Met TUI naar Griekenland
Last minutes Sunweb


  


Chirino Skordato

Varkensvlees met knoflook en mosterd

Chirino skordato sto fourno - Kerstspecialiteit uit Griekenland



Varkensvlees - recept uit griekenland
  Varkensvlees met knoflook en mosterd


Nodig voor 8 personen:

2 kilo varkensfilet (2 grote stukken)
30 gram knoflook
Peperkorrels
200 gr. mosterd
200 gr. margarine of roomboter
Zout

 


 

Prik in de ronde stukken varkensvlees met een mes gaten en vul deze gaten met de teentjes knoflook en de peperkorrels. Het vlees wordt aan de buitenkant met zout bestrooid en geheel ingesmeerd met mosterd. Bewaar het vlees dan minstens 6 uur in de koelkast. Leg op het vlees de in stukken gesneden margarine of roomboter. Hierna is het tijd om het vlees in een oven op 180 graden ongeveer in tweeënhalf uur gaar te laten worden. Het vlees regelmatig omkeren, zodat het rondom bruin wordt.

Ook lekker met champignonsaus.

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Varkensvlees in mosterd en knoflook
De ingredienten
In de gaatjes om en om knoflook en peper doen
In de gaatjes om en om
knoflook en peper doen
In de gaatjes om en om knoflook en peper doen
In de gaatjes om en om
knoflook en peper doen
Vlees bestrooen met zout
Bestrooi het vlees met zout
Mosterd op het vlees
Met mosterd insmeren
Boter op het vlees leggen
Margarine op het vlees leggen

Varkensvlees met mosterd
Het vlees in een oven op 180 graden ongeveer in tweeënhalf uur gaar laten worden. Klaar!

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis


(Tekst ©De Griekse Gids)





Advertenties

Sunweb Griekenland
TUI Griekenland