|
|
Recept Papoutsaki
Dit gerecht kun je maken met gehakt of met kip. Wij kozen hier voor kip, maar vaker maakt men dit gerecht met gehakt. De aubergines wassen, afdrogen en over de lengte doormidden snijden. De aubergines in de olijfolie bakken, tot ze zacht zijn. Het vruchtvlees er uit halen. In dezelfde olie de ui en de kipfilet (of het gehakt) bakken.
Voeg een glas wijn toe. Het vruchtvlees van de aubergines toevoegen. De gepureerde tomaten, de peterselie, peper en zout toevoegen en laten smoren. Een half uurtje laten inkoken.
De bechamelsaus maken:Laat de boter met een half theelepeltje zout en een beetje peper smelten, het meel toevoegen terwijl u goed roert met een garde. Als dit een glad papje is, in één keer de melk erbij gieten en heel goed blijven roeren tot het kookt, dan de pan van het vuur nemen en een ei en de geraspte kaas erbij doen, dit goed door elkaar roeren met een garde. De aubergines vullen met het kip- of gehaktmengsel, de bechamelsaus erover gieten en bestrooien met geraspte kaas.
In een ovenschaal leggen, met gesmolten boter besprenkelen en in de oven er in ongeveer 20 minuten een korstje op laten komen. Heel even laten afkoelen en serveren met een salade.
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis
Papoutsaki - gevulde aubergine
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis