Met TUI naar Griekenland
Last minutes Sunweb


  


Kritharaki Giouvetsi

Giouvetsi Griekse deegwaren (pasta)





Giouvetsi | Kritharakia met rundvlees
Giouvetsi

Nodig voor Kritharakia met rundvlees
1 zak kritharaki (pasta) 500 gr.
1 kilo rundvlees in blokjes gesneden
(stoofvlees)
Olijfolie
1 ui gesnipperd
2 blikjes tomaten blokjes
zout
peper

Als bijgerecht: Nodig:
1 zak kritharaki (pasta) 500 gr.
(verkrijgbaar bij Griekse winkels)
Olijfolie
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook
2 blikjes tomaten blokjes
zout
peper
 

Mogelijkheid 1

Met vlees
Doe in een grote pan de olijfolie en bak het rundvlees rondom bruin. Strooi wat zout en peper op het vlees. Voeg de gesnipperde uit toe en de tomatenblokjes. Laat het vlees in ongeveer 2 uur gaar sudderen. Voeg nu minstens 1 liter water toe en als dit kookt de kritharakia toevoegen. Af en toe roeren zodat het niet aan de bodem plakt. Als blijkt dat er niet genoeg vocht overblijft nog wat water toevoegen. Het geheel zachtjes laten koken tot de kritharakia gaar zijn. Lekker met wat geraspte kaas erover en een Griekse salade erbij.

Mogelijkheid 2

Zonder vlees, als bijgerecht
Giet wat olijfolie in een pan en bak de ui zachtjes en het teentje knoflook. Voeg de tomatenblokjes en peper en zout toe en minstens een liter water water. Zo gauw het mengsel kookt kunt u de kritharakia toevoegen en zachtjes laten meekoken. Even roeren. Afhankelijk van de dikte van de pasta, de kritharakia 8 tot 14 minuten laten meekoken. Serveren met geraspte kaas.

Mogelijkheid 3

Zonder vlees als bijgerecht
Doe de kritharaki in een pan met 5 liter kokend water met 50 gr. zout. Even doorroeren en laat het 8 tot 14 minuten zachtjes koken. Daarna afgieten en in een schaal doen. Maak een saus van ui, knoflook en tomaat, de kritharaki met de saus vermengen en geraspte kaas erover strooien. Warm serveren.

kritharakia


(Tekst ©De Griekse Gids)





Advertenties

Sunweb Griekenland
TUI Griekenland