Visspiesjes - Souvlaki me psari

Souvlaki met vis en garnalen



Vis souvlaki
Vis souvlaki


Benodigdheden:
1,5 kg. zwaardvis
500 gr. Noorse garnalen
1,5 kop olijfolie
2 citroenen
4 tomaten
4 groene paprika's
zout
4 grote spiesen
barbecue of grill



Bereiding vissouvlaki

De schoongemaakte vis in niet te kleine stukjes snijden. De garnalen wassen, even koken en pellen. De tomaten, paprika's en de champignons in stukken snijden. Vis en groenten met zout bestrooien. Om de beurt een stukje paprika, vis, een of twee garnalen en tomaat aan de spiesen rijgen. De olijfolie met het sap van de citroenen mengen en er de souvlakia mee bestrijken. Het rooster invetten met olie en op een zacht vuurtje de souvlakia gaar roosteren. Warm opdienen met de " lado-lemono" ( olie-citroenmengsel) Lekker met choriatiki (Griekse salade).

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis


To Magazaki - Grriekse producten

Ook lekker!

Kalamaria - Griekse inktvisringen
Kalamaria - Griekse inktvisringen
Feta met tomaat - gesmolten feta
Feta met tomaat - gesmolten feta
Soutzoukakia - Griekse gehaktrolletjes
Soutzoukakia - Griekse gehaktrolletjes
Pastitsio - Griekse ovenschotel met pasta
Pastitsio - Griekse ovenschotel met pasta