Omelet met aardappelen - Sfouggato - Griekse omelet.

Omeletta me patates (Sfouggato) - Griekse omelet


Omelet met aardappelen (Omeletta me patates)
Omeletta me patates


Nodig:

5 eieren
1 of twee aardappelen
3 eetlepels fijngesneden uien
6 eetlepels boter
3 eetlepels geraspte kaas
3-4 eetlepels melk of water
zout en peper
 



Kook de aardappels, haal de schil eraf en snijd ze in schijfjes. De ui in de boter fruiten in een koekenpan en vervolgens de aardappels toevoegen. Zout en peper erover strooien en af en toe omroeren. Wanneer de boter opgenomen is, dan nog wat boter erbij doen, zodat het voldoende is voor de eieren die daarna worden toegevoegd. Ondertussen de eieren kloppen met zout, peper, melk en kaas. Doe het geklopte eimengsel in de koekenpan en bak de omelet gaar.

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis


Ook lekker!

Stifado- stoofschotel met rundvlees en ui
Stifado- stoofschotel met rundvlees en ui
Tzatziki - yoghurt met komkommer en knoflook
Tzatziki - yoghurt met komkommer en knoflook
Dolmadakia - Dolmades - gevulde wijnbladeren
Dolmadakia - Dolmades - gevulde wijnbladeren
Galaktoboureko - dessert met filodeeg en pudding
Galaktoboureko - dessert met filodeeg en pudding