Een heerlijk en feestelijk Grieks gerecht is varkensvlees met knoflook en mosterd.
Prik in de ronde stukken varkensvlees met een mes gaten en vul deze gaten met de teentjes knoflook en de peperkorrels. Het vlees wordt aan de buitenkant met zout en peper bestrooid en geheel ingesmeerd met mosterd. Bewaar het vlees dan minstens 6 uur in de koelkast (Of een hele nacht).
Leg op het vlees de in stukken gesneden roomboter en giet er vier eetlepels Griekse extra vergine olijfolie overheen. Hierna is het tijd om het vlees in een oven zachtjes, op 180 graden, ongeveer in tweeënhalf uur tot drie uur gaar te laten worden. Het vlees regelmatig omkeren, zodat het rondom bruin wordt.
Dit gerecht is erg lekker met bijvoorbeeld een champignonsaus.
Nodig voor 8 personen:
Griekse producten zoals olijfolie, kruiden, pastitsio, honing, Nescafé frappé, maar ook originele Griekse souvenirs en cadeautjes en prachtige Griekenland tuinposters bestel je bij hét Griekse (online) winkeltje in Nederland: tomagazaki.nl. Kalos orisate! (Welkom!)
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis