Chirino Skordato recept - Grieks varkensvlees met knoflook

Chirino Skordato - Varkensvlees met knoflook en mosterd

Chirino skordato sto fourno - specialiteit uit Griekenland

Een heerlijk en feestelijk Grieks gerecht is varkensvlees met knoflook en mosterd.

Hoe maak je Chirino Skordato? Recept voor Chirino Skordato met foto's

Prik in de ronde stukken varkensvlees met een mes gaten en vul deze gaten met de teentjes knoflook en de peperkorrels. Het vlees wordt aan de buitenkant met zout en peper bestrooid en geheel ingesmeerd met mosterd. Bewaar het vlees dan minstens 6 uur in de koelkast (Of een hele nacht).

Leg op het vlees de in stukken gesneden roomboter en giet er vier eetlepels Griekse extra vergine olijfolie overheen. Hierna is het tijd om het vlees in een oven zachtjes, op 180 graden, ongeveer in tweeënhalf uur tot drie uur gaar te laten worden. Het vlees regelmatig omkeren, zodat het rondom bruin wordt. 

Dit gerecht is erg lekker met bijvoorbeeld een champignonsaus.

Chirino Skordato


Wat heb ik nodig om Chirino Skordato te maken?

Nodig voor 8 personen:

  • 2 kilo varkensfilet (2 grote stukken)
  • 30 gram knoflook
  • Peperkorrels
  • 200 gr. mosterd
  • 200 gr. roomboter
  • 4 eetlepels Griekse extra vergine olijfolie
  • Zout en peper


Chirino Skordato stap voor stap maken?
 

  1. In de gaatjes om en om knoflook

    Chirino Skordato

     
  2. ... en peper doen

    Chirino Skordato
     
  3. Bestrooi het vlees met zout

    Chirino Skordato
     
  4. Mosterd erbij...

    Chirino Skordato
     
  5. ...en goed insmeren

    Chirino Skordato
     
  6. Boter en olijfolie op het vlees. Dan in de oven doen. Het vlees in een oven op 180 graden ongeveer in tweeënhalf uur gaar laten worden.

    Chirino Skordato
     
  7. Chirino Skordato in plakken snijden

    Chirino Skordato
     
  8. Chirino Skordato. Klaar!

    Chirino Skordato

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis


Ook lekker!

Griekse salade (Choriatiki)
Griekse salade (Choriatiki)
Mezedes - Griekse hapjes - tapas
Mezedes - Griekse hapjes - tapas
Imam - Gevulde aubergines
Imam - Gevulde aubergines
Feta - Tiri saganaki - Gebakken kaas
Feta - Tiri saganaki - Gebakken kaas