Visspiesjes - Souvlaki me psari recept
Souvlaki met vis en garnalen
![Vis souvlaki]()
Vis souvlaki
|
Benodigdheden:
1,5 kg. zwaardvis
500 gr. Noorse garnalen
1,5 kop olijfolie
2 citroenen
4 tomaten
4 groene paprika's
zout
4 grote spiesen
barbecue of grill
|
Bereiding vissouvlaki
De schoongemaakte vis in niet te kleine stukjes snijden. De garnalen wassen, even koken en pellen. De tomaten, paprika's en de champignons in stukken snijden. Vis en groenten met zout bestrooien. Om de beurt een stukje paprika, vis, een of twee garnalen en tomaat aan de spiesen rijgen. De olijfolie met het sap van de citroenen mengen en er de souvlakia mee bestrijken. Het rooster invetten met olie en op een zacht vuurtje de souvlakia gaar roosteren. Warm opdienen met de " lado-lemono" ( olie-citroenmengsel) Lekker met
choriatiki (Griekse salade).
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis
Ook lekker!
Galaktoboureko - dessert met filodeeg en pudding
Soutzoukakia - Griekse gehaktrolletjes
Dolmadakia - Dolmades - gevulde wijnbladeren
Pastitsada - stoofschotel met rundvlees