Omelet met aardappelen - Sfouggato - Griekse omelet.

Omeletta me patates (Sfouggato) - Griekse omelet


Omelet met aardappelen (Omeletta me patates)
Omeletta me patates


Nodig:

5 eieren
1 of twee aardappelen
3 eetlepels fijngesneden uien
6 eetlepels boter
3 eetlepels geraspte kaas
3-4 eetlepels melk of water
zout en peper


 


Kook de aardappels, haal de schil eraf en snijd ze in schijfjes. De ui in de boter fruiten in een koekenpan en vervolgens de aardappels toevoegen. Zout en peper erover strooien en af en toe omroeren. Wanneer de boter opgenomen is, dan nog wat boter erbij doen, zodat het voldoende is voor de eieren die daarna worden toegevoegd. Ondertussen de eieren kloppen met zout, peper, melk en kaas. Doe het geklopte eimengsel in de koekenpan en bak de omelet gaar.

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis


Ook lekker!

Kleftiko - lamsvlees in een pakketje
Kleftiko - lamsvlees in een pakketje
Tigania - varkensvleesblokjes met wijn
Tigania - varkensvleesblokjes met wijn
Pastitsio - Griekse ovenschotel met pasta
Pastitsio - Griekse ovenschotel met pasta
Dolmadakia - Dolmades - gevulde wijnbladeren
Dolmadakia - Dolmades - gevulde wijnbladeren