     
  4. Mosterd erbij...

    Chirino Skordato
     
  5. ...en goed insmeren

    Chirino Skordato
     
  6. Boter en olijfolie op het vlees. Dan in de oven doen. Het vlees in een oven op 180 graden ongeveer in tweeënhalf uur gaar laten worden.

    Chirino Skordato
     
  7. Chirino Skordato in plakken snijden

    Chirino Skordato
     
  8. Chirino Skordato. Klaar!

    Chirino Skordato

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis



Ook lekker!

Kotopoulo ston fourno - Kip in de oven met citroensap
Kotopoulo ston fourno - Kip in de oven met citroensap
Souvlaki - Griekse vleesspiesjes
Souvlaki - Griekse vleesspiesjes
Mousaka, Grieks ovengerecht met aubergine en gehakt
Mousaka, Grieks ovengerecht met aubergine en gehakt
Kalamaria - Griekse inktvisringen
Kalamaria - Griekse inktvisringen